Een stijlvol juweeltje, Stéfani Bosschaerts

Schilde…Een deel van deze aan de rand van Antwerpen, de diamantstad bij uitstek, liggende gemeente wordt door sommige wel eens ‘De Parel der Voorkempen’ genoemd. En of er ook pareltjes tussen de inwoners van deze gestelde gemeente pareltjes zijn, is gewoon een domme vraag. Tuurlijk wel, en Whatmatters zou Whatmatters niet zijn als we deze niet zouden spotten. We kwamen uit bij Stéfani Bosschaerts, een juweeltje waar we wel wat meer van te weten wilden komen…is het een ruwe diamant? Of eerder een geslepen? Of gewoon een uniek pareltje? We vroegen het haar op een speciale locatie…de Zoo van Antwerpen waar we ze terugvinden voor het verblijf van de tijgers…en wij bij Whatmatters kunnen niet ontkennen dat onze ogen steeds weer afdwaalden naar de ene tijger voor ons…een tijger die onze vragen zonder schroom één voor één royaal beantwoorde…

Credits: Jan Cornelis
Credits: Jan Cornelis

Hallo Stéfani, vertel eens wat meer over jezelf?
Ik ben opgegroeid in Schilde tussen het groen en toch ben ik een echt stadsmens. Zo ben ik voor mijn studies naar Madrid getrokken om daar aan de universiteit gedragswetenschappen te volgen (binnen en buiten het bedrijfsleven). Daar heb ik gemerkt dat ik toch niet zo Belg ben als ik dacht. Ik ben luid, over sociaal, druk, ik leef voornamelijk buiten en ik ben altijd in de weer. Met andere woorden, het Spaanse leven was mij op het lijf geschreven. Ik hecht heel veel waarde aan vriendschappen en ik kom volledig tot rust vanaf ik op een vliegtuig naar het buitenland stap. Ik heb een passie voor het leren van talen en het welzijn van dieren & mensen. Als kind zat ik uren met mijn grootvader in de zoo voor het verblijf van de tijgers. Niet verwonderlijk dat ik nu 2 goede doelen steun voor het welzijn en het redden van deze uitstervende diersoort. Zo heb ik een jaar geleden mijn eerste tijger Taiyo geadopteerd en ben ik nu aan het plannen voor een volgende.
Credits: Filip Moerman
Credits: Filip Moerman

 
Mooi, uw soortgenoten zo verwennen! Hoelang doe je al modellenwerk en/of shoots?
Ik deed mijn eerst shoot/catwalk een tiental jaar geleden. Ik was toen 16 jaar, piepjong, en liep wat voor winkels op een braderij of voor een modeacademie. Mijn school was toen voor mij veel belangrijker en ik was best ook ‘onzelfzeker’ dus heb ik het ettelijke jaren op een laag pitje gezet. Een aantal jaar geleden begon ik er eigenlijk pas echt aan nadat ik een aantal keer gevraagd was om me in te schrijven voor wedstrijden of modellenbureaus.
Credits: Davy Gagnon
Credits: Davy Gagnon

En terecht dat je er terug mee begonnen bent! Wat heb je ervan bijgeleerd? Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt? Zijn er ook mindere kanten aan?
Het leukste aan het modellenwerk zijn de modeshows. Die doe ik het allerliefst. Maar om het professioneel te doen ben ik helaas veel te klein. Eén van de leukste dingen die uit mijn modellenwerk is voortgevloeid is mijn nauwe samenwerking met de kledingwinkel Les Filles D’Anvers in Brasschaat. Ze houden regelmatig modeshows, shoppingnights etc. Aan alles zijn natuurlijk nadelen verbonden, zo ook bij modellenwerk. Als jong meisje leer je hier al snel mee omgaan. Zo niet, ben je een vogel voor de kat. Je bent ofwel te dun, te dik, te kort, niet geschikt omwille van haarkleur en ga zo maar door. Zolang je tijdig voor jezelf beseft dat dit enkel persoonlijke voorkeur is en dat dit niets te maken heeft met jou als persoon kan je dit gemakkelijk een plaats geven. Nu trek ik mezelf het helemaal niet meer aan, ben ik niet geselecteerd dan is het maar zo & ga ik verder. Maar als meisje van 16 vond ik dit pure hel.
Met andere woorden een zeer goede tip voor de vele jonge meisjes die in je voetsporen willen treden. Ben je bij een bureau, welk en waarom?
Momenteel ben ik niet bij een bureau aangezien ik meestal te klein ben om door de selectieronde te geraken. Ik ben maar 1m71 wat natuurlijk beduidend kleiner is dan het minimum van 1m75 of zelfs vaak 1m78.
Credits: Mimsy Photography
Credits: Mimsy Photography

Credits: Gunther Frans
Credits: Gunther Frans

Jammer want nochtans toorn je met je hakken ver boven ons uit. Een vraag nu die we vooral van ons eigen lief moesten stellen…Hoe blijf je in vorm, wat doe je om er goed uit te zien?
Als ik niet aan het werk ben vind je mij gegarandeerd in de fitness. Ik sport een 12-tal uren per week. Ik doe voornamelijk krachttraining voor de benen, billen en buik aangevuld met bodypump, yoga en pilates. Sporten maakt mij helemaal zen, zeker na een stressvolle dag op het werk. Ik heb wel het geluk dat ik niet echt op mijn eten moet letten om slank te zijn maar toch eet ik zo veel mogelijk gezond en vetarm.
Mooi, ze zullen blij zijn op het thuisfront! Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Ik denk dat mijn meest opvallende uiterlijke kenmerken mijn felle jukbeenderen en mijn weelderig haar zijn. Dat is toch waar ik het meeste commentaar op krijg (zowel positief als negatief). Het vergt weinig werk om mijn haar te stylen waardoor dit toch voor veel mua’s een grote plus is. En die felle jukbeenderen, wel je bent fan of je bent het niet. Gelukkig voor fotoshoots zijn de meeste er wel gek op.
Credits: Freddy Mangelschots
Credits: Freddy Mangelschots

En ook wij hoor! Studeer je nog? Hoe zie je je loopbaan?
Ik ben al een tweetal jaar afgestudeerd in international business en ondertussen iets meer als een jaar werkzaam als Junior Assistant Buyer bij Metallo Chimique te Beerse. Zelf had ik nooit gedacht zo ver uit te wijken buiten de stad en terecht te komen in zulk aparte branche als de koperindustrie, maar zo zie je maar! Al zie ik mezelf nooit op het platteland wonen, veel te rustig hier. Gelukkig is er richting hier nooit verkeer dus hoef ik ook geen uren vroeger op te staan om op mijn werk te geraken. Ik zie mezelf dit zeker nog wel enkele jaren doen – al kan je zoiets nooit met zekerheid zeggen. Momenteel volg ik ook een opleiding tot personal stylist, wat natuurlijk leuk zou zijn moest ik dit kunnen combineren met mijn modellenwerk. Time will tell.
Als we mogen kiezen tussen Jani en Stéfani, wij zouden het wel weten dus hou ons zeker op de hoogte! Ander vraagje nu. Wat is je persoonlijke levensmotto? Of je favoriete quote?
“Blame it on my gypsy soul” Deze staat ook in mijn heading op Instagram. Deze quote omschrijft mij het beste. Ik ben een echte free-spirit. Ik doe waar ik zin in heb, maak impulsieve (toch wel doordachte?!) beslissingen, hou van reizen, het hippie chic, de bohemian stijl, zon, zee, strand, beachwaves, Ibiza & kleine tattoos.
Credits:Thierry Goovaerts
Credits:Thierry Goovaerts

Waarom moeten we je volgen op de social media?
Als je into fashion, sport en fotografie bent, denk ik wel dat het leuk is om mijn Instagram te volgen @inafetsstreahcssob. Ik probeer er toch wel om de dag iets op te posten en zit er zelf ook geregeld op te zoeken naar inspiratie. Buiten mijn Instagram ben ik niet enorm veel bezig met social media. Twitter ligt me niet echt en op Facebook post ik af en toe eens iets van foto’s maar meer ook niet.
Wij zijn al ‘volgers’! Een intiemere vraag…eentje voor onze mannelijke lezers…Heb je een vriend? Wat heeft hij/ of wat moet een man doen om jou te verleiden of te behagen?
Momenteel ben ik single. De combinatie studeren, fulltime kantoorwerk, modellenwerk en 12 uur sporten per week slorpt aardig wat tijd op. Gelukkig ga ik buiten dit alles ook nog wel geregeld stappen met vriendinnen. Ik ga hem toch ergens moeten tegenkomen he! Wat een man moet doen om mij te verleiden vind ik eigenlijk echt een hele moeilijke vraag. Ik val op heel uiteenlopende types. Er moet gewoon van het allereerste moment die ‘klik’ zijn. Qua uiterlijk merk ik voornamelijk glimlach en kledingstijl op aangezien ik er zelf zo fel mee bezig ben. Ik zoek ook wel iemand die mijn passie voor sport een beetje deelt en een goed gevoel voor humor is een absolute plus!
In bosjes zullen ze nu voor de deur staan…Geef eens mee welke tips essentieel zijn voor mannen? Wat wil je hen meegeven?
Ik denk dat elke vrouw wel valt op een man die volledig zichzelf is. Een leuke vlotte babbel met iemand die je aantrekkelijk vindt, er is niets leuker als dat. De definitie van aantrekkelijk is voor iedereen anders maar ik denk dat we wel kunnen veralgemenen dat een verzorgd voorkomen als man altijd een troef is bij vrouwen als het op het uiterlijk aankomt. Zich een beetje verdiepen in de hoofdregels van de styling kan ook nooit kwaad.
Credits: Davy Gagnon
Credits: Davy Gagnon

Wij werken eraan! De beroemde Favo-vraagjes nu…Waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
In het weekend ben ik steevast te vinden in The Villa. Het is 1 van onze favoriete discotheken in Antwerpen samen met Noxx aangezien ik daar zelf nog gewerkt heb. Regelmatig rijden we ook eens naar Bloody Louis in Brussel. Onder de vriendinnen gaan we vaak uit eten. Zo gaan we geregeld naar Ago’s bij ons in Schilde. Het is er zo gezellig met hun gigantisch verwarmd terras dat je er zelfs in putje winter wil buiten zitten aan een verwarmer. Uiteraard gaan we vaak voor sushi of noedels aangezien de meeste onder ons erg gek zijn op Aziatisch eten.
Gaan we enkel uit voor drankjes dan kan je mij en mijn vriendinnen het vaakst vinden in Bar Zar of in Soho op het Zuid.
Mooi! Allemaal plaatsen waar ook wij wel eens ‘inchecken’! Wat is je ambitie naar de toekomst toe?

Momenteel ben ik bezig met een cursus tot styliste. Dit zou ik graag uitbreiden naar volgend jaar toe door een cursus te gaan volgen aan The School of Style. De cursus gaat 2 keer door, 1 keer in LA en 1 maal in New York. Het is dus even kijken op het werk wanneer ik weg kan. Ik ben altijd al erg geboeid geweest door fashion en zou er dus wel graag mijn fulltime job van maken.
 
 
 
 
Chase your dream Stéfani! Wij zijn er zeker van dat dit zal lukken! Bedankt voor dit erg gezellige en boeiend gesprek. Denk nog eens aan ons in NY en L.A. en stuur ons alvast wat leuke foto’s van je bezoek ter plaatse! Wil je net als ons geregeld wat stijladvies, tips krijgen of gewoon foto’s kijken van een bijzonder mooie meid, volg dan Stéfani’s Instagram en laat je inspireren. Doen!
 

 

You May Also Like

Waarom ochtendseks? Daarom!

En als de dames, collega’s en goede vriendinnen op de redactie van Flair het ...

Lady Gaga tilt Half Time Show "Super Bowl LI" naar hogere sferen

Wat een avondje voor de steeds groter wordende groep van American Football fanaten. De ...

Vergeet Messi, Neymar Jr. of Ronaldo…Diego Maradona it is en krult de bal heerlijk in de kruising!

Maradona…we werden er op onze redactie wel eens mee vergeleken in het verleden. Zowel ...

Hosting door Fraai