De 7 Antwerpse terrassen van Whatmatters

Zodra er een zonnestraal door het wolkendek komt piepen, drentelen we bij Whatmatters naar buiten. Het is namelijk een pak aangenamer werken op een terras, laat dat duidelijk zijn. Aangezien we ons gerust kenners mogen noemen en het aantal uren ‘terrastijd’ de verbeelding tart, geven we hier alvast enkele tips. Deze week zetten we 7 Antwerpse terrassen ‘in the picture’. Terrassen waar we graag vertoeven of waar het gewoon heerlijk zitten is, ’s morgens, ’s middags en/of ’s avonds. De komende weken komen ook andere steden aan bod, maar hé, we kunnen niet overal tegelijkertijd zijn!

Antwerpen in de ochtend / vroege voormiddag

LOJOLA
Hendrik Consienceplein 14 – 2000 Antwerpen
Facebook

Lojola

Lojola

Het mooiste plein van Antwerpen? Het Hendrik Consienceplein in hartje Antwerpen moet aardig in de buurt komen. Een oase van rust in de binnenstad. Op het plein vind je het uber schattige koffiehuisje Lojola. Een plek waar de tijd heeft stilgestaan, waar je tot rust komt en geniet van koffie en gebak. Met een geweldig zicht op de Carolus Borromeuskerk geniet je op het terras van zelfgemaakte koffiekoeken, een broodje, slaatje en/of een brownie. De tijd lijkt hier te vliegen, dus trek er voldoende uit. Je zou hier misschien zelfs eens een boek kunnen lezen!

BARNINI
Oudevaartplaats 10 – 2000 Antwerpen
Facebook

Barnini

Rustig wakker worden terwijl het theaterplein voor je neus tot leven komt? Dat doe je bij Barnini. Ook op zaterdag en zondag overigens, maar wees er dan wel op tijd bij voor een plekje op het terras, want dan is het er helemaal over de koppen lopen. Van heinde en verre komt men afgezakt voor de bagels, de koffie en de latte en aangezien de zaak noch het terras groot te noemen zijn …
Op zoek naar een speciale koffie (eigen blend), de beste bagels van ’t stad en niet vies van wat kitsch en vintage, dan zit je hier perfect! Vol? Probeer het dan eens bij Kaffenini, het zusje in de Nationalestraat
 

Lunchtijd

 
AAN HET STRAND VAN OOSTENDE
Dageraadplaats 19 – 2018 Antwerpen
WebsiteFacebook

Aan het strand van Oostende

Laat je niet vangen, je vindt deze zaak immers op de Dageraadplaats in Antwerpen! Wederom een schitterend plein waar het bruist van het leven en je een mengelmoes aan mensen treft. Met een aangepaste zomerkaart en de leuke, kleurige stoelen krijg je een instant zomers gevoel. Doe daar de naam van de zaak nog eens bij en ook hier kan je heel wat tijd verdoen. Eten doe je hier trouwens uitstekend en voor je het weet ben je met wildvreemden aan de praat;

CAFE CAMINO
Vrijdagmarkt 5 – 2000 Antwerpen
WebsiteFacebook

Café Camino

Nee, niet de bromfiets maar het geweldig leuke lunchzaakje op de Vrijdagmarkt. Ook hier een klein, maar kleurig terras op een schitterend plein. De Aziatische keuken (broodjes, slaatjes,…) zijn hier heerlijk en weten je keer op keer weer te verrassen. Alles is super vers dat proef je en met wat geluk kan je zelfs je teen soppen in het plonsbadje dat er al wel eens wil opduiken. Je hebt noch tot 26 Juni, dan gaat Café Camino hier dicht en verhuizen. Snel zijn is dus de boodschap!
 
 
 
 

Vooravond

Felixpakhuis
Godefriduskaai 30 – 2000 Antwerpen
WebsiteFacebook

Felixpakhuis

Felixpakhuis 2
Felixpakhuis

Tijd om naar het Het Eilandje en het MAS te trekken. Op het zomerterras van het Felixpakhuis geniet je van het MAS, de ‘jachthaven’ van het Willemdok en de pracht en praal van het Felixpakhuis zelf. Op een boogscheut van musea en de Schelde geniet je hier van een uitstekende keuken. Ook voor te brunchen is dit overigens een fijn adresje. Neem zeker binnen een kijkje, dit oude pakhuis is werkelijk fenomenaal en er is altijd wel wat te beleven.
 

Het Pomphuis
Siberiastraat – 2030 Antwerpen
WebsiteFacebook

Een late lunch, een copieus diner, Het Pomphuis zal je nooit teleurstellen. Gelegen aan de Schelde heb je een geweldig uitzicht en daar hoeft de keuken niet voor onder te doen. Het historische pand krijg je er zomaar bij. Bootjes kijken is er het ideale tijdverdrijf terwijl je de activiteiten in de haven aanschouwt. Geen honger? Geen probleem, in de lounge kan je je ook perfect laten vollopen zonder te eten. Als je tijd hebt blijf dan zeker zitten voor een fenomenale zonsondergang.

Avond/Nacht

La Suite
Waalsekaai 28 – 2000 Antwerpen
WebsiteFacebook

La Suite

Dit recent vernieuwd terras op het Zuid kan niet ontbreken natuurlijk. Er was een tijd dat de Whatmatters redactie dit quasi als hun persoonlijk ‘thuis terras’ kon beschouwen. Zien en gezien worden bij cocktails, champagne of een gin geflankeerd door blitse wagens? Dan moet je hier zijn! Honger? Dan tafel je in D’Offis, 2 meter verder en eigenlijk gewoon op hetzelfde terras. Met een groot uithoudingsvermogen trek je het hier makkelijk tot een uur of 3 en dan is het maar af te wachten wat er allemaal kan gebeuren. Veel succes!

You May Also Like

5 rooftop bars om van te smullen!

Natuurlijk kan je deze zomer terecht in een heel aantal zomerbars, maar wij zoeken ...

Phantom wil nieuwe Club-beleving naar Antwerpen brengen

En zo wordt de havenstad nog meer ‘the place to be’! Vergeet Willebroek…als mensen willen ...

Hosting door Fraai