Met Belgium Gin N°10 winnen we altijd!

Combineer gin met voetbal en je hebt de favoriete tijdsbesteding van de ene Whatmatters redacteur en die van de andere. Om maar te zeggen, we weten beide wel weten te appreciëren. Nu meer en meer voetbalclubs hun eigen gin lanceren, kon natuurlijk onze vaderlandse trots niet achterblijven. Met de Belgium Gin N°10 van de ambachtelijke Brechtse ginstoker Taxandria Elexir, wordt ook onze nationale ploeg in de spotlights geplaatst. Na 5 glazen, heb je een dribbel à la Carrasco in de benen, de volgende dag een bad hair day à la Fellaini en de kans op spierblessures à la Kompany!

Een massa ervaring

13179252_1286579881370205_1174287938151197800_nThomas Cuyvers van Taxandria Elixir heeft het gin distilleren alvast in de vingers en recent was hij het brein achter de gins van voetbalclubs als Antwerp, Anderlecht, Club Brugge, … Ook deze Belgium Gin N°10 voorspelt dus veel goeds!

Een avondje voetbal kijken voor de buis wordt in elk geval een heel nieuwe beleving met één of meerdere glazen Belgium Gin N°10. Is het spel dramatisch, voert Wilmots weer een verkeerde wissel door of loopt Lukaku keer op keer buitenspel, alles wordt verzacht en met de mantel der liefde bedekt door dit fijn distillaat. Ben je niet echt het type om volledig geschminkt over het marktplein te gaan hossen, maar eerder een stille genieter, dan zit deze gin je als gegoten.

Een gin om van te houden

Dit Belgische graandistillaat uit de Taxandria stokerij is een heerlijk zachte gin. Het is een zoete gin, waarin de kardemon een citrus toets geeft aan de evenwichtige botanicals. Deze gin bevat alle elementen die na rijping een evenwicht vinden. De rode versie bevat bovendien extra piment en kinabast.

De karakteristieken van deze gin:

  • Duivelse pit: Duivelsklauw geeft een pittige toets. Dit licht bittere kruid geeft een mooie afdronk.
  • Keltische toverkracht: Maretak zorgt voor de nodige kracht.
  • Inspiratie: Alsem, ook gebruikt in Absint, heeft de reputatie de creativiteit te bevorderen. Licht gedoseerd geeft dit een krachtig accent.
  • Volharding: Jeneverbes en kinabast versterken de weerstand bij langdurig reizen
  • Opoffering: Hysop is een Bijbels kruid dat verwijst naar de offers die gebracht worden om doelen te bereiken.

Je zou bijna willen dat onze duivels er zelf liters van binnenspelen!

3 tips om deze gin te nuttigen:

  • Thomas Hendry Elderflower + Belgium Gin N°10 + Ijs
  • Schweppes Pink Pepper + Belgium Gin N°10 Red + Selderstok + Ijs
  • Schweppes Ginger & Cardamom + Belgium Gin N°10 + gekneusde Cardemonpit + Ijs

Waar te verkrijgen?

13179252_1286579881370205_1174287938151197800_nDeze gin is verkrijgbaar op www.fanfanatics.be, maar ook in heel wat winkelpunten en groothandels zoals Wijnhandel Penen, Drankencentrale Claessens , Geysen Service, … en dit voor 35 euro voor de witte gin en 37 euro voor de rode, kwestie van helemaal mee in thema te zijn.

image024Naast deze gins heeft Taxandria Elixir nog heel wat meer te bieden. Naast gins, zijn er ook jenevers en verschillende elixirs, allemaal te ontdekken op de site! Bekijk je het liever in real life, dan zijn geleide bezoeken aan de stokerij ook mogelijk!

Meer informatie op www.taxandria-elixir.be of op Facebook!

9143a40e-db90-4170-ad36-c1777404f3fc

 Wedstrijd!

In samenwerking met Taxandria Elixir kan Whatmatters 3 flessen van de Belgium Gin N°10 weggeven? Eentje per persoon, kwestie van wat meer lezers een kans te geven!

Hoe maak je kans? Like & Share onze pagina op Facebook en wij brengen je op de hoogte of je één van deze puike flesjes in de wacht hebt gesleept. Op dinsdag 31 mei maken we de 3 winnaars bekend die een flesje in ontvangst mogen nemen! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

You May Also Like

Picknicken met Rolls Royce

Bij Whatmatters zijn we van ons eerste bubbeltje niet dood gevallen, laat dat duidelijk ...

Trend voor aan de wand: de wereldkaart

Een nieuwe interieurtrend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de ...

Oh My Got …

Nee, we hebben geen alzheimer op de Whatmatters redactie. We hebben inderdaad al eerder ...

Hosting door Fraai