L'épicerie du Cirque: Sterren eten Sterren

We zijn bij Whatmatters net niet hautain genoeg om onszelf ‘sterren’ te noemen maar na een bezoek aan L’épicerie du Cirque kregen we wel dat gevoel. De redactie van Whatmatters is best wel thuis in de betere eetgelegenheden en durft af en toe wel eens een Michelinsterretje mee te pikken maar wat Chef Dennis Broeckx en zijn team uit de pannen en koksmessen heeft getoverd, mogen we gerust naast kleppers als ‘The Jane’, ‘Hertog Jan’ en ‘Hof Van Cleve’ zetten. Het jonge keukengeweld met opperhoofd Dennis is dan ook al door de keukengoden van Michelin al enkele jaren meer dan terecht beloond met 1 Michelinster. Noem het alvast een groot succes voor een jong, dynamisch, ongedwongen maar perfectionistisch team.
2 (2)Het succes van Dennis gaan ook niet onopgemerkt voorbij. Momenteel is hij zelfs mee op Belgisch Economische Handelsmissie naar Indonesië. Zijn kookkunsten werden zowaar voorgeschoteld aan de meegereisde leden van onze eigenste Koninklijke Familie. Een heerlijk stoofpotje met Vedett witbier werd Prinses Astrids deel. Genoeg over prinsen en prinsessen en hun stoofpotjes, wat krijg je in de Volkstraat in Antwerpen geserveerd? Wél, heel veel. Als we een suggestie mogen doen laat je je best verrassen met de uitgebalanceerde menu’s.
2 (4) 2 (3)
Op de middag heb je een driegangen lunchmenu tegen een zeer democratische prijs. Maar wij doen liever wat zotter en gaan voor de uitgebreidere menu’s. Zo kan je kiezen voor een ‘Petits Plaisirs’, een viergangenmenu, niet verkrijgbaar op vrijdag- en zaterdagavond, een zesgangen degustatiemenu ‘Les saveurs du Cirque’ en top of the bill…de Carte Blanche zesgangenmenu van de chef ‘#Kleinideeke’…het summum dat je een orgasme, culinair dan, bezorgt en waar je zal van blijven nagenieten als je er aan terugdenkt.
2
Als je denkt dat je alleen maar terecht kan in L’épicerie du Cirque om te lunchen en dineren ben je goed fout. Terwijl haar man Dennis de keuken leidt, legt vrouw des huizes Ellen zich in het pand ernaast toe op ‘Comptoir by L’épicerie du Cirque’. Een waar paradijs om kleine producenten en artisanale producten te vinden die je niet overal vindt. Het licht ingerichte interieur nodigt uit om een speciale koffie, een lekker glaasje wijn, een limonade met botanische extracten, kazen, taartjes of gewoon een reeks van vers bereide gerechten van de Chef te komen kopen of degusteren. Dennis en Ellen, jonge creatieve ondernemers die alles mooi en harmonieus in elkaar laten lopen. Perfect Match!
2 (5)
 
Ben je overtuigd en wil je ook eens genieten van een heerlijke lunch, diner of een blik werpen op de reeks aan unieke artisanale producten? Neem dan zeker eens een kijkje op de website, Facebook, Twitter of Instagrampagina van deze bloeiende zaak.
Whatmatters en L’épicerie du Cirque geven ook een fantastisch culinair cadeau weg. Bekijk onze Whatmatterspagina op Facebook…Like onze pagina en deel het bericht van L’épicerie du Cirque en maak kans op een gratis lunchmenu in deze sterrenzaak (voor 2!) twv 65€ exclusief drank. Doen en laat je verrassen!
 
L’épicerie du Cirque
Volkstraat 23
2000 Antwerpen
03 238 05 71
info@lepicerieducirque.be
 

You May Also Like

Whatmatters Travel: Dit is het meest fotogenieke hotel ter wereld

Er mag royaal met # gegooid worden!  De vakantie komt eraan, of is voor ...

Een nieuwe wind op het Mechelseplein: Caffè Barbossa

Waar we naartoe trekken als we eens artistiek uit de hoek willen komen? Naar ...

Slaap eens in 'The Apartment'

Graanmarkt13 is al langer een culinair begrip in Antwerpen. Maar ook qua fashion, design ...

Hosting door Fraai