Whatmatters op bezoek bij modehuis 'Maison Tylaine'

Lang moesten we er niet over nadenken bij Whatmatters. Een uitnodiging voor een modeshow met daarin 2 modellen, Laura Theys en Vicky Vanhaeke die onze site al op verrukkelijke wijze hebben gesierd, een afterparty en een modeontwerpster die één van de redactieleden nog kende uit zijn jonge jaren was genoeg om met volle goesting de eerste rij te trotseren en ons onder te dompelen in de nieuwe collectie van “Maison Tylaine”. Ik hoor jullie al denken…een mannenblog en een vrouwelijke modeshow? Enerzijds hebben wij een vriendin die deze dingen graag meepikt en wij dan, watjes we zijn, niet anders kunnen dan meegaan maar tegelijk anderzijds, oortjes toe vriendinnen van ons, een uur lang naar ravissante jonge meiden staren met een glas cava in de handen, er zijn slechtere avonden, geloof ons. In tegenstelling tot onze vriendinnen die vooral voor de sublieme collectie gingen, waren wij er natuurlijk ook om Tylaine Van den Broeck in de spotlight te plaatsen. Een modeonderwerpster die, geloof ons, veel meer is dan dat. Op de vooravond van haar nieuwe collectie hadden we de kans ze het zelf even vol overgave te laten vertellen…Laten we het dan ook meteen doen…

DSC_2973a_sm
Dag Tylaine, dit moet zowat 15 jaar geleden zijn…maar vertel eens aan onze lezers, wie is de dame achter ‘Maison Tylaine’?
Ik ben in de eerste plaats professioneel opgeleide klassieke pianiste en pianodocente aan de academie Muziek, woord en dans te Heist o/d Berg. Daarnaast ben ik fashiondesigner en heb ik  mijn eigen modelabel “Maison Tylaine”.
 Hoe lang al bezig als modeontwerpster?
Ik ben al een 10 jaar bezig met zelf het ontwerpen en maken van kleding, maar sedert 5 jaar geleden heb ik mijn eigen label “Maison Tylaine”. In 2010 was ik 1 van de 12 laureaten van het VTM programma “De Designers”, de Vlaamse variant van het Amerikaanse “Project Runway”. Na deze deelname werd ik in mijn omgeving gestimuleerd om verder te gaan in de mode.

 

DSC_2813a_sm-2En dat lukt aardig! Hoe kan je je stijl best omschrijven? 
Je kan de stijl het best omschrijven voor de hippe, glamoureuze vrouw, het “Sex and the City “-type , glamoureus, elegant, vrouwelijk en niet alledaags. De vrouw die eens anders gezien wil worden in designermode, maar die wel betaalbaar en uniek is.
 
Je collecties hebben altijd een thema…’The Vinyl Collection’ of ‘De Commedia dell’ Arte’…overweeg je ooit een mannen ‘Whatmatters’-collectie te maken?
Mensen hebben me al vaak gevraagd om eens een mannencollectie te maken. Wie weet wat de toekomst zal brengen? Er zijn nog vele mogelijkheden!
thumb_IMG_6224_1024
Hou ons hier zeker van op de hoogte moest het zover zijn! Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen? 
Ik probeer in mijn mode ook muziek te combineren, dat zie je ook in mijn collectiethema’s en  shows. Zo kan ik mijn beide passies combineren. Zeg maar, een kruisbestuiving tussen muziek en mode.
 
Heb je een persoonlijke levensmotto?
Wie vecht om iets te bereiken in het leven, kan verliezen maar wie niet vecht heeft al verloren.
thumb_IMG_6226_1024
 
Een mooie! Onthouden we! Je hebt het al even aangehaald, je bent ook erg bezig met muziek, vertel hier eens iets over? 
Als pianiste werk ik vooral met Vlaamse en soms ook internationale artiesten. Zo speelde ik bijna 15 jaar in het Golden Symphonic Orchestra, het orkest van Helmut Lotti waardoor ik heel veel van de wereld gezien heb en op plaatsen geweest ben waar je als muzikant alleen maar kan van dromen. Daarna kwam ik via een auditie terecht bij Praga Khan, waar ik nog steeds keyboards en piano speel.
 11884648_1633785363572528_3264340166327683416_o
Praga Khan heeft toch wel een zeker ‘Sex Drugs & Rock&Roll’-gehalte, ik citeer volgende zin uit misschien wel de bekendste Praga Khan-hit, ‘Breakfast in Vegas’,  ‘I smell your sweat on my skin, Breakfast in Vegas on cocaine and gin’.  zien we hier een meer rebelse Tylaine? 
Ja er is een groot contrast tussen de “klassieke ” Tylaine en” de rockchic”, maar dat uiterste maakt nu eenmaal onze job zo boeiend en interessant!
 
Laten we even stout zijn…Praga Khan of Helmut Lotti?
Ja, dat is een vraag waar ik geen keuze kan maken, elke periode in je leven die je als muzikant doormaakt is boeiend. Doordat ik al die jaren bij Helmut speelde, heb ik veel podiumervaring opgedaan. Door die ervaring kom je dan terecht in een andere band die totaal anders is maar uiteindelijk toch hetzelfde. Ik bedoel hiermee, je moet een verhaal vertellen op het podium.Vergelijk het met een goede acteur, die ook meerdere rollen moet aankunnen en niet altijd in typecasting mag vervallen.
11242545_10207344571838408_5620221161906618495_n
 
Mooi de vraag omzeild, haha…maar we begrijpen het. Maar we proberen nog eens…Whatmatters zou immers Whatmatters niet zijn zonder nog een ‘moeilijke’ vraag…Muzikant of modeontwerpster?
Ja, die inderdaad moeilijk…en ik moet kiezen, (lacht)
 
Tylaine, je MOET! 
…dan ga ik nog steeds voor mijn eerste liefde de muziek, een passie die altijd in je bloed blijft zitten.
 
We gaan nu even de persoonlijke toer op…heb je een vriend? Wat heeft hij/of wat moet een man doen om jou te verleiden of te behagen?
Mijn vriend is professionele jazzdrummer. Hij kent me als de beste en weet precies hoe ik in mekaar zit. Doordat hij zelf ook muzikant is, voelen we mekaar ook zo goed aan. Hij weet precies hoe hij mij moet steunen en helpt waar hij kan om mijn projecten mee te realiseren. Hij steunt en respecteert mij en dat doe ik natuurlijk ook allemaal voor hem. Eentje uit de duizend.
12767249_10156381535010538_1261262214_n
 
We pinken welgemeend een traantje weg. Help ons nog eens even bij onze volgend punt. Welke tips zijn essentieel voor mannen? Wat wil je hen meegeven? 
Geef aandacht aan je vrouw door ze zichzelf te kunnen zijn, respecteer en steun haar als ze het nodig heeft.
 
Ok, doen we! Een paar luchtigere vraagjes nu. Waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes? 
Meestal gaan we stappen in Anwerpen, in de dag een leuke koffiebar, zoals Madame Moustache of Maurice, s’avonds naar een leuk restaurantje zoals bvb “Graanmarkt 13”
 
Inderdaad ook één van onze favorieten. Nog eentje…wat is je favoriete zonde?
Mijn favoriete zonde is “gulzigheid” in lekker eten en drinken
 
Helemaal ‘Whatmatters’ dus! Wat zijn je ambities naar de toekomst toe? 
Ik hoop dat ik nog heel lang creatief mag blijven in zowel de muziek en de mode.
560506_4637840231888_1261137992_n
 
En of dit gaat lukken! Heel veel succes en bedankt voor de uitnodiging, het drankje en de goedgevulde goodiebag! En we genoten van ‘The Vinyl Collection’ By ‘Maison Tylaine’ met als special guest en boegbeeld van deze collectie, ‘Helden van de zee’-actrice, Ketnet-gezicht en zangeres Maureen Vanherberghen en in het publiek onder andere een enthousiaste Maurice Engelen van Praga Khan.   
 
Volg alvast ‘Maison Tylaine’ via Facebook en wens je ook eens een hit van Praga Khan te horen, hierbij alvast de favoriet op de redactie.

 

You May Also Like

De maatpakken van Atelier NA

Een pak op maat – we schreven het al eerder – elke man heeft ...

Review l Bamboo boxershort

Eerlijk, tot op de dag van vandaag blijft de boxershort een onderbelicht item op ...

Fred Perry King of the collabs

Dat het label Fred Perry niet vies is van een samenwerking meer of minder ...

Hosting door Fraai