Gin van bij de apotheek

Of gin heilzaam is voor het lichaam, eerlijk daar hebben we onze twijfels over bij Whatmatters. Wij zijn al veel te dikwijls opgestaan met een heel ander gevoel. Yvan Vindevogel, een apotheker uit Kortrijk, en mee het brein achter COPPERHEAD, legt zich nochtans al langer toe op het heelkundige aspect van gin en gelooft er dus wel in. Wie zijn wij dan om daaraan te twijfelen. Toen hij de handen in elkaar sloeg met Bernard Filliers, de bekende jeneverstokerij uit Deinze, moest er dan ook wel iets moois uit voortkomen. De COPPERHEAD gin was geboren!
13173777_1338925529456670_4400791662760905654_nHet eerste wat opvalt is de schitterende koperkleurige fles. Een fles die verwijst naar de koperen lambiek waar alcohol in wordt gestookt. Ondertussen is er overigens ook een zwarte fles, de zogenaamde Black Batch, die er amper voor moet onderdoen. Stijlvolle flessen, essentieel! Een uitstraling die sowieso wel typeert.
De naam Copperhead verwijst naar een giftige slang, een slang die terug te vinden is op de Caduceus staf, een bekend alchemistisch symbo12729340_1266172673398623_5834728324831548842_nol uit de oudheid. Voor de lezer die het allemaal niet interesseert, je vind de afbeelding ook gewoon op de fles.
Allemaal leuk dat apothekersgebeuren, ik kan het weten, ik ben samen met een apothekeres, maar hoe zit het met de gin? Eerst het bijzondere, bij Copperhead horen 3 medicinale bitters. Elk flesje heeft een andere smaak en functie. De ‘Aperitivum’ wekt de eetlust op, het ‘Energeticum’ geeft energie en het ‘Digestivum’ helpt de vertering. Copperhead draagt dus bij aan je gezondheid, als dat geen argument is! Vier druppeltjes toevoegen en je ervaart telkens een andere smaaksensatie!
In de gin zelf ontdek je naast de jeneverbessen, sinaasappelschil, korianderzaad, engelwortel en kardemom. Het resultaat? Een bijzonder zachte smaak met een vleugje citrus. Een gin die makkelijk wegdrinkt en voor elke gelegenheid en op elk moment van de dag kan boven getoverd worden.
 

Perfect serve
5 cl Copperhead
4 druppeltjes van de medicinale bitter
Ijs, sinaasappelschil en koriander
Fever Tree Indian Tonic

 
Meer weten over deze Copperhead? Ontdek de geweldig vormgegeven site of neem een kijkje op Facebook en Instagram. Geweldige beelden, een geweldig verhaal en een serieuze marketing machine. Deze kerels weten overduidelijk waar ze mee bezig zijn.


Een flesje tik je op de kop bij Gintonicshop.be voor 43,99 roebeltjes.

You May Also Like

De smaakexplosie van KABUMM

In moeilijke tijden is er gin, laat dat duidelijk zijn. Ook in makkelijke tijden, ...

Beginnersgids: zo bestel je wijn op restaurant

Ken je geen fluit van wijn, heb je geen tijd/zin om een cursus te ...

Antwerpen ontdekken met een oldtimer!

Als grote promotors van de stad Antwerpen hebben we jullie al eens de Shitty ...

Hosting door Fraai