Slim & stijlvol

Smartwatches zijn meestal geen streling voor het oog en fitness trackers vaak nog minder. Een gedurfde stelling, die we ongetwijfeld zullen moeten bijstellen bij Whatmatters, maar nu in de meeste gevallen nog steeds opgaat. Wij vallen liever terug op de Zwiterse en meer verfijnde klokjes. Nu Frederique Constant met de HORLOGICAL SMARTWATCH uitpakt zouden we wel eens overstag kunnen gaan. 
frederique-constant-horological-smartwatch-baselworld-promo-14Handgemaakt, Zwitsers en met het uitzicht van een “klassiek” horloge heeft dit uurwerk enkele “slimme” functionaliteiten.
Modern & klassiek vinden mekaar
Het uurwerk communiceert zowel met de iPhone als met Android, ziet er gelikt uit maar heeft geen schermpje! Je moet er dan ook geen kakafonie aan geluidjes op verwachten en ook je mails ga je er niet op kunnen raadplegen. Wat dit pareltje dan wel doet?
Een ingebouwde chip en sensoren monitoren je bewegings- & slaapactiviteiten. In een handige app kan je deze dan raadplegen. Het aantal stappen en het slaapdoel valt ook analoog te consulteren op een aparte wijzerplaat. Momenteel biedt het horloge dan ook zeker nog geen echt stijlvol alternatief voor completere smartwatches, maar who cares?
Lange batterijduur
FC_LR_Horological_Smartwatch_FC-285V5B4WEB3De batterij van het uurwerk zou maar liefst 2 jaar meegaan. On verra, onze smartphone houdt het meestal geen 2 uur meer uit. Door op het kroontje naast de wijzerplaat te drukken kan de drager van het uurwerk synchroniseren. Het uurwerk neemt ook het tijdstip van de smartphone over, makkelijk als je actief bent in verschillende tijdszones.
Samenwerking
De MotionX-technologie die in het horloge zit vind je ook terug in materiaal van Nike en Jawbone. Nieuwe functionaliteiten zouden in de toekomst toegevoegd worden door onze vrienden van Frederique Constant.
FC-285B5B6-1Hollen we bij Whatmatters als een door een bij gestoken en bezeten psychiatrische patiënt naar de winkel? Nee, dat nu ook weer niet. Gewoon omdat ons slaappatroon sowieso al dramatisch is en het heffen van glazen gin blijkbaar niet meetelt als beweging. Wil je een fantastisch mooie, maar voorlopig eerder beperkte fitness tracker en lees je net zoals wij je berichten wel op je telefoon, dan is dit wel een heel fijn klokje!
Bovendien hang je het uurwerk al voor een goede 995 euro rond je pols.
Meer info kan je vinden op www.frederiqueconstant.com.
 

You May Also Like

WOII wordt opnieuw decor van nieuwe Call of Duty

Grote gamers zijn we niet. Maar we bekennen, we gooien onze pedagogische en vaderlijke ...

Lumigon T3: de perfecte smartphone

Uiteraard zijn er de klassieke smartphone merken, maar je wil net als de Whatmatters ...

Primeur! Douchen en pintje drinken kan nu ook tegelijk!

Stel, de scheidsrechter heeft net je winnende voetbalmatch afgefloten en het bier stroomt al ...

Hosting door Fraai