Whatmatters' Model-Engeltje, Melissa Engels

Grote mooie ‘engeltjes’ met lange benen. Naast ons eigen lief (1m87 nvdr) denken we dan in eerste instantie spontaan aan de Victoria’s Secret Angels die jaarlijks tussen Sinterklaas en Kerst gezwind over ons TV-scherm dartelen en ondanks de dan koudere temperaturen in weinig verhullende pakjes de temperatuur in onze huiskamer spontaan doet stijgen en zo onze energiefactuur met bijhorende ‘Truttentax’ lekker onder controle houdt. Na vandaag zou het zo maar eens ineens kunnen dat je bij de woorden ‘engeltjes’ en ‘lange benen’ iets of vooral iemand geheel anders in gedachten hebt. Iemand waarvoor het leven één groot (Ford) ‘Fiësta’ (met een in berenvel ingepakt stuurwiel) is. Eentje die op een weekavond als gelegenheidsdrinker, net als uw redactieleden, maar al te graag wel eens een flesje wit, rood of rosé kraakt. Tijd om samen een flesje te poppen en eens te horen met welk ravissant en vooral groot engeltje we vandaag te maken hebben.
14
Met welk engeltje hebben we hier de eer?
Mijn naam is Melissa Engels, ik ben 22jaar en woon in Temse. 1m80 groot en een bezige bij.
Een grote bezige bij! Hoe lang al model en fashionista?
Ik ben toch al een jaar of 3 bezig met modellenwerk. Missfashion heeft mij in deze wereld bekend gemaakt. Hierdoor ben ik bij een Agency geraakt en krijg ik zo regelmatig betaalde opdrachten. Hierdoor kreeg ik ook de kans om 3 weken internationaal te gaan (Top Model of The World). Naast modellenwerk ben ik ook dagelijks bezig met mijn 2 paarden. Ik heb in het verleden jumping gereden maar nu is het vooral veel gaan wandelen enzv…
12
Waarom ben je ooit begonnen als model?
Ik ben ooit opgemerkt op een feestje, een jaar of 5 geleden. Een plaatselijk fotograaf gaf me zijn kaartje en vroeg om eens model te staan. In mijn familie zat er ook iemand die wat met een camera overweg kon, en die zei me steeds:‘Melissa, je hebt het in je, je bent groot, fotogeniek,… Doe er iets mee!’. Mijn allereerste fotoshoot kreeg ik cadeau van mijn papa voor mijn 16e verjaardag. En zo was ik vertrokken.
En vlieg je ondertussen op kruissnelheid doorheen de modellenwereld. Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Ik ben een enorm grote dame, eentje met lange benen. Dit krijg ik dan ook dagelijks te horen. Maar uiterlijk zegt natuurlijk niet alles. Ik heb in mijn jonge leven enorm veel meegemaakt en dat maakt mij een enorme doorzetter. Het leven heeft mij geleerd nooit op te geven! En met deze instelling ben ik toch al ver geraakt. Mensen noemen mij vaak sociaal, spontaan, vriendelijk, open, eerlijk,…In de modellenwereld ben ik ook altijd mezelf. Geen streken, gewoon me zelf…


Geen streken? Buiten dat berenvelletje op je stuur om je nageltjes te sparen kunnen we dat beamen, iets anders nu, wat is je persoonlijke levensmotto? Heb je een favoriete quote?
‘Just Be Yourself’. De modellenwereld is niet altijd even gemakkelijk. Je moet je aanpassen, zo lopen, zo lachen, zo lijken,… maar toch moet je proberen om altijd jezelf te blijven! Dit ook in het gewone leven.
Uiteraard is Social Media belangrijk voor een model. Waarom moeten we je hierop volgen?
Ik denk dat het leuk is voor mensen om te zien waar ik stond en hoe hard ik aan het groeien ben.
Ik heb regelmatig nieuw werk en modeshows over heel België en Nederland. Ik probeer dus mijn ‘Social Media’ geregeld up to date te houden. Graag zou ik ook nog eens internationaal willen gaan, (die kans zit er in). En dan kan je dit natuurlijk ook allemaal volgen via social media. Je kan bij mij ook altijd terecht voor vragen. Wil je graag model worden of wil je wat tips? Ik sta altijd open om je te verder te helpen.
4
Heb je een vriend? Wat heeft hij/of wat moet een man doen om jou te verleiden of te behagen?
Ja, ik heb een vriend. Wij zijn nu al iets langer dan 4 jaar samen. En hij heeft ook nog modellenwerk gedaan. Wat een man moet doen? Hmm, vooral zichzelf zijn en geen masker opzetten. Een beetje humor doet ook vaak wonderen en een beetje moeite doen, (hou eens een deur open of geef een complimentje) mag altijd. Die alledaagse zinnetjes van ‘Ik vind je zo lekker,’ of andere domme openingszinnen werken bij mij absoluut niet. Je moet een meisje altijd benaderen met respect. En als je een ‘Nee’ krijgt, laat het daar dan ook bij. De eerste indruk is en blijft altijd belangrijk als je iemand leert kennen. Hierdoor kan heel je beeld over die persoon beinvloed worden.
 
Ok, geen gladde openingszinnen dus. Welke tips zijn voor u het meest essentieel voor mannen?  
– Durf grappig zijn.
– Blijf vooral jezelf.
– Aantrekken en afstoten is zeer belangrijk.
– Verzorg jullie ook, wij vinden dit ook fijn als een man er verzorgd uitziet.
– Laat een vrouw ook soms zelfstandig zijn en probeer niet alles van haar over te nemen.
– Niet liegen, of dingen verzwijgen.
– Geef gemeende complimentjes.


Amai! Een hele waslijst! Iets anders nu. Waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn zoal jouw favoriete plekjes?
Mij kan je altijd vinden in Club Exo in Sint-Niklaas, maar ook soms in Antwerpen (The Villa of Roxy).
Meestal ga ik op een vrijdagavond iets drinken op café met vriendinnen. Op zaterdag daarentegen is het altijd een groot feestje! In mijn vrije tijd vind je mij wel terug tussen de beestjes.
Wat is je favoriete zonde?
Mijn favoriete zonde is chocolade.

Voor welke vrouw niet? Laatste en ultiem vraagje…wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Ik zou graag met mijn modellenwerk meer internationaal gaan. Maar ook reizen in het algemeen staat op de planning. Op commercieel vlak zou ik graag bekender worden, o.a. reclame en tv. Voor de rest droom ik zoals zovelen van huisje/tuintje/kindje. Maar dat mag nog even wachten natuurlijk. Ik ben nog jong en hier wil ik dan ook van genieten.
13
Genieten is ook een werkwoord dat bij de Whatmatters-redactie hoog in het vaandel gedragen wordt! In ieder geval heel veel succes in alles wat je doet en denk een keer aan ons als je ook internationaal hoge toppen gaat scheren!
 
Wensen jullie dit engeltje ook te volgen? Of nee…dat is geen vraag waard…we herbeginnen…Volg deze knapperd als je dagelijks leuke content wil lezen en vooral zien…dit kan via Facebook of Instagram! Whatmatters approved dus…Doen! En geniet alvast ook van wat bewegende beelden…’behind the scene’! 
Bron foto’s: Melissa Engels
 
 

 
 

You May Also Like

Venetië, snel voor het te laat is!

Romantischer kan haast niet, maar origineel is het evenmin. Eén van onze beste vrienden ...

Is de McLaren Elva niet exclusief genoeg?

Of krijgen ze de supersportwagen niet verkocht?  Dat is de vraag die op ieder ...

Lauranne Mertens, het bewijs dat De Panne meer brengt dan Plop en Samson!

De Panne…het moet niet altijd het mondaine Knokke zijn waar wij vertoeven. De Panne ...

Hosting door Fraai