Ola, wij gaan voor granola

Of we gezonde jongens zijn bij Whatmatters?  Laten we dat even in het midden laten. Hoewel we zeer geregeld gaan lunchen en dineren wil het ontbijt er al wel eens bij inschieten. Als je de specialisten mag geloven is dat echter de belangrijkste maaltijd van de dag, shame on us!
downloadWil dat zeggen dat de granola gekte volledig aan ons voorbijgaat? Uiteraard niet, onze personal trainer zorgt er op tijd en stond voor dat we het slikken. Er is ook voor ons geen ontkomen aan. Omdat wij nogal van het luie type zijn en er goed uitzien en fit blijven nu ook weer niet TE veel moeite mag kosten, gaan we er gemakshalve even van uit dat dit ook voor onze lezers zo is.
Daarom voor degenen die de afgelopen 2 jaar in een kunstmatige coma hebben gelegen en nu niet meer in staat zijn om zelfstandig naar de supermarkt te lopen en korte intro in de heilzame effecten van granola en hoe je het netjes thuis geleverd kan krijgen.

Grana wa?

10574242_960971650658501_2502973620529933372_nGranola kan je nog het best vergelijken met muesli. Het is een mengsel van zaden, granen, pitten, noten en gedroogd fruit. Waarom dan al die fuzz? Granola is in tegenstelling tot muesli geroosterd in de oven met olie, honing en/of ahornsiroop. Daardoor is het lekker krokant en makkelijk door yoghurt te mengen.
Wederom waarom al die fuzz?

  • Gebakken noten, zaden en granen brengen je stofwisseling in gang
  • De natuurlijke suikers zorgen voor een langdurige energie
  • Stimuleert de spijsvertering
  • Het is gewoon gezond

We zouden je kunnen overladen met recepten, maar die vind je als je over enkele hersencellen beschikt ook wel online. We geven je dus enkel onze favoriet.
 

Granola met framboos
3 el boter
200 g havervlokken
200 g speltvlokken
40 g zonnebloempitten
20 g sesamzaadjes
40 g kokosvlokken
100 g walnoten, grof gehakt
merg van 1/2 vanillestokje
4 el ahornsiroop
50 g rozijnen
50 g gevriesdroogde frambozen

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 130°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
2. Smelt de boter in een pannetje. Meng alle ingrediënten, behalve de rozijnen en de frambozen met de gesmolten boter.
3. Spreid het mengsel gelijkmatig uit op de bakplaten. Zet ongeveer 30 minuten in de oven, schep geregeld om.
4. Laat de granola afkoelen. Schep er de rozijnen en frambozen door. Bewaar in een goed sluitbare bokaal. Lekker als ontbijt of gezond tussendoortje, bv. met verse frambozen, melk of yoghurt.

Ok, ben je net als ons te lui om het zelf in huis te halen en is je vriendin/vrouw/bijslaapje in staking? Dan kunnen we onderstaande, Belgische leveranciers aanraden. Je hoeft voor je gezondheid zelfs de deur niet uit (lijkt ons toch gezonder, nvdr.).
 

LA FAVO – www.lafavo.be
InstagramFacebook

Bie Verheye is het gezonde brein achter dit label. Gezonde granola op basis van quinoa, 100% natuurlijk. Boordevol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Momenteel verkrijgbaar in 4 varianten timmert Bie stevig aan de weg. Appel, noten, chocolade of bessen. Heel makkelijk te bestellen en netjes thuis afgeleverd.

Floom – www.floom.be
InstagramFacebook

Met een keuze uit 2 soorten granola en 1 muesli, kan je hier een gezond ontbijtje bestellen. Netjes wekelijks thuis geleverd. Geregeld zijn er ook limited editions, dus variatie troef. In praktijk zijn er altijd veel meer dan 2 varianten beschikbaar. Glutenvrij, natuurlijk en met cocos, bestel je hier altijd gezond.

Waer Bakery – www.waer.be
Facebook

Lekkere lokale gezonde producten? Dan moet je bij Waer zijn. Coconut, cinnamon, chocolade en walnoten doen je likkebaarden. Een overzichtelijke site waar je heel wat inspiratie kan opdoen. Je kan hier makkelijk online bestellen, maar wil je de deur uit, dan kan je ook in heel wat verkooppunten terecht.

Atelier des fêtes – www.atelierdesfetes.be
InstagramFacebook

Bij het Gentse Atelier des fêtes is alles vers en ja, ze maken er zelf granola. Vervolgens kan je die online laten afleveren bij Piets Moodshop (www.pietmoodshop.be). Maandelijks vertrekt er zo’n 100 kg en het aanbod is nog steeds groeiende. Heel wat smaken, heel wat verdeelpunten, altijd genieten.

You May Also Like

Dames gaan voor de AB CRACK

Dames (die stiekem en in grote getallen meelezen, nvdr.) vergeet de sixpack! Mannen, jullie ...

Feeld, de app voor seks op het werk!

De meeste romances vinden plaats op het werk, dat is al langer geweten. Het ...

Baden in luxe

Nadat we eerder een fijne gin hebben belicht, gaan we nu relaxen, we kunnen ...

Hosting door Fraai