Kunstzinnige hotels – Wereldkunstdag

De Whatmatters redactie ziet graag een stukje van de wereld. Aangezien we culturele meerwaardezoekers zijn (niet dat we dagelijks naar Canvas kijken maar toch, nvdr.) en wel van schoonheid & design houden op alle mogelijke vlakken, zal je ons niet te snel met een rugzak zien rondhoppen of in een ranzige hostel weten verblijven. Logeren doen we klassevol en omringd door mooie dingen en dan bedoelen we niet enkel onze vriendinnen.
Onze neus voor kunst wist ter gelegenheid van Wereldkunstdag (ja dat is morgen, dank u Whatmatters voor de reminder), 3 Europese pareltjes te spotten in steden waar ook nog wat te bekijken en te beleven valt buiten het hotel. Want om nu 24/24 je hotelkamer en de lobby te inspecteren lijkt ons niet echt een “leuke vakantie” (wil je dit toch doen, geen enkel probleem, wij vinden dat enkel een beetje “raar”, nvdr.)
The First Luxury Art Hotel – Rome

Jacuzzi-Suite-overview The-First-Luxury-Art-Hotel-Roma-305-Junior-Suite 2241284-The-First-Luxury-Art-Hotel-Roma-Preferred-Boutique-Hotel-Hotel-Exterior-2-RTS
 
 
 
 
 
Je hebt kunst en je hebt hedendaagse kunst. Geef ons maar het laatste en dat is wat je hier kan vinden. Vooraanstaande Italiaanse kunstenaars sieren de muren van dit luxueuze 5-sterren hotel!
Er loopt zelfs een museumexpert rond, om je alles over de schilderijen te vertellen (Beste man, je kan ons vinden in de bar, nvdr.) en je eigen kamer is een privémuseum.
Dit hotel krijgt van bezoekers een geweldige score en een kamer heb je vanaf € 258 euro per nacht. Je komt dan wel met fantastische foto’s thuis en een kennis om u tegen te zeggen.
Onze tip voor mannen: https://www.sharivari.it/
Andaz Amsterdam Prinsengracht – Amsterdam
114274497_andaz_344544c andaz 2 andaz 1
 
 
 
 
 
 
Like them or not, onze noorderburen hebben ook een artistiek pareltje. In de voormalige centrale bibliotheek van Amsterdam vind je dit 5-sterrenhotel, gebaseerd op het thema “Alice in Wonderland”. Je kan je verwachten aan heel wat kleuren, lichtinstallaties en videokunst. Er hangen minimaal 40 werken en is zelfs een speciaal kunstkanaal op de kamer.
Ook dit hotel wordt ontzettend hoog ingeschat door de bezoekers. Een kamer heb je vanaf € 338 euro per nacht.
Onze tip voor mannen: www.jimmywoo.com
Les Palais Art Hotel – Praag
Le palais 2 le_palais_prague_04 Le palais
Dit oude woonpaleis uit 1897 huisvest, tegenwoordig een 5-sterren boetiekhotel. Belle époque, dat is wat je hier kan vinden. Het hotel heeft de grootste collectie van Le Corbusier in Europa en heel wat Tsjechische kunstenaars stellen er hun werken tentoon.
Kamers vanaf € 223 euro per nacht.
Onze tip voor mannen: https://www.roxy.cz/
Zeg nu nog eens dat Whatmatters niet bijdraagt aan de kunst & cultuur in België. Al deze hotels kan je boeken op www.hotels.com.
 

You May Also Like

Scheer je in stijl met de Hexagon scheerset

Op zoek naar een fijne scheerervaring, of gewoon het geklooi met de plastieken wergwerpmesjes ...

Gin met stokjes

Laat om maar meteen met de deur in huis vallen, bij Whatmatters lusten we ...

5 spectaculaire restaurants voor op je bucketlist!

Bij Whatmatters weten we een perfect bereid – al dan niet sexy – gerechtje ...

Hosting door Fraai