Burning Man in Nederland

Burn Man, Burn!

Gaat je hart al sneller kloppen van Rock Werchter, vult je hart zich al met vreugde bij de affiche van Pukkelpop en kan je het helemaal niet meer aan bij Jazz Bachten de Kupe, dan heb je vast nog nooit van het Burning Man Festival gehoord.
Het Burning Man Festival is het legendarische Amerikaanse festival midden in de Nevada woestijn. Een festival dat drijft op 10 principes zoals samenhorigheid, zelfexpressie en waar geven belangrijker is dan nemen. Een uitzonderlijke belevenis dit festival, dat garanderen we je en geloof ons, wij zijn niet zo snel meer van onze melk te brengen. Omdat een tripje naar de Amerikaanse woestijn niet voor iedereen even evident is hebben we bij Whatmatters goed nieuws. Dit festival komt ook naar Nederland!
enhanced-buzz-wide-8262-1441823438-7Meer nog, het festival vindt dit jaar al plaats. Onder de noemer ‘Where the sheep sleep’ kan je van 29 tot 31 juli op de Veluwe terecht. Je leest er hier alles over, maar voor dit jaar is het al sowieso uitverkocht. Lid worden van de ‘community’ is trouwens eens must en naast het festival worden er nog een heel aantal andere events en lezingen georganiseerd.
Het bijzondere aan BURNING MAN? Alle deelnemers staan in voor hun eigen ervaring. Het festival drijft volledig op vrijwilligers en het is maar wat je er zelf van maakt. Het festival duikt op om een week later zonder een spoor na te laten weer te verdwijnen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat dit festival excentriekeling aantrekt vanuit de hele wereld, die een week lang voor zichzelf en entertainment zorgen. Vaste prik is wel het verbranden van een gigantische houten pop op het einde. Wil je eens volledig loskomen van de wereld en er een betere scheppen, dan is hier je plek!
Wat een bezoeker mag verwachten ontdek je in de beelden en het filmpje hieronder.Neem zeker ook een kijkje op de site van Burning Man en Burning Man Nederland.

Credits foto’s: Scott Williams / Reuters / Burningman.org / High on Life 

You May Also Like

Cartoon Network viert finale Adventure Time met marathon van epische proporties!

Bingewatchers opgelet!  Na 8 jaar, 10 seizoenen en maar liefst 283 afleveringen beleeft popcultuurfenomeen ...

5 redenen om naar Tel Aviv te trekken

Op zoek naar een toffe reisbestemming voor je volgende city break? Boek maar al ...

Na de Grammys met lege handen achterblijven? Jay-Z scoort toch twee handjes vol!

Beyoncé steunde haar man, Jay-Z, in de race naar 8 Grammys en haalde daarvoor ...

Hosting door Fraai