Dennis Praet scoort ook buiten de witte lijnen

Dennis Praet heeft niet alleen gouden voeten, hij heeft nog stijlgevoel in zijn kleine teen ook. Waar de meeste voetballers er rotsvast van overtuigd zijn dat, als ze er maar genoeg geld tegenaan smijten, ze ook wel stijlvol voor de dag zullen komen, pakt Dennis het beter aan. Dat onderstreept hij ook nog eens met zijn eigen collectie DYJCODE. De nog altijd maar 21-jarige voetballer scoort daar ook buiten het veld mee. We wisten hem met een doorgedreven persoonlijke dekking en vliegende tackle van het trainingsveld van Anderlecht te krijgen en hem te strikken voor een interview.
Dennis, stel je heel even kort voor voor degene die geen voet- van een volleybal kunnen onderscheiden.
Dennis Praet, 21 jaar oud en profvoetballer bij Anderlecht en sinds kort ook de eigenaar van mijn eigen kledinglijn DYJCODE.
Over voetbal gaan we het even niet hebben, we zijn voetbalmagazine niet, maar hoe ben je in de mode terecht gekomen?
IMG_9596Mode is geen obsessie, maar ik vind het wel belangrijk dat ik er goed uitzie. Met DYJCODE kan ik mijn eigen ideeën en stijl creëren. De naam DYJCODE komt van de eerste letter van de voornamen van de eigenaren. D van Dennis, Y van Yannick en J van Joey. Met deze twee ben ik het label dan ook opgestart tijdens een trip naar New York. Verder hebben we ook nog 2 designers, Jens Getteman en Charlotte Ceyssens, die mijn ideeën op papier kunnen zetten.
Dat is al een aardig voetbalclubje op zich, spiegel je jezelf aan stijliconen?
Ik kijk niet echt op naar 1 designer of merk. Op Instagram volg ik wel heel wat van de bekendere merken in de modewereld en soms haal ik er wel leuke ideeën uit.
Lopen er ook al wat BV’s in je outfits rond?
Het is belangrijk voor mij dat de mensen mijn kleding kopen omdat ze het leuk vinden, niet omdat het van Dennis Praet is. Ik denk dat deze collectie zeer uitgebreid is en iedereen er wel iets leuk tussen zal vinden.
Ondertussen zijn er al heel wat bekendere mensen die DYJCODE dragen, Pieter Timmers, Ian Thomas, Aster Nzeyimana, droeg het in de Slimste Mens Ter Wereld, Divock Origi en zo zijn er nog wel een paar.
Mooi lijstje, zeker onze Belgische Bieber is een referentie! Vanwaar de samenwerking met ZEB? 
IMG_9533-2 IMG_3602DYJCODE was al die tijd enkel te koop op onze webshop, dus vonden wij het tijd om uit te breiden naar winkels. ZEB is een grote keten, ze hebben ondertussen 59 winkels. Voor een jong merk is dat een droom en een mooie kans die je moet grijpen. Bovendien is onze kleding niet erg duur en dat sluit ook mooi aan bij de filosofie van ZEB. Het plaatje klopt gewoon.
We kunnen ons voorstellen dat het niet evident is om het te combineren met professioneel voetbal? 
Nee dat klopt, evident is het niet. Voetbal zal dan ook altijd het belangrijkste voor mij blijven, wat niet wegneemt dat ik dit wel heel serieus neem. Ik weet dat ik iets mooi in handen heb en samen met mijn team proberen wij er dan ook het beste van te maken. Ik ben er dan ook vaak mee bezig, zeg maar dagelijks.
En wij maar denken dat die profvoetballers alleen op de Playstation zitten! Hoe ver reiken je ambities met DYJCODE?
Als ik eerlijk mag zijn had ik 3 jaar geleden niet durven dromen dat we nu al in bijna 60 winkels in België zouden liggen. We proberen om een vaste waarde te worden in de Belgische modewereld en wie weet ooit uit te breiden naar het buitenland, maar we willen geen stappen overslaan.
Een diplomatisch antwoord! De mediatraining op Anderlecht komt duidelijk van pas! Heb je nog een stijltip voor onze lezers?
Draag waar je je goed bij voelt en wees niet bang om nieuwe dingen te proberen. Kijk maar naar mijn outfit tijdens het gala van de gouden schoen dit jaar. Ik heb veel leuke reacties gehad, maar achteraf ook veel negatieve gelezen, zoals ‘water in de kelder ‘.
IMG_3300Ach Dennis, bij Whatmatters zeggen we 2 dingen, er zullen altijd haters zijn en beter ‘water in de kelder’, dan ‘water in het glas’. Soit, wie is naast jou de best geklede Belgische voetballer?
Dat is simpel: Denis Odoi.
Nog eentje met een mening ook! Zo zien we het graag bij Whatmatters.
 Toen was het tijd om Dennis te laten gaan, kwestie van de matchvoorbereiding voor de belangrijke match tegen Club Brugge niet helemaal in de soep te laten draaien.
Wil je meer weten over de kledinglijn van Dennis Praet, neem dan een kijkje op de site. Je kan er ook bestellen, maar je kan de collectie ook vinden bij ZEB of online.
Volg alles over de collectie ook op Facebook of Instagram.
Het favoriete stuk van de redactie? Deze, no further comment needed! Te bestellen via de webshop van ZEB.
GYM TONIC_WHITE

You May Also Like

De urban cycle chique van Bicyclette

Dat fietsen hip is en zeker de kledij bewijzen de labels die uitpakken met ...

2 bloedmooie Nederlandse hockeybabes zijn gestopt!

Een wedstrijdje hockey bekijken slaan we bij Whatmatters zelden af. Als we mogen kiezen ...

De betaalbare kunst van Bram & Ella

Bij Whatmatters zijn we redelijk kunstzinnig ingesteld. Niet dat we nu godganse dagen wat ...

Hosting door Fraai