Liever vandaag, dan morgen

12792275_756595087807424_2933207199087368278_oBij Whatmatters zijn we thuis in de horeca. Als volleerde kroegtijgers beschikken we sinds jaren over de nodige bronnen die ons tippen over wat er gaat openen en waar we moeten zijn. Voor onze lever niet echt positief, voor onze lezers des te meer. Zo ontdekken we voor jullie (en uiteraard ook voor onszelf) vaak als eerste de hotspots, hipste plekjes en pop-ups. Dit allemaal om even in te leiden dat we gisteren onze beentjes onder tafel konden schuiven op de try-out van het gloednieuwe pop-up restaurant AUJOURD’HUI.
Thomas Van de Weyer, die eerder ervaring opdeed bij onder meer The Jane en ook fenomenale cocktails uit zijn vingers weet te toveren, en Marjorie Romeijn runnen deze zaak.
IMG_1600In de Lange Gasthuisstraat 12 te Antwerpen waar eerder Flamant Dining en Bar Cesar onderdak vonden, zwaait nu Aujourd’hui op vrijdag 18 maart officieel de deuren open. Maar wij waren er dus eerder …
Het concept?
Het concept zit al in de naam verwerkt. Bij Aujourd’hui wordt met dagverse producten gewerkt en wordt er elke dag 1 menu geserveerd. Elke dag staat er wat anders op de kaart want Thomas laat zich leiden door de dagverse producten van zijn leveranciers. Zo ontdek je nog eens wat!
IMG_1621Efficiënt inkopen, weinig voedsel dat in de vuilbak moet, ook ecologisch zit het concept wel snor. Geregeld zullen er ook gastchefs, bartenders en sommeliers opduiken die de gast elke keer weer opnieuw zullen weten te verrassen.
Wat aten we?
Concepten zijn leuk, concepten zijn hip. Maar hebben we lekker gegeten?
Trouwe lezers (moesten we die ondertussen al hebben) weten ondertussen dat we wel thuis zijn in de betere keukens van België. Hoewel we zelf geen aardappel kunnen koken, weten we lekker eten wel naar waarde te schatten.
Wat we op ons bord kregen, stelde zeker niet teleur, integendeel. We proefden van zoete pepers, oesters met zilte aardappel en zeegras, een vegetarisch gerechtje met koolraap, suhsi met zwaardvis en spinazie en een heerlijk stukje malse varkensrug. Er werd afgesloten met yoghurt ijs met stukjes rabarber en bloedappelsien. Aangezien ook foodpairing hier geen loos begrip is kwam er bij het ijs nog een heerlijke cocktail op basis van rum. Voeg daar nog de passende wijnen bij en we kwamen zeer gelukkig van tafel dat kunnen we je
wel vertellen. Gisteren had dat vertellen wat minder goed gegaan.
1901204_763992843734315_4535317351609420977_nMoest je van zoveel lekkers niet meer thuis geraken, weet dan dat op de tweede verdieping, Hotel Les Nuits gesitueerd is, je kan je dus volledig laten gaan en toch nog veilig een uiltje gaan knappen.
Het interieur van de vorige zaken werd grotendeels behouden en er heerst een IMG_1617aangename sfeer met voldoende ruimte tussen de tafels.
De prijszetting is overigens ook helder, 49 euro per persoon (exclusief dranken).
Aangezien het om een try-out ging liep alles nog niet 100% gesmeerd, maar dat kon de pret van de Whatmatters redactie niet drukken. Als dit de start is dan wacht een mooie toekomst, eens alles op rolletjes loopt.
12799177_756594767807456_6588525171308549771_nDe officiële opening is op vrijdag 18 maart en reserveren kan op het nummer + 32 (0)485 11 74 90 of per e-mail op aujourdhui@enfant-terrible.be
De zaak is gesloten op zondag en je kan er dineren van 19u tot 23 op de andere dagen. Lunch is er (voorlopig) niet voorzien.
In principe sluit de pop-up op 25 juni, maar bij succes zou het wel eens een blijvertje kunnen zijn. We gunnen het het koppel alvast van harte!
Aujourd’hui – Lange Gasthuisstraat 12 – 2000 Antwerpen
Facebook – Instagram

You May Also Like

Koffie & wereldvrede

Als culinaire smulpapen kunnen we er bij Whatmatters vaak niet vroeg genoeg aan beginnen: ...

Graaf Negroni was een fijnproever!

Zit je nog aan de gin? Sterkte! Gelukkig is het nog niet te laat ...

Kijk eens mee in de potten van Fleur de Sel

Ok we hadden al :De beste Hobbykok, SOS Piet, Komen eten, Pop-up restaurant en ...

Hosting door Fraai