In the picture: Morgane Gielen, foto's met een kantje

We geven het toe, toen Morgane Gielen, ons een berichtje stuurde, hadden we geen flauw idee wie ze was. Bleek Morgane een fotografe … en nog wel eentje die aardige plaatjes schiet, barst van talent en met modellen werkt waarvan een hoekje af is. Redenen genoeg voor Whatmatters om na Ramona Deckers, de volgende fotografe in het voetlicht te plaatsen. Hieronder volgt dan ook het geanimeerde interview met Morgane.
sportWie is Morgane eigenlijk?
Romantisch, stoer, koppig, ambitieus en perfectionistisch, ik ben het allemaal. O ja en fotografe natuurlijk. Rebels met een afgeschoren sidecut, twee tattoos op mijn rug en steeds op zoek naar de grenzen. Pas ik nog in jullie plaatje? Voor ik het vergeet, ik beoefen Braziliaanse jiujitsu, MMA, Thaibox en ik worstel. Ik woon overigens op een boerderij, tussen de beesten, past bij me, ik ben een beest.
Owkaaayyyyyy Morgane, helder, duidelijk geen katje om zonder handschoenen aan te pakken dus. Hoe lang fotografeer je al?
Sinds mijn 16de experimenteer ik. Begonnen met vrienden en ondertussen toe aan modellen. Hoe ik daar ben ingerold weet ik eigenlijk niet meer (lacht). Ik was altijd al wel apart, het imperfecte binnen de perfectie prikkelt me. Vreemde eendjes boeien. Dat probeer ik uiteraard ook in mijn fotografie te brengen. Eigenlijk schep ik verhalen met foto’s, make-up, styling en de locatie.
photo11110968_869436669794187_7307621495784847007_oWat trekt je zo aan in fotografie?
Ik ben er eigenlijk nogal impulsief ingevlogen, al zat het ook wel een beetje in de familie. Mijn oom is immers een professionele naaktfotograaf. In elk geval, kunstvormen samenbrengen is iets wat met mateloos fascineert.
Wat wil je bereiken met je fotografie?
Gelukkig zijn is mijn belangrijkste drijfveer. Elke dag gelukkig opstaan en voldoening uit mijn dagen halen. Als ik van mijn fotografie kan leven is dat mooi. Vertegenwoordigd worden door verschillende agentschappen is één van mijn doelen. Mensen raken en inspireren met mijn beelden en er meer van maken dan een “foto”, noem het gerust kunst.
Ooit al wat echt memorabele meegemaakt bij een shoot?
Je komt de gekste figuren tegen, vaak nog gekker dan mezelf. Zij pushen me dan uit mijn comfort zone, fantastisch! Mensen die me inspireren, interesse tonen en me vooruitduwen, daar geniet ik van.
photo12370948_995736903830829_1825813452686930067_oWat is het leukste aan fotografie?
Een boodschap over brengen met beelden, simpel. Beelden die spreken! Bovendien wil de interpretatie nog wel eens verschillen en dat vind ik boeiend. Bovendien ontmoet je in dit vak een heleboel gepassioneerde mensen, met drive en creativiteit. Dat stimuleert me.
Waarom zullen we nog van Morgane horen?
Omdat ik een ongelooflijk pittige drive heb om verder te evolueren. Omdat ik er van overtuigd ben dat ik met de jaren een eigen, unieke stempel ontwikkel. En voornamelijk, omdat ik er gewoon niet mee kan stoppen en mezelf niets anders zie doen (lacht).
Geef ons eens een beeld van je in een paar quotes?
“I don’t feel real confident expressing myself except when I’m doing art. I feel kind of scatterbrained. I can see everything from two sides and that makes it hard to reach conclusions. Art enables me to clarify things.”
Dat is helder en aangezien ons Engels niet fantastisch is over naar de volgende vraag. Iets wat ons als man boeit, hoe selecteer je je modellen? 
photo10710342_963628387041681_3285536964345500096_oIntuïtief. Voor mij moeten modellen a-typisch en speciaal zijn. Gezichtjes die je niet vindt in het commerciële werk maar die je associeert met high-fashion. Ik wil buiten de lijntjes kleuren.
Nog een laatste om het af te leren. We zien hele leuke settings op je foto’s, maar waar blijf je je inspiratie halen?
Ik ben een bron van inspiratie maar ook mensen waar ik mee samenwerk tripleren me. Op een shoot komt dit vaak allemaal samen en zorgt de spontaniteit en de vibe van het moment voor het resultaat. Ik werk in complete chaos, dat kan werkelijk geweldig uitdraaien, maar het team dat me omringt is ontzettend belangrijk. In het juiste team, smijt ik me volledig en dan spatten de gensters van de foto’s.

Ok, Ok, genoeg voor nu voor de mobieltjes van onze lezers in de fik schieten. Morgane, we willen je alvast bedanken voor deze blik in je geest en wensen je nog ontzettend veel succes toe.
Meer weten over Morgane of misschien interesse in een samenwerking?
www.morganegielen.com of op facebook.
mar122
photo981457_517456291658895_1476696998_o
photo1517994_605320449539145_1762488260_o

You May Also Like

Girl Next Door: Celia Groenen

We reden nog eens door Nederland en hielden halt in Dordrecht. genesteld op een ...

Nederlandse komt uit de schaduw van nichtjes Gigi en Bella Hadid

Goei genen ten huize familie Hadid. Niet enkel zijn Bella en Gigi waanzinnig hot, ...

Weervrouw Yanet zorgt voor hoog bloeddrukgebied!

Zelfs bij slecht weer blijft het verdomd heet… Op onze nationale televisie rollen gerespecteerde ...

Hosting door Fraai