Mooi Manusje-van-alles, Kelly Huysmans

Het gebeurt bij Whatmatters niet zoveel dat wij omver geblazen worden. Vandaag was het zover. We kenden vanuit onze interesse in drank (en vooral Gin) en food uiteraard Intriguing Brands, een bedrijf dat we steeds van kortbij volgen om nieuwe en vooral heerlijke producten te leren kennen. Ook het management van Intrguing Brands heeft smaak want ze namen zowaar een ravissante en ambitieuze dame onder hun hoede om dit geheel nog beter te doen verkopen. Als je dan denkt dat dit haar enige dagtaak is, zit je fout. Naast het promoten van producten werkt ze freelance als model en heeft ze een eigen evenementenbureau, Pearls and Honeydat actief is in België en Ibiza.
Pearls staat voor events van de bovenste plank. Professionaliteit en perfectie gaan samen met creativiteit en originaliteit.  Van een intieme gin-tonic tasting met een handjevol gasten tot bedrijfsevents voor 2000 aanwezigen terwijl Honey staat voor wedding planning zonder grenzen. Zij vliegen ons naar Ibiza voor een ceremonie op het strand bij zonsondergang.
Met een helft van de redactie dat deze zomer voor 10 dagen naar het zonnige Ibiza trekt en misschien wel de volledige redactie die ooit nog wel eens de stap naar het altaar willen zetten, kunnen we niet anders dan een geslaagd en interessant interview spreken. Een portret van een jongedame die ons heeft omvergeblazen van de ambities…
thumb_2.7_1024
Wie is Kelly Huysmans?
No-nonsense self-made vrouw met ballen aan haar lijf. Rebels, durfal, speels, passioneel, lief, warm, ambitieus, eerlijk, creatief, avontuurlijk en open-minded met een enorm groot hart voor dieren.
Hallokes, de toon is gezet. dat kon al tellen als intro, hoe lang ben je al bezig als model en als organisatrice van events en verantwoordelijke voor verschillende brands?
Na thuiskomst van mijn laatste langere reis ben ik begonnen met dingen te doen die het vuur in mij opwakkeren. In juni 2012 stond ik voor het eerst model. Het opbouwen van een eigen zaak is geleidelijk aan gegaan. Ik wist al langer wat ik niet wilde werken voor incompetente mensen (geen baas meer please) en uren in de file staan (kiezen wanneer ik werk en geregeld van thuis werken? Ja!). Nu ik erop terugkijk is het logisch dat ik zelfstandige geworden ben. Evenementen organiseren deed ik voordien al, als Marketing Manager, in de Medical Devices wereld. Dat zit me in het bloed, ik ben een leider en een planner. Wedding planning was niet zozeer mijn droom maar die van Annelies, mijn business partner, die met het idee kwam: ik riep JAAAAA!! Intriguing Brands ontdekte ik tijdens een beurs waar ik als hostess werkte. Ik was meteen verliefd op de producten (Femme Boost & Siderit Gin!) en het concept en overtuigde het management van mijn capaciteiten.
thumb_2.2_1024
Waarom begonnen als model?
Ik sta graag in de schijnwerpers en ik wilde weten of ik een camera succesvol kon bespelen. Het creatieve aspect spreekt me enorm aan. Uiteindelijk creeer je, vanuit het niets, samen met de fotograaf, de make-up artist en de stylist een stukje kunst. En ik gebruik mijn lichaam, wat zo belangrijk is. Ik wil mijn lichaam kennen en uitdagen. Naast mijn nog steeds beginnende modellencarrière (ik heb veel gratis shoots gedaan om mijn portfolio op te bouwen) heb ik een eigen evenementen/wedding planning bureau, Pearls&Honey. P&H regisseert uitzonderlijke bruiloften in België en op Ibiza (of een andere bestemming). Ik ben tevens ook freelance consultant voor ‘Intriguing Brands’, een Vlaams bedrijf dat wereldwijd speurt naar intrigerende food en beverage producten, om die vervolgens in de Benelux te commercialiseren.
thumb_2.8_1024
Dan heb je ook al wat van de wereld gezien?
Zeker! Reizen is een passie, iets wat ik nooit echt onder controle had. Ik moést altijd maar weggaan. Ik wilde alles weten, ontdekken. Slaafs meedraaien in de maatschappij of de klassieke weg volgen leek me echt niets. Met Erasmus studeerde ik in Spanje, ik werkte als reisleidster op Lanzarote, ik bracht 13 maanden door in Nieuw-Zeeland, heb een jaar in Londen gewoond en reisde, alleen en 6 maanden lang, met de rugzak door Zuid-Oost Azië. Toen ik in Medical Devices werkte heb ik een groot deel van de US gezien en met mijn toenmalige Amerikaanse vriend bezocht ik zowel de oost- als de westkust van Amerika. Ibiza ken ik als geen ander en echte Belg zijnde heb ik in West-Europa de meeste landen bezocht. Portugal en Ierland ontbreken nog!
Dat kan al tellen, gelukkig staan er toch nog dingen op de Bucket list dan. Wat is het meest bizarre dat je als model hebt meegemaakt?
Vorig jaar ging de laatste peepshow van Belgie dicht (Gent). Ik kreeg de vraag van een fotograaf of ik voor hem model wilde staan voordat de locatie voorgoed verdwenen was. Ik had nog nooit de binnenkant van een peepshow gezien. Vroeger ging ik met de guys wel eens mee naar de ‘Reeves’ in Antwerpen en ‘het Hazepad’ in Herentals maar een echte peepshow kende ik enkel van de films. Daar stond ik dan, in het midden van het draaiend platform al poserend voor de fotograaf die telkens hij foto’s wilde maken klein geld in het machientje moest steken zodat het rolluikje naar boven ging! Hi-la-risch en tegelijk een beetje bedroevend. Het moet moeilijk zijn om jezelf zo schaamteloos tentoon te stellen aan vreemden. De kleedruimte was dezelfde als van de meisjes die in de club gewerkt hadden. Ik vroeg me af wie ze waren en hoe ze hedendaags hun centen verdienen.

thumb_2.10_1024
Op de bizarschaal van 10 scoort dit alvast voor ons een 11. Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Oprechtheid, leiderschap, communicatie skills en diversiteit. Ik ben geen meeloper, sta sterk in mijn schoenen en ik doe volledig mijn eigen ding. Dankzij mijn reizen en andere invloeden ben ik persoonlijk enorm gegroeid en heb ik een goed idee van hoe de wereld (en de mens, inclusief ikzelf) in elkaar zit. Ik geloof dat ik daardoor sociaal vaardig ben en mij makkelijk aan elke situatie aanpas. Ik kan hard en professioneel zijn maar ook zacht, lief en empathisch. In Nieuw-Zeeland werkte ik op boerderijen en kiwi-plantages; ik werkte jarenlang in het CineCafe in Herentals, ik deed vakantiewerk in het ‘koekskesfabriek’ maar werd bijvoorbeeld ook eens voor een sollicitatiegesprek naar New York gevlogen (ik had de job!). Ik ben van vele werelden thuis.
thumb_2.9_1024
Puur uit zelfinteresse daar ik er in september 10 dagen vertoef…Waarom ben je je hart aan Ibiza verloren?
Het is een plek die overloopt van creativiteit, vrijheid en blijheid. Er hangt een magische sfeer die je nergens anders ter wereld vindt. Op Ibiza wonen veel kunstzinnigen: mensen die hun dromen volgen. Er wordt aandacht besteed aan macro-biotisch, vegetarisch/veganistisch eten. Een gezonde mind in een gezond lichaam, meditatie, yoga, zen en puurheid. De muziek die je overal hoort doet je hart dansen en geeft je hoop en inspiratie. Alles kan, alles mag. Het is dan ook nog eens een mooi eiland met de coolste shops en accessoires met wit als leidraad. Oh, en ik spreek Spaans (ik studeerde af als Licentiaat Vertaler Nl-Fr-Sp) en hoor het ook graag spreken. It moves me.
Top! We kijken er a naar uit. We zullen bellen als ik daar ben! Ander vraagje…Wat is je persoonlijke levensmotto? Of je favoriete quote?
Doubt until you Discover, Live Dangerously & Follow your Bliss (Osho)
Don’t die with your music still in you (Wayne Dier)
I don’t need your approval darling, that’s for insecure people (Unknown)
thumb_2.12_1024
Uiteraard is voor u en uw job sociale media belangrijk. Waarom moeten we je hierop volgen?
Omdat me dat heel blij zou maken! Niets moet, alles mag ☺
Op Instagram post ik voornamelijk modellenfoto’s of behind-the-scenes materiaal (ik figureer ook). Meestal voorzien van inspiratie/motivatie/quotes. Vanuit Ibiza houd ik mijn volgers op de hoogte van de nieuwste hotspots. Een live verslag van Pearls&Honey events zal ook niet ontbreken.
Mijn coolste modellenfoto’s krijg je via mijn Facebook modellenpagina te zien.
Via mijn persoonlijke Facebook page blijf je op de hoogte van de laatste nieuwe beverages & food revelaties.
Voilà, de links zodat iedereen alles kan zien zullen we alvast verwerken. Persoonlijk vraagje, heb je een vriend? Wat heeft hij/of wat moet een man doen om jou te verleiden of te behagen?
Ik ben nu 3 jaar vrijgezel; des te ouder ik word, des te sterker ik in mijn schoenen sta en des te moeilijker het is iemand te vinden die mij ‘aankan’. Ik ben een zelfzekere, aantrekkelijke carrièrevrouw en kan perfect alleen door het leven gaan. Maar dat is niet wat ik wil; het liefst deel ik mijn geluk met een partner. Een ‘echte’ man, met meer ballen aan zijn lijf dan ik, en dat is een uitdaging! Een zelfzekere man die de wereld gezien heeft, een dierenvriend is, met sex appeal, gedreven, up for anything, met diepgang en die er helemaal voor wil gaan. Da’s toch niet te veel gevraagd he? (Lacht) Een vrouw wil nog altijd verleid worden, ‘Please sweep me off my feet!’
thumb_2.4_1024
Hoe zwaar is het om die 3 jobs/carrières te combineren?
Ik heb dagen dat ik 14 uur werk en dagen dat ik niet werk. Dat werkregime past perfect bij mij aangezien ik routine wil vermijden. Zolang ik mijn eigen agenda kan invullen ben ik meer dan tevreden. Er zijn zeker zwaardere en minder zware periodes, wat ik er met plezier bijneem.
Wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Ik wil alles wat in me zit tot zijn recht laten komen. Zo wil ik al van jongsaf zingen dus zal ik in de toekomst zeker nog iets met mijn stem doen; hopelijk op Ibiza. We worden allemaal geboren met een zeker potentieel, het is ieders verantwoordelijkheid om dat potentieel te vervullen en ik ben vast van plan dat te doen. Blijven leren, blijven groeien en anderen inspireren. Follow your passion, follow your bliss en vooral: don’t die with your music still in you. Met de middelvinger in de lucht ☺ gericht naar alle nay-sayers!
thumb_2.6_1024
Bedankt Kelly voor dit interview en alvast heel veel succes! Misschien komen we elkaar wel tegen in Ibiza en drinken we daar een door u gekozen Gin-Tonic op onze samenwerking en uiteraard op een voor ons (nu nog) onbekende idyllische plaats.  
 
 
 

You May Also Like

Een razendknappe babe die overweg kan met (voet)ballen? Maithé Rivera!

Heel veel WAG’s hebben we niet in ons kleine landje. Dus als we er ...

Van soldate naar WAG, een geslaagde carrièreswitch voor Neta Alchimister

Hiervoor salueert onze soldaat zonder problemen… Heeft er al eens iemand over Neta Alchimister gehoord? ...

Carmella Rose heeft het ook warm!

Dit razendknappe model uit Los Angeles draait al wel even mee, maar we kunnen ...

Hosting door Fraai