Zoals Sharon Boucquez zijn er geen twee!

Om in het profiel van een Whatmatters-redacteur te passen dien je van alle markten thuis te zijn. Bij momenten ‘mainstream’ maar af en toe gaan we ook echt compleet van het padje en durven we rebels zijn, tegendraads, ambetant en soms ook gewoon volgens bepaalde mensen, noem het haters, arrogant. Zij die ons beter kennen weten beter maar tegelijk is het niet ons doel bij iedereen in het gareel te lopen zodat wij onze eigenheid verliezen. Zo ook vandaag bij een model en ontwerpster dat helemaal niet ‘mainstream’ is. Afkomstig uit de Koningin der badsteden en geen vis lusten, niet wachten op een prins op het witte paard, neen, geef ze een draak, om zo maar een paar voorbeelden te geven. Met andere woorden, een ruwe bolster maar wel eentje waarin hoe langer je met ze praat ontdekt dat daarin toch wel een zachte pit zit…Volg ons mee op een dag ‘vant padje’.
Photographer: Guy Smits Make-up Artist: Lili Glavan
Photographer: Guy Smits
Make-up Artist: Lili Glavan
 
Vertel eens Sharon, wie is deze leuke verschijning hier?
Geboren en getogen in Oostende, vindt de zee maar niks, houdt niet van dat plakkerig zand en lust al helemaal geen vis. Nee, ik ben niet het typisch meisje dat gaat bruinen in de zon, liever mijn natuurlijke porseleinen huid beschermen. Vakantie in de bergen, op een camping en pittoreske dorpjes bezoeken, spreken mij meer aan. Of een citytrip waar veel kunst te zien is en architectuur die al eeuwen oud zijn. De winkels afschuimen doe ik wel, maar ik koop vaak wat ik echt nodig heb of het moet iets uniek zijn. Aan de foto’s zal je merken dat ik een uitgesproken stijl heb. Ben een zwarte raaf ja, maar raven zijn wel mooie vogels. Voor de rest hou ik van modegeschiedenis, fantasy (boeken, films, series en kunst), mij verkleden voor events en photoshoots en vooral van mijn katten.
 
Hoe ben je lang al model en fashionista?
In september doe ik al 8 jaar modellenwerk. Daardoor heb ik ook meer interesse beginnen krijgen in mode en daarna om zelf te ontwerpen.
Photographer: Dries Vanacker Designer: Sharon Boucquez
Photographer: Dries Vanacker
Designer: Sharon Boucquez
 
Waarom begonnen met model? En blog je ook?
Ben blij eens deze vraag te krijgen, in plaats van “hoe?”. Via via was ik gestart met een paar shoots voor hobbyfotografen. Ik kreeg hierdoor heel wat positieve reacties en mensen apprecieerden eindelijk mijn stijl. In tegenstelling met het gepest op school, was dit voor mij een aangename afleiding. Even waan ik mij in een fantasiewereld. De ene keer ben ik de sterke vrouw die niet met haar laat spelen, en de volgende keer een dromerig meisje dat wacht op haar prins…Liefst wel één op een draak in plaats van een wit paard. Vroeger had ik een ‘dark fashion’ blog, maar voor iemand die 4 dagen in de week om 5u30 opstaat voor school, om 18u30 thuis komt, nog een collectie moet maken én nog eens shoots wilt doen, blijft er niet veel tijd en energie over. Ik heb het nu beperkt tot het af en toe delen van foto’s op mijn Tumblr pagina of verslaafd bezig zijn met moodboards op Pinterest.
 
Goedgevulde dagen dus! Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Ik ben een doorzetter, zelfs na vele tegenslagen of eenzaamheid. Ik wil die pestkoppen van vroeger en nu tonen wat ik kan bereiken in mijn leven. Het heeft mij harder gemaakt, maar vanbinnen ben ik wel nog steeds één brok emotie.
Laura Vanselow Designer: Degenerotika (DE) Make-up Artist: Thea B. Adora
Laura Vanselow
Designer: Degenerotika (DE)
Make-up Artist: Thea B. Adora
 
We zijn eens benieuwd of dit ook in je persoonlijk levensmotto zit?
Ik heb er zo twee. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. En wees jezelf, niet een kuddebeest. Maar doe geen dingen die anderen kunnen schaden of kwetsen.
 
Zoals voor elk model en/of ontwerpster kan je niet zonder social media. Waarom moeten we je hierop volgen?
Op mijn modellenpagina vind je uiteraard mijn foto’s van shoots. Ik bied je diversiteit in stijlen en geen clichébeelden. De meeste shoots zijn eigen concepten met zowel beginnende fotografen als professionals. Je kan er high fashion beelden verwachten, fantasy taferelen, beauty portretten en ook foto’s in lingerie. Op Instagram kan je mij ook volgen als je wilt zien waar ik in het dagelijks leven mee bezig ben. Dus verwacht je aan foto’s van mezelf met of zelfs zonder make-up, behind the scenes, foto’s van mijn katten, outfits of the day, en mijn ontwerpen (zowel het proces als het eindresultaat).
IMG_3140_fertig
Photographer: AU-CONTRAIRE PHOTOGRAPHY Designer: Linda Friensen Make-up Artist: Johanna Cool
 
En heeft een blik op je dagelijkse leven ook al iets anders opgebracht? Een vriend bijvoorbeeld? En wat moet een man bijvoorbeeld doen om jou te verleiden?
Nee, nog nooit een vriend gehad ook. Als iemand van mij houdt moet hij ook duidelijk zijn daarin. Maar langs de andere kant, als ik zelf verliefd zou zijn dan komt dat gewoon vanzelf. Al mag hij nog zo zijn best doen om mij te verleiden met bijvoorbeeld het realiseren van mijn dromen, als ik niet verliefd ben op hem, dan heeft het voor hem ook geen nut. Het is er of het is er niet. Ik ben meer iemand die gelooft in liefde op het eerste zicht.
 
Geen ‘blind getrouwd’ voor u dus. Welke tips zijn essentieel voor mannen? Wat wil je hen meegeven?
Zie een vrouw als je medemens, niet als een object om naar te kijken of na te fluiten. Die make-up en blote benen zijn er niet om jullie aandacht te lokken maar
om onszelf goed te doen voelen. Maar ik vind het anders wel altijd fijn als een man de deur voor je opent of je voor laat gaan. Een man mag best wel een gentleman zijn, dat siert hun.
Promo Alex Agnew Photographer: Tim Tronckoe Make-up Artist: Sarina Mannaert
Promo Alex Agnew
Photographer: Tim Tronckoe
Make-up Artist: Sarina Mannaert
 
We weten wat te doen! De favo-vraagjes…waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Moet eerlijk zijn dat ik wel graag thuis ben in de zetel met mijn kat op mijn schoot. Ik ga ook niet echt uit, dit door gebrek aan leuke feestjes in de buurt en aangenaam gezelschap. De meeste mensen die ik ken wonen op z’n minst zo’n 60km van mij. Maar als ik kon kiezen zou ik naar feestjes gaan met 70’s, 80’s en 90’s muziek, vooral in het (pop)rock genre. Of naar bals waar de dresscodes “dark” en “historisch” van toepassing zijn. Verder ga ik in mijn vrije tijd graag naar een tearoom om een pannenkoek of taart te eten of een gezellige Irish pub voor een frisse cola. Ik hou ook enorm veel van Italiaans eten, dus zo’n klein gezellig restaurantje blijft voor mij één van mijn favoriete plekjes om te gaan eten.
 
Wat is je favoriete zonde?
Ik moet nu kiezen tussen lekker een hele dag in pyjama blijven of mezelf trakteren op een stuk taart na school. Alleen is dat laatste niet echt een zonde in mijn geval, ik kom daarvan geen grammetje bij.
Photographer: AU-CONTRAIRE PHOTOGRAPHY Designer: Linda Friesen Make-up Artist: Jeannette Be
 
Gezegend met de goede genen dus! Wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Na mijn opleiding is het de bedoeling om geleidelijk aan ontwerpen te maken op maat voor klanten en daarmee geld te verdienen. Ik zal de eerste jaren waarschijnlijk wel nog eerst ergens vast werken, al is het terug in de verkoop om toch zeker te zijn van een inkomen. Daarnaast wil ik heel graag blijven verder doen met modellenwerk en hopelijk zo nog wat opdrachten binnenhalen.
Photographer: Sasha O Photography Make-up Artist & Hair: Fabian D'Image
Photographer: Sasha O Photography
Make-up Artist & Hair: Fabian D’Image

 
 
 
Succes Sharon en hou ons zeker op de hoogte als je ooit een Whatmatters-boxershortlijn op de markt wil brengen. Wens je dit interessant model en modeontwerpster te volgen, neem dan zeker een kijkje op haar Facebookpagina en druk op de ‘Like’-knop! Wens je ook de dame achter het model en de shoots te zien, is Instagram een optie…volgen die handel! Sharon laat ons ook nog weten dat zodra zij de kaap van 2000 volgers op Facebook heeft gehaald, ze een Giveaway doet! De winnaar krijgt alvast een canvas met een foto naar keuze van haar shoots. Daar het aantal momenteel op 1984 staat, is snel zijn de boodschap!  
 
 
 
 
 

 

 

You May Also Like

We Are Labels komt naar België

Een webshop die een fysieke winkel opent, je ziet het meer en meer. Nu ...

Vans komt met sneaker voor echte Harry Potter-fans

Een partijtje zwerkbal op Vans? We moeten eerlijk bekennen, we worden niet wild van ...

Voetbal als een echte captain met de 'CR7 CHAPTER 6: BORN LEADER'

De tijd dat wij nog pronkten met onze voetbalschoenen is echt wel voorbij. Waar ...

Hosting door Fraai