00 KROOT – What's in a name?

Met zwart en wit zit je altijd goed, een stelling die we bij Whatmatters alleen maar kunnen beamen. En laat net dat het stokpaardje van de dames van het streetwear label KROOT zijn. Shame on us, maar we hadden nog niet van het label gehoord, voor we ze zagen opduiken in een container bij Convoi, de nieuwe pop-up hotspot in Antwerpen.

Het verhaal achter 00 Kroot?

 Droomden de dames van in hun prille bestaan van fashion? Nope! De 2 interieurarchitectes Florien Deleersnijder en Sarah Livemont leerden mekaar kennen in Gent na eerder inspiratie te hebben opgedaan in New York en Parijs. Er zijn mindere steden om te vertoeven. In 2012 liepen ze mekaar tegen het ravissante lijf en in 2014 werd 00 Kroot geboren, het label van de dames.

Maar waarom in hemelsnaam 00 Kroot?

Kroot werd al snel het koosnaampje dat de dames elkaar gaven (schattig toch? Nvdr.) en de 00 staat voor obvious opposites, weergegeven in het zwart & wit van de collectie. Dat tegengestelden mekaar aantrekken komt dan ook in elke collectie terug en vormt de rode draad in het verhaal van het label.
Na een bescheiden start met wat petjes en andere basics volgde al snel een volledige collectie getiteld: IT’S NOT ABOUT YOU ANYMORE. Ondertussen was er al een 2de genaamd ZERO ZERO CENT DREAMS, waarbij ze terug grepen naar de idealen van hun start: veel plezier en grootse dromen. Recent werd FLOATING IN BETWEEN boven de doopvont gehouden.

Wat je mag verwachten?

Duh, als je het voorgaande stuk hebt gelezen (we mogen het hopen, nvdr.) weet je dat het om zwarte en witte stukken gaat. De petjes zijn er nog steeds, aangevuld met leuke (long tee)  t-shirts, hoodies en sweaters en zelfs een joggingbroek. Een strakke, eerder sobere collectie, waarmee je niet gaat opvallen maar wel stijlvol voor de dag kan komen. Een collectie voor de smaakvolle kenner, die het niet moet hebben van flashy kleuren.
Een petje tik je al vanaf 15 roebeltjes op de kop, een t-shirt wisselt vanaf 45 van eigenaar en hoodie heb je voor 50 euro’s.
De collectie van Kroot ontdek en bestel je op www.kroot.be, op Facebook of Instagram. Sinds kort vind je de dames dus ook in een leuke pop-up container, waar je alles over leest op www.weareconvoi.com.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/FSKROOT/videos/445291982344481/” width=”1000″ height=”800″ onlyvideo=”1″]

 

You May Also Like

Knapperd Sarah breidt 'La Michaux' verder uit!

Tijd voor een update bij een koffie (lees als wit wijntje)… Ongeveer een jaar geleden ...

Het perfecte eindejaarsgeschenk voor bezige mannen

Over Suitcase hebben we al eerder geschreven, dat lees je hier! Is het al ...

Chopard komt met bruut gelimiteerd klokje met brandstofmeter

30 jaar partnership met de Mille Miglia-rally vier je zo! Het Zwitsers horlogemerk Chopard ...

Hosting door Fraai