Whatmatters wild van een vreemde ezel

Ezels, bizarre diertjes vinden we het bij Whatmatters. Af en toe voelen we ons ezels, we kennen er een paar, om maar te zeggen, het arme beest heeft niet de beste reputatie. Om je gin naar dit niet al te snugger diertje te noemen (ezels zijn overigens niet dom, eerder koppig, nvdr.), je moet het maar durven. Met de STRANGE DONKEY GIN is het in elk geval een feit.
12373171_1080229778653816_5666863987556695568_n
4 gepassioneerde vrienden, die op vakantie, ongetwijfeld met een sloot gin achter de kiezen besluiten een eigen gin te gaan distilleren, het lijkt op een sprookje, dat ook bij de jongens van Whatmatters nog zou kunnen gebeuren.
De naam komt overigens van de plaats waar de heren wonen: VStrange-Donkey-Gin-2remde. Vreemd, Vremde, strange, je snapt hem? De legende gaat dat de naam Vremde dan weer komt van een zatte burgemeester die een ezel de plaats van de kerk liet bepalen, vervolgens gebeurde dit op een zeer ‘vreemde’ plaats en prompt kreeg de gemeente zijn naam. Soit, een hoop ouderwets geleuter, het gaat hem om de gin (een beetje cultuur is niet vies, nvdr.)
In de Strange Donkey Gin vinden we niet minder dan 23 botanicals terug, uit de eigen achtertuin. Je vindt er onder andere citrus, yuzu, buddhand en fingerlime in. Het gaat hier overigens om een London Dry Gin, dus zonder aromaten of infusen. Puur natuur!
Qua smaak ontdek je eerst de citrus en vervolgens bloeien de kruiden open.
Kort na de lancering kaapte de gin al zilver weg in Londen en recent wonnen de heren brons op de San Fransisco World Spirits Competition. Chapeau en daar drinken we eentje op.

Perfect Serve
Schijfje pompelmoes
Schijfje citrus
Pink Pepper berries
Goldberg Tonic
Strange Donkey Gin

 
Je drinkt deze gin ondertussen in heel wat topzaken. Bestellen kan online onder andere bij Drankenwereld en de Gintonicshop. Tussen de 36 en 38 euro is een half litertje helemaal van jou.
Neem zeker ook een kijkje op de site of op de Facebook– of Instagrampagina. De heren verzorgen hun marketing immers prima!

You May Also Like

Mooi en betaalbaar…wij shopten ons een volledig zomerse outfit bij Esprit

Of we onszelf influenceer mogen noemen? Tgoh niet echt. Aangezien we ooit wel gestart ...

Felix Amsterdam, dé ontbrekende schakel voor de stijlvolle man

Felix zag het licht (en geeft u zowaar een korting van 20%) Tijdens Felix’ ...

Meer dan een storm in een glas water: Glenfiddich Winter Storm

Het heeft even geduurd: whisky moet je leren drinken, maar ondertussen zijn we op ...

Hosting door Fraai