Een terrasje met Miss Limburg, Amy Courtens!

Limburg, voor sommige mensen de parking, voor anderen de provincie waar ‘den Duits’ Bokrijk nog moet komen veroveren maar wij weten beter. Wij kennen Limburg vooral van brullende motoren in Zolder, winkelen in Hasselt of Maasmechelen, de fruitteelt in Haspengouw, het lekker eten bij La Botte in Genk, die onvergetelijke nacht in het Carbon Hotel en doodgewoon ook om het warme en samenhorigheid onder de naam ‘Het Limburg-gevoel’…en zoals elke provincie is er een plaatselijke Miss. Tussen die 440 000 vrouwen die op het uitgestrekte gebied van 2.422 km2 wonen is er maar eentje die elk jaar met het kroontje kan en mag gaan lopen. Die eer valt dit jaar te beurt aan Amy Courtens. Een jonge ravissante en stevig in de schoenen staande meid die, hebben we ondervonden, houdt van plezier maken en de boel levend, dynamisch en grappig houdt. We ontmoeten haar in Diest, in het Spoorcafé, een plaats waar ze naast haar bezigheden als Miss Limburg ook nog voor haar eigen Roebels zorgt! Een gesprek…

thumb_2-1.7_1024
Hallo Amy, vertel eens wat meer over jezelf?

Hallo, ik ben Amy, ben 20 jaar en dan pas verhuisd naar Diest. Ik ben van mijn 18 jaar het huis uit. Je kan dus wel stellen dat ik stabiel en zelfzeker in het leven sta.

thumb_2-1.12_1024

Mooi! Waarom heb je meegedaan aan Miss Limburg?
Ze hebben me hier toen een paar keer voor gecontacteerd en na lang twijfelen heb ik toch toegezegd omdat ik besefte dat ik eigenlijk niets te verliezen had. Uiteindelijk leek het me ook een unieke ervaring. Daar bovenop kreeg ik ook gratis vakanties. Niet mis dus 😊

 

 

In uw geval hadden we ook niet getwijfeld. Heb je er iets uit geleerd? Wat zijn de leukste en wat zijn de mindere kanten?
Ik heb superveel bijgeleerd van dit avontuur. Ik was een heel onzeker meisje met plankenkoorts en hoogtevrees. Mijn onzekerheden smolten weg als sneeuw voor de zon. Mijn vrees maakte plaats voor plezier. Ik stap nu veel zelfzekerder door het leven en geniet er overal ook meer van. Ik heb nu ook geen schrik meer om een uitdaging aan te gaan. Het leukste moment was toch wel toen wij van Egypte terugvlogen naar België. Toen kregen we allemaal Het Laatste Nieuws en daar stond hun top 5 in. Ik stond daar toen met een hele grote foto op nummer 1, dat was wel echt super! Over het algemeen was alles echt superleuk maar het was wel erg druk voor mij omdat ik het ‘missenleven’ combineerde met mijn job in het Spoorcafé te Diest. Maar moeilijk gaat ook! 😉

thumb_2-2.9_1024
Twee jobs combineren…we kennen er alles van! Heeft je deelname je ook extra modellenwerk opgeleverd?
Ik ben niet echt actief als model maar heb wel een paar fotoshoots gedaan namens Miss België. De leukste was toch wel diegene in Ibiza. We waren daar vier dagen waarvan we maar twee dagen geshoot hebben. Ik had daar dus ook nog veel vrije tijd om het eiland wat te ontdekken.
thumb_2-1.11_1024

Laat ons zeker de leuke plekjes weten want ook wij gaan binnenkort Ibiza ontdekken. Iets anders, wat zijn je persoonlijke eigenschappen waarmee je je onderscheidt van anderen?
Ik werd door alle kranten altijd genoemd als ‘de babbelkous’, de pleziermaker, de zotste van de bende (lacht). Mijn bijnaam was dan ook ‘Miss Rebel’, en dat heeft me toen toch wel telkens hoog doen scoren bij de kranten!
thumb_2.20_1024
Tof! Dat hebben we alvast gemeen! Dat tikkeltje rebels zit namelijk ook in het Whatmatters-DNA! Heb je ook een persoonlijke quote?
”Have courage and be kind, always.” Deze wil ik later zelfs misschien laten tatoeëren in spiegelbeeld op mijn sleutelbeen, zodat ik het telkens zelf kan lezen als ik voor de spiegel sta.
thumb_2-1.13_1024Ow, speciaal! We voelen al selfies komen en dan komen we zonder omwegen uit bij Social Media. Waarom moeten we je hierop volgen?
Ik ben wie ik ben en doe me niet anders of beter voor. Ik post regelmatig iets, soms is dat wat fashion, soms een leuke quote, soms een heerlijke throwback, maar meestal zijn het wel selfies. Het is ook altijd leuk natuurlijk dat mensen je volgen en je posts liken. What you see is what you get!
thumb_2-1.6_1024

 

 

Mooi mooi! Heb je een vriend en wat moet een man doen om u te verleiden?
Ik heb geen vriend, nee. Goh, hij moet grappig zijn en het moet klikken hè. 😉 Ik heb nog maar 1 serieuze relatie gehad en doe niet mee aan ‘one-night-stands’, dus echt veel ervaring heb ik op dat gebied niet. Ik ben wel erg kieskeurig maar dat is geen vaste criteria ofzo…als het klikt en er is fysieke aantrekkingskracht, dan is het goed zeker? 😃 Ik wil zeker geen Cassanova, ben wel voor het serieuze type.

thumb_2-2.4_1024

Dat is duidelijk! Heb je enkele tips voor onze mannen?
Doe jezelf niet anders voor dan wie je bent. Maak een meisje ook niet wijs dat je klaar bent voor een vaste relatie als dat niet zo is. Vroeg of laat wordt er dan iemand gekwetst en waarom zou je dat willen als je het kan vermijden? Als je iemand hebt gevonden waar je echt van houdt en je een toekomst mee ziet, verpest het dan niet voor een eendagsvlieg. Cliché I know, maar bij veel mannen is dit, denk ik, nog niet doorgedrongen.
thumb_2-1.14_1024

Oei, we voelen een verwijt…snel over naar de leuke Favo-vraagjes…waar ga je stappen, eten of iets drinken?
Donderdagavond ben ik, als ik niet moet werken, wel eens te vinden in de Versuz. Maar blijkbaar moet ik, als vrijgezel, eens naar The Villa in Antwerpen gaan! 😄 Na mijn werk in het Spoorcafé Diest blijf ik er ook vaak nog ene drinken (tenzij ik de sluiting heb). Vaste plekjes waar ik ga eten heb ik niet echt. Nu ja, ik passeer regelmatig wel de McDonald’s, maar voor de rest leer ik altijd graag nieuwe plekjes ontdekken.
thumb_2-1.8_1024

Mc Donalds? Dan hebben we ineens je zonde! Een allerlaatste vraagje…Wat zijn je ambities?
The sky is the limit!!

Dat is heel duidelijk! Bedankt Amy voor het toffe gesprek en alvast heel veel succes in alles wat je doet! We zullen zeker nog van je horen! Is het Spoorcafé te Diest iets te ver, of zie je een donderdagavond in Versuz niet direct zitten en wil je deze knappe Miss blijven volgen, neem dan zeker eens een kijkje op haar Facebook of Instagram. Zeker doen!
thumb_2-1.5_1024

You May Also Like

Cherelle Neille, deze knapperd geraakt niet van straat

Knap en succesvol…dit staat echter niet garant voor een bruisend liefdesleven. Vraag dit maar ...

Tabac maakt van jou een rasechte barbier

Een baard? Daar moeten we even voor sparen, als het al lukt. Een snor ...

Knappe studente, die Marloes Slootman!

Dat de KU Leuven mooie studenten op haar campussen heeft ronddartelen hoef je alvast ...

Hosting door Fraai