Not only god is a DJ

Bij Whatmatters staan we geregeld vol bewondering en we geven toe, soms met wat afgunst te kijken naar DJ’s. Bergen roem en roebels, een job om U tegen te zeggen en nog wat van de wereld zien ook, je kan het slechter treffen lijkt ons. Maar is dat wel zo? Bij Whatmatters geloven we niet alles, nee we onderzoeken of vragen het. Na een half uurtje discussiëren op de Whatmatters redactie zaten we dan ook aan tafel met Lily Mazinova. Vrouwelijke DJ onder de naam LYA, vriendin van de topdj Niels Feijen, en eignaar van het party concept UNDER. Als zij het niet weet, wie dan wel? En we babbelen nu eenmaal liever met vrouwen bij Whatmatters, dat is wat gezelliger.
 Hoi Lily introduceer je eens even voor degenen die niet gaan stappen?
EXO_158925Lily Mazinova en zoals je waarschijnlijk onmiddellijk hoort, van origine Oekraïns. Als sinds peutertijd bezig met muziek, dans en mode. 6 jaar professionele balletschool en heel wat modellenwerk hebben me gemaakt tot wie ik nu ben. Sommige heren, herkennen me waarschijnlijk wel van in discotheek Noxx, daar was ik een vaste danseres. Ook voor La Rocca en andere clubs was ik een tijdje het gezicht.
Daar is dan ook helemaal niks mis mee Lily, soit, ben je al lang DJ?
Ondertussen toch al 2,5 jaar. Ik draai voornamelijk techhouse met wat deephouse tussen. Dat hoor ik gewoon zelf het liefst.
Dat is duidelijk minder geschikt voor het gemiddelde trouwfeest, is het zwaar?
EXO_147124Tgoh, je bent vaak wel wat nachten na elkaar wakker natuurlijk. Niet altijd bevorderlijk voor de huid en wallen, dat kan ik je wel vertellen. Als ik meerdere boekingen heb na elkaar, begint het wel te wegen. Maar ik wil zeker geen klaagzang afsteken. Ik deel mijn liefde voor muziek met mensen en krijg er ook veel energie voor terug. Ik reis heel wat af en leer heel wat boeiende mensen kennen.
Nu weten we het dus eigenlijk nog niet, maar kom, we zitten hier nu toch. Hoe begint een meisje met draaien?
Als danseres was ik natuurlijk al wel vertrouwd met het wereldje. Ik danste op festivals als Tomorrowland, Extrema en in heel wat clubs. Daar kreeg ik de smaak te pakken. Bovendien wou ik ook tonen dat vrouwen minstens net zo goed kunnen draaien als mannen. DJ Niels Feijen, toen een goede vriend en ondertussen gewoon mijn lief heeft me leren draaien. Op feestjes bij hem thuis leerde hij me de knepen van het vak en ik blijf bijleren van hem.
Oh, het lijkt wel een sprookje, ben je naast met Niels nog met andere zaken bezig?
L2Af en toe werk ik ook nog als freelance model, ze blijven me vragen. Samen met Niels, daar heb je hem weer, runnen we ook een eigen party concept UNDER. Ondertussen is dat echt wel een naam in de house en techno scène. Onze volgende editie is trouwens op 17 juni in Café d’Anvers, jullie komen toch ook?
Tgoh, we zullen het eens aan ons vriendinnen vragen of we buiten mogen … Je lijkt ons wel te weten wat je wil?
Yep, wees maar zeker. Ik sta sterk in mijn schoenen en geef niet snel op. Ik ben ook positief ingesteld. Ik geniet van elke dag!
Nu we toch de emo-tour op gaan, wat is je levensmotto?
Pursue true love, happiness and your dreams. Don’t be afraid to wish for big things – you might just get them.
EXO_3324BAM! Ben je ook actief op de social media?
Uiteraard, wie niet? Op mijn facebookpagina LYA zet ik regelmatig nieuwe mixes en post ik de updates van mijn boekingen. Wil je mijn DJ-avonturen volgen, één adres!
Kan je beginnende DJ’s nog een tip meegeven? Buiten natuurlijk Niels Feijen strikken!
Gewoon veel oefenen en dingen oppikken van anderen. Je kennis verruimen is essentieel.
Je bent van Antwerpen Lily, waar ga je zelf stappen, eten, drinken?
L4Ik woon op het Zuid en mijn favoriete spots zijn ook in die buurt. Het Thaïse restaurant TAMO in de Volkstraat is op dit moment mijn favoriet. Maar ook in Umami en Capriani kan je me vinden. De Hopper blijft een café waar ik blijf terugkomen. Roddelen met de vriendinnen doe ik meestal in de café’s op de Marnixplaats.
Nice, en shop je je de pleuris zoals elke vrouw?
Ok, ik beken, op dat vlak ben ik typisch. Ik ben ook een fashionista en hecht veel belang aan mijn verschijning. Jutka en Riska en American Apparel zijn mijn favorieten.
Ga je zelf nog vaak uit?
EXO_140225Aangezien ik zelf heel vaak draai niet meer zoveel. Je vindt me wel eens in Club Vaag en ook Café d’Anvers blijft aanvoelen als thuiskomen.
Nog een allerlaatste Lily, wat zijn je toekomstplannen?
Ik wil zoveel mogelijk in het buitenland spelen en reizen. Ik ben geen huismus. Mijn droom is om ooit resident DJ te zijn op Ibiza, dat is gewoon mijn favoriete eiland.
En toen waren we een uur verder en er nog niet uit of DJ’en nu zwaar is of niet. Wat we wel weten dat we gerust eens in Ibiza een kijkje willen gaan nemen als LYA een setje draait.
 
untitled (2 of 1) untitled (1 of 1)
Volg LYA op haar facebookpagina. Je vindt er mixes, foto’s en haar agenda.
Meer te weten komen over het party concept UNDER doe je hier.
Een sterk staaltje LYA? Luister hieronder al even!
 

You May Also Like

Jessica Goicoechea is een hete señorita

Ze doorbreekt de barrière van 1 miljoen volgers… Helemaal nieuw is deze Spaanse met ...

De innerlijke schoonheid van Hanne Troonbeeckx

Wat een leven hebben jullie? Dat was een vraag die vrienden ons stelden als ...

#Metooproof…maandblad in de bres voor modellen!

De discussie hebben we al meermaals gevoerd op onze redactie. Bestaat er een overlevingskans ...

Hosting door Fraai