Whatmatters city t(r)ip: Marrakech!

Eén van de favoriete steden van uw redacteur? Marrakech, zonder twijfel! De stad waar Arabische cultuur en Westerse decadentie perfect harmoniëren. Een plek waar deze redacteur je met plezier mee naartoe neemt en zelf keer op keer weer naartoe wordt gezogen. Een stad waar het altijd bruist en je beter over stalen zenuwen en een uitstekende toeter beschikt als je besluit zelf te rijden. Een stad waar je geweldig eet, waanzinnig kan stappen maar net zo goed heel wat cultuur opsnuift. Een plek waar uw redacteur met zijn Marokkaanse vrienden zich helemaal thuis voelt, waar de politie met luttele roebels een oogje dichtknijpt en waar quasi elke vrouw in het nachtleven ‘studeert’. Lezen jullie mee?

Marrakech?

Voor degenen die echt geen flauw benul hebben. Marrakech is de 2de grootste stad van Marokko en wordt ook wel de rode stad genoemd. Rood geverfde huizen, een heksenketel waar enkel gekken en ezels zich in het verkeer wagen en waar altijd wat te beleven valt, dat is Marrakech. Een heerlijk klimaat, weliswaar zonder kust, met zachte winters en warme vochtige zomers. Gevoelsmatig kan het er bloedheet aan toe gaan.

Zo dat was het dan qua introductie. Aangezien er toeristische gidsen genoeg zijn en je alles tegenwoordig op het internet kan lezen, beperk ik me nu tot de zaken waar ik werkelijk verstand van heb: eten, drinken, in de zon liggen luieren en een beetje cultuur.

Laten we beginnen bij het begin, luieren in de zon:

 • Nikki Beach
  https://www.nikkibeach.com/destinations/beach-clubs/marrakech
 • Nikki Beach MarrakechOok in Marrakech is er een Nikki Beach. Verwacht hier niet dezelfde decadente taferelen zoals in Marbella, maar Allah wil hier wel een oogje dichtknijpen, laat dat duidelijk zijn. Een zonnesteek waarschijnlijk. In elk geval relax je hier in stijl in de vertrouwde setting van Nikki Beach. Wereldwijd een kwaliteitsgarantie. In principe kan je hier terecht tot 20u ’s avonds, maar geregeld gaat er een feestje door en duurt de avond/nacht heel wat langer. Ideaal om overdag een kleurtje te pakken. Je kan hier overigens ook uitstekend lunchen, dus je hoeft je helemaal niet te verplaatsen om de inwendige mens te versterken.

 
 
Omdat een mens voor het diner graag toch nog even een aperitiefje (of 5, nvdr.) binnen tikt:

 

 • Djellabar

  Djellabar 2 Montecristo 2Buikdanseressen, een gastvrije en persoonlijke bediening en cocktails om duimen en vingers bij af te likken. Op een korte vakantie moet het niet meer zijn! Ook voor heel wat andere shows en een fijn nightlife feestje kan je hier rustig blijven hangen. Een beetje kitscherig, maar who cares!

 
 
Omdat we graag de beentjes in stijl onder tafel schuiven en strekken:
 

 • Jad Mahal

  Jad Mahal 1 Jad Mahal 2Marrakech bezoeken zonder een keertje de Jad Mahal ‘experience’ mee te maken is als naar Riga gaan enkel voor de Unesco monumenten. Wentel je in de sfeer van 1001 nachten, eet, aanschouw de buikdanseressen, glimlach naar de Marokkaanse charmezanger en kweel mee met de live band. Ondertussen schuif je de krukken aan de kant, doe je een vriendelijk praatje met de kaarsenvrouw en ga je daarna helemaal los op de beats van de DJ. Gewoon doen!

 

Comptoir 1 Comptoir 2Nog niet verzadigd na een bezoekje aan de Jad Mahal? Doe het in Le Comptoir nog eens lichtjes over. Heerlijke gerechten, een fijne Arabische sfeer en mystiek. Ook hier barst na het eten en de Oosterse show, ALTIJD een feestje los, als je zelf in the mood bent toch.
 
 
 

Wil je eten en dansen toch gescheiden houden, dan heb ik deze 2 clubs nog voor je in petto:

Theatro 1Theatro 2Memorabel is de nacht dat uw redacteur is quasi horizontaal is afgevoerd (dat is toch meestal het geval? Nvdr.). Deze club is werkelijk fenomenaal qua uitstraling. Eerlijkheidshalve heb ik geen flauw idee maar welke muziek er werd gedraaid, maar laat dat hier onbelangrijk zijn. Dit historische theater uit de jaren 60 werd in 2003 omgevormd tot een club om U tegen te zeggen. Zin in een waanzinnig feestje en babbeltje met een lokale schone? Dit is één van de plekken waar je heel gemakkelijk een studiebeurs kan uitdelen!

 
Montecristo 1Het fijne aan Montecristo? Een dak dat volledig kan openschuiven waardoor je een stevig feestje bouwt onder de sterrenhemel! Zin om rustig te genieten van Shisha, kan hier perfect!
 
 
 
Tijd voor een half uurtje cultuur?

 • SouksSouks marrakech Djemaa El fnaUiteraard verdwaal je in de souks, laat je je in winkeltjes sleuren en koop je spulletjes die je nooit van zijn leven gaat gebruiken na eerst stevig afgeboden te hebben. Lederwaren, tassen, alles kan je er vinden. Op het plein de Djemaa El Fna kijk je naar slangenbezweerders, dartel je tussen de apen die kunstjes doen en laat je je handjes vol henna kliederen. UNESCO Werelderfgoed voor de liefhebbers.

 

 • Jardin MajorelleJardin MajorelleEen oase van rust in een stad waar iedereen collectief gestoord is en gesticuleren tot de nationale sport is verheven. Deze botanische tuin bevat ook een museum met Arabische kunst. In 1980 werd deze tuin eigendom van de ondertussen overleden modeontwerper Yves Saint Laurent. Je loopt hier op de man zijn as, leuk toch?

 
 

 • Watervallen van Ourika
  Ourika 1Tijd voor een daguitstapje vanuit Marrakech. Dan is de Ourika vallei een absolute aanrader. Doe stevige schoenen aan want klimmen is de boodschap. Het uitzicht is prachtig, neem topfoto’s onder één van de watervallen en geniet na je tripje van geweldige tajine voor geen geld! O ja, beneden tik je voor een zacht prijsje een gids op de kop die je tijdens de toch zal begeleiden. Op de terugweg sleep je nog wat Argan olie mee en heel wat aardewerk winkeltjes bieden leuke interieurspulletjes.

You May Also Like

Personal Trainer Romina Nagit neemt ons onder handen!

Om nu te stellen dat de lichamen van de Whatmatters redactie kathedralen zijn, dat ...

4 monsterlijke jachtenbouwers

Wil je jezelf dit jaar een nieuw bootje gunnen? Wil je zeker zijn dat ...

Whatmatters Real Estate: Een crib in het regenwoud van Costa Rica

Iets voor de rijke natuurmens onder ons… Costa Rica is een land in Centraal-Amerika dat ...

Hosting door Fraai