Auwch, Sherelle de Jong spat van ons scherm af!

Wij bij Whatmatters zaten op de eerste rij toen bekend gemaakt werd dat Axel Daeseleire en Ben Segers de  komische reeks, ‘AUWCH’,  gingen opnemen. Axel, een via de vriendin van ons redactielid ver familielid, past volgens ons helemaal in het profiel een echte Whatmatters-rekel. Het doet ons er gelijk aan denken dat wij hem misschien één van de weken zelf eens aan het woord moeten laten. Maar soit, we wijken af…verschrikkelijk hard gelachen hebben we tijdens de laatste aflevering. Vooral ook met de twee ravissante meiden met Nederlandse tongval. Vrouwen met humor, die er goed uitzien…tja, wij zagen de kans om één van hen op te zoeken en te vragen of ze zin had eens met ons mee te werken. Met een welgemeende, enthousiaste en dikke vette JA ging Sherelle de Jong in op ons aanbod. Haar mond met Zeeuwse tongval, die ons gelijk deed denken aan Sergio Herman, stond geen seconde stil en anderhalf uur gesprek vlogen voorbij alsof het één minuut was. Gezellig, tof, grappig…een echte Whatmatters-madame! Maar wie is deze van oorsprong Zeeuwse? We laten haar gewoon zelf aan het woord!

Hallo Sherelle, Vertel eens iets over jezelf?
Ik ben dus Sherelle de Jong, afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen maar nu al 10 jaar wonende in een prachtig klein dorpje namelijk Zomergem. Door mijn Nederlandse roots houd ik nooit een blad voor de mond maar zo weet je ook direct wat je aan me hebt.

Hoe lang ben je al model en fashionista?
Ik heb mijn eerste fotoshoot gedaan op mijn 12 jaar. Bij diezelfde fotograaf heb ik nog meerdere shoots gedaan maar op mijn 14-jarige leeftijd is mijn vader gestorven en ben ik samen met mijn moeder naar België verhuisd. Daarna heb ik voor een lange tijd geen shoots meer gedaan. Toen ik dan 20 jaar was, heb ik meegedaan aan Miss België. Daar heb ik natuurlijk heel veel shoots mogen doen. Het was een super leuke tijd en ik heb er hele mooie foto’s aan overgehouden, met name die uit Thailand!

Daarna is het balletje beginnen rollen en werd ik vaker gevraagd voor shoots. Af en toe doe ik ook catwalks maar ik weet van mezelf dat ik met mijn 1m70 hier helaas niet de ideale lengte heb.

thumb_IMG_6450_1024

Is dit je hoofdbezigheid?
Ik doe modellenwerk heel graag. Maar ik ben jong en wil niet te veel stil zitten. Dus mijn hoofdbezigheid is eigenlijk sportlessen geven en personal training.

Zoals ik eerder al zei, ik neem geen blad voor de mond. Blijkbaar hebben de mensen met wie ik werk dat veel liever dan dat ik alles heel verzachtend zeg. Ik wil mensen echt motiveren om hun doel te bereiken en ze mogen bij mij niet opgeven! Bij mij ga je door tot het bittere eind. Op het moment zelf willen mensen opgeven maar dat moeten ze bij mij niet proberen.(lacht),  Maar om op de vraag te antwoorden, mijn dagen bestaan dus vooral uit sporten.

thumb_12939117_10208202459074431_1463012637_n_1024

Waarom ben je begonnen als model?
Oef! Nu vraag je me iets… Waarom begonnen als model? Nu, ik vroeg als klein meisje al aan mijn moeder om foto’s te maken. Op het strand, in mijn communiekleed, etc…(lacht).(we kregen een hele grappige anekdote, mocht je ooit de kans krijgen haar te spreken, zeker achter vragen, nvdr)

En toen ik als 12-jarige gevraagd werd om fotoshoots te doen, dan zeg je natuurlijk geen nee, allez, ik toch niet. (lacht)

Maar ik vind het ook gewoon altijd leuk om bij zo’n shoot te arriveren, nieuwe mensen te leren kennen, op die stoel voor de spiegel te zitten, opgemaakt te worden, gekleed te worden en dan achteraf het resultaat te zien. Ik heb nog nooit negatieve dingen meegemaakt tijdens een shoot dus ik kijk ook echt uit naar elke shoot.


We snappen het, Zoals elk meisje word je eens graag helemaal in de watten gelegd. Shooten is ook een beetje acteren.
Je hebt nu ondertussen ook wat acteerervaring opgelopen, vertel hier eens iets meer over?
Ja inderdaad! Ik had een gastrol in de komische serie Auwch. Voor de mensen die niet weten waar de serie over gaat. Het gaat dus over Axel Daeseleire en Ben Segers die zichzelf spelen. Tijdens elke aflevering gebeurt er wel iets onnozel i.v.m. andere vrouwen. In de laatste aflevering was ik zo’n vrouw waardoor ze ruzie kregen met hun eigen madame. Je kan deze aflevering trouwens nog steeds terugkijken.

thumb_IMG_6446_1024

Het team achter de schermen was echt super aangenaam om mee samen te werken! Tijdens de strand-scène omarmden ze mij constant met een handdoek en vroegen ze of ik het niet koud had (aangezien ik daar in een bikini rondliep terwijl het begin oktober was). Dat waren echt super lieve mensen. Ook Axel en Ben! En Ben, ja,  die ziet er niet alleen uit als een teddybeer, hij is ook gewoon een echte teddybeer.

Wij zouden daar ook maar al te graag met de handdoek hebben rondgelopen! Iets anders nu, wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Ik denk niet dat ik veel anders ben dan andere meisjes. Maar wat me wel typeert is dat ik met mijn beide voetjes op de grond sta. Niet dat ik al veel bereikt hebt in mijn leven dat ik al mag beginnen zweven. (lacht) Maar ik zal, als ik kan, altijd mijn best doen om iemand te helpen. Of dat nu mijn buurman, mijn beste vriendin of iemand in de winkel is. De dag van vandaag kijken mensen vaker naar iemand die hulp nodig heeft in plaats van die persoon ook effectief te helpen. We zijn als mens zo gesloten geworden terwijl er op dit moment wel wat meer vriendelijkheid in de wereld welkom is. Dit zowel voor andere mensen als voor dieren.

Ik ben iemand met humor, een beetje zelfspot op zijn tijd. Nu moet je niet denken dat ik constant flauwe mopjes maak, maar ik kan wel lachen met droge/sarcastische humor. En ook met mijzelf…

thumb_12965989_10208202460714472_761901757_n_1024


Droge lichtjes sarcastische humor is ook ons handelsmerk…maar ga gerust door…
Als laatste wat mij echt typeert, en waar mensen nog steeds van schrikken…Is dat ik bijvoorbeeld op een voetbalwedstrijd, tijdens een etentje of tijdens het uitgaan er (meestal) redelijk netjes uitzie. Op hoge hakken enzovoort. Maar dat ik de dag erna kan meedoen aan de Spartacusrun waarbij je er aan het einde uitziet alsof je hebt gevochten met het monster van Loch Ness. Vol met schrammen, blauwe plekken, modder en 2 nagels armer. Maar zo ben ik, of ik ga er helemaal voor… Of helemaal niet.

Een vrouw met ballen. We love it! Heb je ook een persoonlijke levensmotto? Of een favoriete quote?
Heel simpel en heel kort. Ben niet het typetje dat een heel dagboek van levensmotto’s heeft.

Nee heb je, ja kan je krijgen.

thumb_12935294_10208202459434440_1959365520_n_1024Als model is het tegenwoordig erg belangrijk dat mensen je volgen. Waarom moeten we je volgen op de social media?
Ze mogen natuurlijk altijd een kijkje nemen op mijn Instagram en daar kan je ook direct zien hoe je mij kunt volgen op Snapchat! Daar kan je mijn dagelijkse bezigheden volgen. Soms zet ik er een foto op van mijn beste vriendin en mij, tijdens het uitgaan, wat ik eet in mijn favoriete restaurant, met wie ik afspreek, hoe mijn favoriete voetbalploegen het doen, van een luie zondag met mijn kat…Dus als je wilt weten met wie ik uitga, wie mijn beste vrienden zijn en hoe lui ik ben op mijn zondag. Dan moet je mij zeker volgen!

Je vriend is voetballer, voel je jezelf een echte WAG? Of hoe sta je hier tegenover?
Hmm, een echte WAG. Ja ik ben inderdaad een vriendin van een voetballer, maar om mezelf een WAG te noemen? Niet echt. Ik zie de naam WAG niet echt als iets positief. Mensen hebben zo hun idee over een WAG, en ik zie mijzelf totaal niet zo! Ik supporter voor mijn vriend Gertjan Martens. Ik zou hem overal naartoe volgen en ik zie ook al zijn wedstrijden. Zowel thuiswedstrijden als uit. Maar ik wil ook zekerheid hebben in mijn leven en daar moet je nu eenmaal zelf voor zorgen.

Dus zie je een WAG als een vrouw of vriendin van een voetballer die hem steunt in alles ook als het even wat minder gaat in de voetbal? Iemand die al zijn wedstrijden gaat kijken en ook echt geïnteresseerd is in zijn beroep. Maar ook zelf haar ambities heeft? Dan mag je me een WAG noemen.

Zie je een WAG als een vrouw die elke dag thuis zit. Haar nageltjes lakt, een personal trainer heeft om er altijd strak uit te zien, nog niet eens weet wat buitenspel is en af en toe de thuiswedstrijden komt kijken? Nope…

thumb_IMG_6448_1024

Een kenner dus…dan gooien we er ineens een quiz-vraagje tegenaan…Kan je even uitleggen aan iedereen wat buitenspel juist is?
Heel simpel, als de aanvaller de bal vooruit speelt en de medespeler staat tussen de keeper en…

Stop stop stop…Sherelle, we geloven u! Buiten niet in buitenspel lopen…Welke tips zijn essentieel voor mannen? Wat wil je hen meegeven? Hoe houden ze een vrouw tevreden?
Haha, tips voor mannen…. Waar moet ik beginnen, eventjes mijn lijstje bij pakken!

Nee grapje, dat is niet zo heel moeilijk denk ik. Wat ik belangrijk vind is dat een man netjes is. Netjes in zijn uiterlijk zoals een verzorgd gebit, kledij, schoenen. En netjes in zijn praten, dus geen grof taalgebruik. Wees altijd beleefd.

Maar belangrijker vind ik dat je een meisje aan het lachen maakt. Ik kan soms nog zo geïrriteerd of boos zijn, Gertjan kan me dan nog aan het lachen maken! Ook al wil ik niet lachen.

En niet enkel haar aan het lachen maken is belangrijk, ook het behouden van die glimlach. Daarbij komt eerlijkheid en trouw zijn. Je kan nog zo iets doms of stoms gedaan hebben, zeg het aub gewoon! Vroeg of laat komt de waarheid toch boven en dan is het 10x zo erg. Zowel een tip voor de mannen als voor de vrouwen.

thumb_12966285_10208202460474466_1136563904_n_1024

Mooi! We nemen het mee! De favo-vraagjes…Waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Ik zal beginnen met waar ik graag iets eet. Dat is zeker en vast grill&barbeque restaurant De Elckerlijc in Maldegem. Mijn goede vriend Peter De Clercq is daar eigenaar en kok van. Als je een echte vleeseter bent moet je daar zeker eens langsgaan. En als je zoals mij meer voor vis of vegetarische gerechten bent, ook zeker doen want het is daar allemaal lekker!

Een echte drinker ben ik niet. Ik drink geen wijn of bier dus ik ga vooral ergens naartoe om te stappen. Soms is dat met Gertjan zijn voetbalploeg maar meestal kijk ik of Laurent Depoitre uitgaat en gaan we meestal ergens naartoe waar hij zit. Maar dat kan overal zijn. Soms is dat Carré, Bloody Louis, Spirito… Je kan ons overal tegenkomen.

Carré, niks mis mee! De betere tempels van het land dus! Wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Mijn ambitie naar de toekomst toe is vooral de dingen doen die ik graag doe. Ik zou graag meer acteren. Dus als ik de kans krijg om meer acteerwerk te kunnen doen zal ik dat zeker niet laten liggen. Is dit niet het geval, dan is dit zeker geen drama. Ik ben nu ook heel gelukkig.

thumb_IMG_6461_1024

Bedankt Sherelle voor de leuke babbel en alvast heel veel succes in alles wat je doet. Mocht je in de toekomst nog eens met een interessant project zitten, laat het ons dan zeker weten!

Aan onze lezers, wens je alvast ook wat meer te weten over Sherelle, volg ze dan zeker op Instagram. Wij zijn alvast aan het volgen geslagen en moeten zeggen dat wij er nog geen moment spijt van hebben gehad, in tegendeel! Dus…DOEN!

 
 
 

Bron foto’s: Sherelle de Jong 

 

You May Also Like

Op de bommel met DJ Manon Janssen Bommel

Amsterdam…het is zowat onze tweede thuisstad geworden daar we er tegenwoordig meerdere keren per ...

Wordt 'Annihilation' de sciencefiction thriller van 2018?

Fans van sciencefiction kunnen op het puntje van hun stoel gaan zitten. We hebben ...

Zo wordt een Bugatti van 2,5 miljoen Euro gebouwd!

Voor uw redacteur een natte droom. En bij een droom zal het dan ook ...

Hosting door Fraai