Weekendtip: Antwerp Classic Car Event

Nog geen idee wat te doen dit weekend? Whatmatters helpt u alvast een handje. In ieder geval is het allemaal in Antwerpen te doen. En nee, we hebben het niet over de titelmatchen Antwerp – Eupen of Beerschot – Bocholter want met de misschien wel de grootste klucht in de Belgische Voetbalbond geschiedenis, weten we niet eens of er bij winst na de match wel kan gevierd worden. Antwerp dat zijn titel al dan niet zal (ver)spelen via de ‘groene tafel’  of Beerschot dat kampioen speelt in derde nationale en promoveert naar eerste amateur liga (lees derde nationale)…echt vrolijk worden wij hier niet van.

thumb_J3B0971_1024
Neen, aangezien wij naast interesse in voetbal ook wel een groot James Dean-gehalte hebben en ooit wel eens willen rondcruisen in een Porsche Spyder 550, vrolijk worden van brullende motoren met veel PK’s en we dit heel graag zien in een vintage tintje is er dit weekend een event op ons lijf geschreven. Het ‘Antwerp Classic Car Event’ op de Gedempte Zuiderdokken.
thumb_c26fe59cf36f9a3512aeb0fd6a512e1b_1024

En mis deze uitgave niet. Met de komst van de Lage-Emissie Zone (LEZ) – die per 1 februari 2017 in Antwerpen geldt – is dit misschien meteen ook de laatste uitgave in hartje stad. Wij bij Whatmatters  hopen alvast van niet maar we nemen geen risico en springen deze zesde editie zeker een keertje binnen.

thumb_R9W0480_1024
Wat kan je er allemaal bekijken? Alvast 1.500 bezoekende oldtimers uit alle uithoeken van België én zelfs onze buurlanden. Onder die 1.500 oldtimers worden er alvast 272 geladen op maar liefst 35 vrachtwagens om deze af te zetten in Venetië waar de start zal gegeven worden van de ‘Touramical’. Een tocht die 544 bedrijfsleiders zullen maken en die naast Venetië ook Milaan, Monza en Monaco aandoet om uiteindelijk te eindigen in het mondaine en door de redactie van Whatmatters meer dan gesmaakte Saint-Tropez.

thumb_saint-tropez-01_1024

Verder kan je op de 5000m2 grote ruimte maar liefst 60 standen vinden van onder meer Porsche, BMW, Jaguar, Land Rover, Mercedes, diverse projectontwikkelaars, banken en financiële instellingen. Tevens worden hier ook enkele premières en persvoorstellingen gelanceerd. Onder andere de TESLA Model X en facelift op Model S, Porsche 718 Boxter, Range Rover Cabrio Evoque, Jaguar F-Pace, Renault Talisman Grand Tour, Fiat 124 Spider en Alfa Romeo Giulia worden alvast in de kijker geplaatst. Daar wij bij Whatmatters ook wel gekend staan voor onze bourgondische levensstijl is er ook hier aan gedacht. Dit in de vorm van Foodtrucks.

thumb_J3B0891_1024

Zaterdagmorgen 30 april start alvast de 2de editie van de Antwerp Classic Tour met 100 deelnemende oldtimers en zondag 1 mei, start alvast de 1ste Antwerp GT Tour met 75 deelnemende sportieve en vooral hedendaagse supercars.

thumb_R9W0479_1024

Voilà, bij deze onze weekendtip voor deze week. We geven u enkel nog enkele  praktische weetjes mee. Er is een gratis shuttle parking voorzien. Oldtimers daarentegen mogen zaterdag en zondag gratis parkeren op de Gedempte Zuiderdokken. De nieuwe GT sportieve supercars zijn hier ook welkom op zondag. Het Mobiliteitsplan vindt u op www.acce.be. Geniet ervan! 

You May Also Like

BARDIN: een nieuwe instaproof hotspot in Antwerpen

Is het maar een indruk of komen er tegenwoordig minder hotspots bij dan een ...

Bangelijke burgers!

De 6 favoriete Burger restaurants van Whatmatters Uiteraard is er niet mis met de ...

Een nieuw restaurant in het AFAS-stadion van KV Mechelen

2 dingen die ons bij Whatmatters aanspreken? Ongetwijfeld goed gaan eten en voetbal, als ...

Hosting door Fraai