Whatmatters op zijn Sergio Hermans naar 'Mijn Pop-Up' Jalapeño Loco

Als er één mannenblog bestaat met een redactie die graag gaat snijden, en arrogantwerpen wij zijn, 100 ‘hotspots’ uit de mouw kunnen schudden, is het de blog van uw twee dierbare rekels hier. Er bestond een tijd dat uw twee rakkers hier dagelijks zij het alleen, soms met twee en bij teveel limoncello ineens uitbreiding tot vier zat te tafelen. Die uitbreiding had niets te maken met de dubbele tong en dubbel zicht van de alcohol, neen, onze tafel bleek soms zo gezellig dat er spontaan stoelen werden aangezet met als inzet een weg naar een memorabele avond. Het gerucht doet zelfs de ronde dat uw twee redacteurs ooit samen een Valentijnsdiner hebben gedegusteerd. Dit klopt, maar na het diner en een zedige kus op de kaak zijn we wel elk onze eigen weg gegaan. Tot zover deze inleiding en goed bewaard gebleven onthullingen…Whatmatters?
thumb_thumb_IMG_6483_1024_1024
thumb_IMG_6474_1024
 
Jalapeño Loco, That Matters! Hoewel geen voorliefde voor Taco’s en Mexicaanse Food is uw recensent voor vandaag redelijk onder de indruk. Een goed uitgebalanceerd en vooral betaalbaar menu volstond om drie uur lang zich geen moment te vervelen in deze Pop-Up. Miette en Willem, die ondanks weinig kok- en horeca-ervaring dit restaurant runnen ‘like a boss’ lijken voor ons echte kanshebbers op de 100 000€ die VTM aan de winnaar van het programma zal schenken. Met het nodige professionalisme en steeds met de glimlach werden we ontvangen en bediend. Ook de rust die het hele team uitstraalde wekt de indruk dat er al een stevig geoliede machine lekker aan het draaien is.
thumb_IMG_6475_1024 thumb_IMG_6476_1024
thumb_IMG_6477_1024
We begonnen met een stevige maar lekkere cocktail op basis van Tequila, in het verleden al wel eens een drankje dat ons een serieus klopje van de hamer deed bezorgen maar aangezien wij de kans hadden om dan met onze guitige smoel op TV serieus af te gaan voor gans Vlaanderen, hielden we het deftig en bleef onze teller staan op één. Verder was er een heerlijk Maïssoepje met chili en zure room als amuse, gecombineerd met wat Dorito’s en een lekker dipsausje.
 
Als voorgerecht ging de helft van ons gezelschap voor een frisse toets van zeebaars terwijl de andere helft meer voor de minstens even lekkere zalm ging. Geen al te groot bordje, het smaakte naar meer, maar zeker en vast meer dan geslaagd. Ook het hoofdgerecht kon ons bekoren. Stiekem schoven we elkaars borden door zodat iedereen van ieder gerecht wel een proevertje had en we konden ook hier alleen maar zeggen dat de combinaties van gerechten of het nu ‘carne’ of ‘veggie’ was, weer mooi en verzorgd op smaken afgesteld werden. Zonder meer alweer een goed gevoel.
thumb_IMG_6478_1024
En ja hoor…de lijn trok zich helemaal door in het dessert en de koffie of kruidenthee. Een ‘Crema Volteada’, met andere woorden een flan met een spons cake van Jalapeño, granité van bloedappelsien en een crumble van peaconnootjes deden het buikje helemaal vollopen. We kunnen alleen maar stellen dat Antwerpen hier scoort. We vermoeden ook dat de eerste concurrent, de buren van Bikke & Smooz, met zowaar een brunch voor 30€,  hier al direct weten waar ze staan en mogelijks hun deuren al kunnen sluiten. Voor ons is het spel gespeeld. Antwerpen mag zich gerust op de borst kloppen en weten dat zij de favorietenrol dit jaar zullen waarmaken! Een beetje chauvinisme is Antwerpen niet vreemd, maar als het zoals nu terecht is, mag het van ons zeker uitgesproken worden.
thumb_IMG_6481_1024    thumb_IMG_6482_1024
Wens je zelf ook eens te gaan eten in één van de Pop-ups, klik dan zeker op deze link. Wens je de fratsen en het vervolg bij Jalapeño Loco te volgen, like ze alvast op hun Facebookpagina. Of wij met ons gezicht ook het scherm halen, is maar zeer de vraag…een antwoord vind je alvast morgen rond half 9 op VTM. Kijken! En heb je gemist wat de echte jury vond van deze Pop-up, klik dan zeker op deze link.
 
thumb_IMG_6486_1024     thumb_IMG_6485_1024
Bron foto’s: Whatmatters, Facebook Jalapeño Loco
 
 
 
 
 
 

You May Also Like

Whatmatters Weekend Tip: WECANDANCE ‘Safari Nomads’ (Zeebrugge)

Wie gaat er mee op safari? Wees er nog snel bij want alle tickets zijn ...

Ga eens dineren voor 1.8 miljoen…

Nu gaan we bij Whatmatters ook weleens graag op sterrenniveau tafelen, maar 1.8 miljoen ...

Hosting door Fraai