Girl Next Door: Erika Helsen uit Blauberg

Blauberg…we horen 99 procent van onze lezers al denken…Welke berg? 50% van de Whatmatters-redactie kent dit pittoreske dorp echter wegens een fenomenale goal die hij een tweetal jaar geleden tegen de plaatselijke voetbalploeg gemaakt heeft in de wedstrijd Blauberg – Zammel, 4-5 geëindigd overigens. Het wordt ook moeilijk om hier de term ‘Girl Next Door’ te introduceren want voor hetzelfde geld spreken we hier van een Geit, koe, kip, merrie, zeug of ander vrouwelijk dier. En toch proberen we…afkomstig uit Tongerlo, door de redactie wel 100% bekend, al was het maar om zijn bekende bier…liepen we deze Jupiler promogirl, nog een keer bier, tegen het lijf waarvan wij wel iets hadden van…hé…den ‘Boerenbuiten’ verdient het ook dat zijn tot op heden nog niet ontdekte parels in het daglicht mogen gezet worden. En als je denkt dat er op den ‘Boerenbuiten’ alleen maar boerinnekes met klompen aan de uiers zitten voor een volle emmer verse melk om daarmee ‘laitière’-gewijs romige rijstpap te maken…ben je verkeerd. Zelfs door de stadsmensen aanzien als ‘het hol van Pluto’ is de technologie evenzeer geëvolueerd dat er dingen als Social Media, Instagram,…bekend zijn en dat dit zelfs een grote invloed heeft bij de studiekeuzes van Plutoaanse inwoonsters. Erika Helsen is zo iemand. Een zeer mooie verschijning en straffe madame met torenhoge ambities. Iemand die, en geheel terecht, in één klap alle vooroordelen van de ‘Boerenbuiten’ met de grond gelijk maakt. Eentje die we dus graag hebben en die met haar aanpak helemaal in de lijn van een echte ‘Whatmatters-girl’ ligt.  Wie, wat, waarom? We laten het haar best zelf even vertellen.

2 (1)

Hey Erika, vertel eens…wie is onze Girl Next Door?
Ik ben Erika Helsen, net 21 jaar geworden. Ik ben afkomstig uit Tongerlo, maar sinds januari ben ik verhuisd naar het kleine dorp Blauberg waarbij de enige buren die ik heb slechts koeien en schapen zijn. (Lacht) Ik studeer in Marketing-Multimedia in Leuven, waar ik ook veel vertoef. Hierna ga ik nog 2 jaar een Master in handelswetenschappen studeren in Antwerpen. Mijn studies liggen in het verlengde van mijn interesses. Ik hou van de marketing- en reclamewereld, entertainment en fashion. Naast mijn studies werk ik ook als promogirl en danseres voor allerlei leuke merken waarvan Jupiler een groot aandeel heeft(lacht). Ook ben ik beginnen werken als model bij GN Models, waar ik deel mag uit maken van een leuk team. Mijn passie is gymnastiek, wat tevens ook jaren een groot deel van mijn leven is geweest. Daarnaast hou ik ook van dans en fitness. Ik ben een echte ‘people person’, ik kom graag onder de mensen en mijn vriendinnen en andere mensen die ik graag heb zijn mij dan ook erg dierbaar. Als laatste zou ik er nog aan willen toevoegen dat ik een kleine globetrotter ben en het ontzettend interessant vind om verschillende landen, continenten en culturen te ontdekken.

2 (5)

 Hoe lang ben je al bezig als blogster, model en fashionista?
Gelinkt met mijn studies zou het gek zijn moest ik niet geïnteresseerd zijn in social media.  Ik betrap mezelf er op dat ik doorheen de jaren er steeds meer mee bezig ben, vooral Instagram dan. Ik zou er bij mij ook niet direct een specifieke term op plakken. Ik vind het gewoon leuk om een soort van dagboek over en voor mezelf te maken. Sinds mijn 15e werk ik al als promogirl en hieruit ben ik verder gegroeid. Dit is begonnen met samples uitdelen tot een heavy metal feest op Graspop tot hostess, danseres en model. Met dit alles heb ik steeds leuke momenten beleefd en ervaringen opgedaan voor het leven.

2 (6)

 Waarom ben je ermee begonnen?
Het is een beetje zoals de volgende quote zegt ‘A comfort zone is a beautiful place, but nothing really grows there’. Als je rijker aan ervaringen wilt worden moet je je comfortzone of thuisfront durven loslaten en andere oorden opzoeken. Op die manier ben ik ook in Engeland gaan studeren, ben ik promowerk beginnen doen,…maar met andere oorden opzoeken bedoel ik evenzeer een berg beklimmen om toch maar op een klein strandje te geraken die enkel bereikbaar zou zijn met een boot om dan tot de constatatie te komen dat aan de andere kant het een klif stijl naar beneden is. (lacht)

2 (3)

‘Blau’Bergbeklimmen dus…Wat zijn naast geen hoogtevrees je persoonlijke eigenschappen waarmee je jezelf onderscheidt van anderen?
Wat vreemd is, is dat ik niet altijd zo geweest ben. Tot mijn 12e weigerde ik om een rok te dragen. Doordat ik aan gymnastiek deed was ik erg gespierd, een kleine kleerkast zoals ze zeggen. Op school werden er dan bijvoorbeeld armworstelwedstrijdjes gehouden en het waren niet de jongens die wonnen. Het meisje in mij was ver te zoeken. (lacht) Gelukkig is het goedgekomen en ben ik toch vrouw geworden, haha. Op het eerste zicht zou je dit misschien niet zeggen, maar ik ben niet bang om mijn handen uit de mouwen te steken. Tijdens het promowerk vind ik het dan ook meer dan oké dat ik materialen opruim en versleur of dit nu van mij verwacht wordt of niet. Wat ook erg atypisch is, is dat ik echt in een zogenaamd ‘boerengat’ woon, maar dit vind ik juist fijn. Ik vind het leuk om door de bossen te ploeteren, met de tractor te rijden, een kampvuurtje te houden. Ik hou er ook van om mezelf eventjes te kunnen terugtrekken op de rustige boerenbuiten. Bovendien is het al helemaal geniaal om slechts een aantal koeien en schapen als buur te hebben, privacy en sereniteit verzekerd!

2 (10)

We kunnen het ons levendig voorstellen. Ik heb ooit in een wei…soit iets anders…wat is je persoonlijke levensmotto?
“Imperfection is beauty, madness is genius and it’s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.”

2 (8)

Ne goeie! Je gaf al aan erg bezig te zijn met social media. Waarom moeten we je hierop volgen?
Niets moet, alles kan zou ik zo zeggen. Ik stel mezelf soms ook de vraag waarom mensen mij zouden willen volgen, ik ben namelijk zelfs echt niet goed in het nemen van foto’s. Als je aan mij vraagt om een foto te nemen, is het ‘typisch mij’ dat deze mislukt en wordt telkens gevraagd om een nieuwe te nemen. Wazige foto’s of foto’s met meer lucht of grond op dan iets anders zijn de gewoonlijke. Ik post op mijn Instagram gewoon leuke foto’s over momenten in mijn leven. Dit kan vanalles zijn…leuke momenten, plaatsen waar ik geweest ben die de moeite zijn, restaurantjes die een aanrader zijn, kleding die ik de moeite vind…kortom, als ik zin heb om iets te posten doe ik het gewoon, zonder hier een zekere regelmaat in te hebben.

2 (4)

Iets anders nu…Loopt er op den ‘buiten’ ook wel iets interessant rond? Met andere woorden, heb je een vriend en wat heeft hij moeten doen om jou te verleiden?
Ik ben al 2,5 jaar samen met een topper. Hij zag mij blijkbaar al langer zitten en via een gemeenschappelijke vriendin greep hij zijn kans. Hij was allesbehalve een held in versieren. Soms had ik zelfs het gevoel dat hij er expres zijn voeten aan veegde, haha. Maar zijn nonchalance wekte nu net interesse op. Hij stond er, straalde zelfzekerheid uit en was vooral zichzelf. Het was net omdat alles wat hij deed en later onze afspraakjes zo anders waren, dat ik er voor gevallen ben. Ik vind het aantrekkelijk dat hij erg veel ambitie in zijn leven heeft, voor zijn doelen vecht en geen enkel probleem voor hem onhandelbaar is.

2 (2)

En kijk eens aan met hoeveel passie dit verteld wordt…mooi! Welke tips zijn essentieel voor mannen? Wat wil je onze mannen nog  meegeven?
Van benaderingen via social media hou ik over het algemeen niet. Als je dit dan toch écht wilt doen, probeer dan om iets te melden te hebben. Van een berichtje via Facebook ‘Hej x’ wordt geen één vrouw wild. Er komen af en toe wel eens originele openingszinnen binnen zoals ‘Seg Erika je hebt heel mooie ogen. Dus ik vroeg mij af of we eens op date konden gaan, zodat ik een paar uur in u ogen kan staren en verdwaald kan raken.’. Zo’n zaken blijven wel bij natuurlijk (haha), maar persoonlijk vind ik social media er niet geschikt voor. Durf zeker je kansen te grijpen in het openbaar en voor mij persoonlijk zou het belangrijkste zijn dat je gewoon jezelf bent.

De traditionele Favo-vraagjes nu!  Waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Ik ga regelmatig naar Unico, Barbier en ’t Hof in Herentals. Als ik minder local blijf, vind ik Versuz een leuke optie en in de zomer vertoef ik graag in Bocadero te Antwerpen. Voor een snelle hap en een drankje zijn Bar Louis en De werf in Leuven en Salad en Co in Antwerpen mijn favoriete plekjes.

2 (7)

Allen gekend door ons en zeker geen slechte keus! Ook fan van de energiethee of warme choco in de Werf? Om het dan toch zoet te houden…wat is je favoriete zonde?
Een échte zonde voor mij is dus choco (lacht). En dan bedoel ik niet het bekende A-merk Nutella, maar wel degelijk van die goedkope duo choco van ‘Everyday’ met extra veel suikers in, haha. Toen ik in Engeland studeerde kwamen mijn schoonouders en mijn vriend mij bezoeken met een valies vol geladen met duo choco, omdat ze dit in Engeland niet verkochten.

2 (9)Wat is je ambitie naar de toekomst toe?Mijn ambitie is om naar het buitenland te verhuizen en daar mijn leven verder op te bouwen. Graag zou ik verder gaan in marketing en voor een marketing- en reclame agency werken. Maar het liefst van al zou ik graag zelfstandig worden en een eigen marketing bureau op poten zetten.

In ieder geval heel veel succes. Iets in ons zegt dat dit allemaal gaat lukken. Moest je ooit een groot buitenlands reclamebureau bezitten, denk dan alvast eens terug aan ons! Wensen jullie deze mooie dame ook te volgen, neem dan zeker eens een kijkje op haar Instagrampagina. Wij van Whatmatters gingen ook een dag mee in het zog van deze  knapperd en dit leverde alvast dit leuk filmpje op! 
2

 
 
 

You May Also Like

Girl Next Door: Yana Vanden Kieboom

Nog niet zo zot lang geleden werden we gecontacteerd door Rituals om een aantal ...

Girl Next Door: Julie Jacobs

Wie Herentals zegt denkt aan De Kempen. En wie aan De Kempen denkt weet ...

Girl Next Door: Maxime Vergauwen

Niet dat we lui waren vandaag maar aangezien het in onze geboortestad krioelt van ...

Hosting door Fraai