Vicky Vanhaeke, model met een missie

Bij Whatmatters etaleren we graag onze algemene kennis onder het motto ‘Met ons kan je wel eens een quiz winnen’ en vandaar dat we er af en toe, zoals vandaag, een heel klein beetje Aardrijkskunde en Geschiedenis insteken. Bij deze…onze redactie landt vandaag, net als de geallieerden een goede 70 jaar geleden, in West-Vlaanderen, meer bepaald in Oostrozebeke. Een dorp midden in de driehoek Deinze, Kortrijk, Roeselare. Deze keer niet om een nog verloren gelopen Duits terug de weg te wijzen maar wel om een tof gesprek te hebben met een erg ravissante, ambitieuze en met beide voeten stevig op de grond hebbend model. Vicky Vanhaeke vertegenwoordigde met verve België op de internationaal en gerespecteerde Missverkiezing ‘Miss Heritage World’, een verkiezing die in het teken staat van de Mensenrechten. Knap, intelligent, nuchter, nobel…en misschien zelfs nog single? Heren, spits uw oren en kom meer te weten over deze heerlijke toffe jongedame!
Oei, je bloost…vertel eens Vicky, wie ben je?
Ik ben 23 jaar en afkomstig uit het West-Vlaamse ‘rustige’ dorpje Oostrozebeke. Ik behaalde mijn diploma als leerkracht lager onderwijs en wellnessconsulente in Vives. Na een jaartje les te geven, besloot ik om mijn leven een andere wending te geven. Mensen coachen en adviseren was altijd al mijn grote droom geweest, en daarom ben ik aan de slag gegaan als gezondheidscoach. Ik help mensen met gezond leven, afvallen en bijkomen in spiermassa.
Afvallen hoeft niet maar wat gezonder leven en wat spiermassa kweken zou ons wel goed uitkomen. Je bent ook model?
Op 15-jarige leeftijd schreef ik mij in mijn eerste missverkiezing ‘Miss Wielsbeke’ in. Dit was een plaatselijke modellenwedstrijd die voor mij het begin was van een succesvolle missencarrière. Ik kreeg mijn eerste kroontje en dat smaakte al snel naar meer. De jaren die daarop volgden deed ik verschillende wedstrijden waarbij ik telkens een plaats in de top veroverde. Daardoor heb ik ook een uitgebreid netwerk en  doe ik heel wat modellenwerk zoals fotoshoots, catwalks, internationale ervaringen,…Ik ben dus al een ‘dikke’ acht jaar actief in de modewereld op verschillende gebieden.
Waarom ben je begonnen met modellenwerk?
Toen ik 11 jaar was, werd mijn papa sponsor bij de Miss Belgian Beauty verkiezing van Ignace Crombé. Papa reed rond in de promobus met de 20 finalistes. Ik mocht soms eens meegaan met die dames en ik herinner me nog goed wat dit met mij als onzeker meisje deed… Ik observeerde hoe ze bezig waren met hun make-up en kledij, en hoe knap en lief ze waren. Mijn ogen glunderden bij het zien van al de glitter en glamour. En die kroon…. Je hoefde plots niet meer geboren te zijn in een koninklijke familie om een kroon te mogen dragen (lacht).
Ah Ignace, hopelijk heeft die nooit…nee, andere vraag en meer to the point. Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, waarmee onderscheid je je van anderen?
Hoewel ik al heel wat ervaring heb, ben ik tegelijk ook ‘down-to-earth’. Ik zal in het leven nooit naast mijn schoenen lopen. Dit is iets wat mijn ouders ook enorm benadrukten tijdens mijn opvoeding. Daarnaast ben ik een vriendelijk en goedlachse dame die geen enkel avontuur uit de weg gaat en iemand die enorm van het leven kan genieten.
Net als wij dus, Heb je een persoonlijke levensmotto? Of een favoriete quote?I love quotes! Serieus… als ik in de basisschool zat had ik een boek met allemaal quotes die ik elke avond las. Dit is mijn favoriete:
‘There is an inner beauty about a woman who believes in herself. Who knows she’s capable of anything she puts her mind to. There’s a beauty in the strenght and determination of a woman who follows her own path. Who isn’t thrown off by obstacles along the way.There’s a beauty about a woman whose confidence comes from experiences. Who knows she can fall, pick herself up, and go on.’
 
Mooi, dit moet de langste quote zijn die we tot nu toe hebben gebracht. Ander vraagje, waarom moeten we je volgen op de social media?
Je zal er veel meer terugvinden dan enkel ‘selfies’. Ik post ook heel veel foto’s over sporten en gezonde voeding omdat ik een actieve gezonde levensstijl enorm wil promoten. Daarnaast blijf je dan zeker op de hoogte van mijn komende activiteiten als miss en model.
Leuk weetje: In november vertegenwoordigde ik België op een internationale missverkiezing ‘Miss Heritage World’ en behaalde de 4de plaats van een vijftigtal landen en de titel waarmee ik de mensenrechten vertegenwoordig. Ik vertrek binnenkort naar Indië als Miss Heritage Humanity Ambassador waarbij ik zal verblijven op een prachtige locatie en een speech zal geven aan een groot publiek over de vrouwenrechten. Dit avontuur is zeker de moeite om te volgen!
Hopelijk schenden wij dan niet teveel vrouwenrechten met onze blog. Persoonlijk vraagje die mannen wel willen maar misschien niet durven stellen…heb je een vriend? Wat heeft hij/of wat moet een man doen om jou te verleiden of te behagen?
Ik ben vrijgezel.
Kort en krachtig, geef onze mannen eens wat essentiële tips? Wat hebben dames graag? Wat wil je hen en ons zeker meegeven?
Kijk verder dan alleen het uiterlijk van een vrouw… Neem de tijd om te luisteren en echt iemand te leren kennen voor je een relatie begint. Wanneer je er dan samen voor kiest om over te schakelen van ‘flirten’ op een ‘serieuze relatie’, ga er dan 120% voor en wees tolerant tegenover elkaar. Focus je op de positieve eigenschappen van een persoon, en negeer de mindere kantjes. Veel te vaak zie ik dat koppels zich in een relatie gooien waar ze niet klaar voor zijn, en veel te impulsief reageren. Dat is jammer.
 
Opnieuw een mooie en bruikbare…waar kunnen we je dan leren kennen? Met andere woorden, waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Mij ga je niet vaak terugvinden in bars of café’s… Ik ga wel heel graag gaan uiteten, en dat kan echt overal zijn. Als ik ga shoppen met mijn vriendinnen in Brugge, dan kies ik altijd een ander restaurant uit om uit te proberen. Een echt favoriet plekje heb ik dus niet.
Wat is je favoriete zonde?
Mijn favoriete zonde? Waarschijnlijk zoals de meeste vrouwen…chocolade. Ik ben gek op elk dessert waar er chocolade in verwerkt is, en dan verlies ik eventjes mijn zelfcontrole.
Hmm, het verliezen van zelfcontrole…mannen, dit is een extra tip…die chocolade, we geven het maar mee…Vicky, een allerlaatste vraagje. Wat is je ambitie naar de toekomst toe?
Ik wil zoveel mogelijk mensen beïnvloeden om gezond door het leven te gaan en zorg te dragen voor hun lichaam. Laten we even realistisch zijn… Meer dan de helft van de mensen staan te zwaar door ongezonde voeding, fastfood, overconsumptie van snelle suikers,…
Ik wil mensen bewust maken van de riciso’s op lange termijn (obesitas, hart-en vaatziekten, diabetes type 2,…)en hen helpen om hun levensstijl aan te passen. Daarnaast wil ik mensen een positieve boost geven en doen inzien dat hun dromen kunnen uitkomen, als ze genoeg doelen stellen en discipline hebben.
In mijn modellencarrière zal ik zien welke kansen en aanbiedingen er mijn pad kruisen. Ik grijp ze met beide handen!
Bedankt Vicky voor dit toffe gesprek en heel veel succes in alles wat je verder onderneemt. Slaat uw hart ook een paar tellen hoger en heeft dit niet met je ongezonde levensstijl te maken, dan moet je gegarandeerd deze ravissante knapperd volgen op Instagram! Doen! 


 

You May Also Like

Nadal de Vries maakt jouw maandag erg warm

Hartverwarmend Terwijl storm Dennis door het land raasde gingen wij op zoek naar wat ...

Dubbel plezier met de tweelingzusjes Pauline & Mathilde Tantot

Nee, Jens en ik zijn geen tweelingen, dus er écht over meespreken kunnen we ...

Pia moet zowat mooiste advocate ter wereld zijn

Er zijn zo van die momenten dat je de ene misdaad na andere zou ...

Hosting door Fraai