Gin uit de Antwerpse Alpen

Wie thuis is in de Wilde Zee in Antwerpen kende Café Matterhorn al jaren. Op zonnige dagen kon je er in een al wat verder verleden, de toeristen opstapelen die er een garnaalkroket met een glaasje cava kwamen binnenspelen. Op andere dagen (die in België veelvuldig voorvallen,nvdr.) was het heel wat minder en de zaak ging dan ook glansrijk over kop.

Het moment waarop Miguel Dheedene, bekend als eigenaar van Fashion Club 70, besloot om er de touwtjes in handen te nemen. De zaak werd volledig gestript en een volledig nieuw interieur kwam in de plaats. In maart 2015 werden de deuren opnieuw geopend met instant succes tot gevolg. MATTERHORN ANTWERP was geboren.

4K7A8988-1024x683-1024x683
Matterhorn Gin made in Antwerp

In geen tijd groeide MATTERHORN uit tot een plek om te zien en gezien te worden, waar trendy people elkaar treffen. Bye Bye stoffige imago. Je kan er in
stijl ontbijten, lunchen en van een fijn glas wijn nippen terwijl de terrasbranders heerlijk hun werk doen de. Het was altijd al genieten op het terras van Café Matterhorn, maar ook binnen is de zaak er een stuk sfeervoller op geworden.
Sinds enige tijd brengen ze met de MATTERHORN GIN ook een fijn gedistilleerd brouwsel op de markt, waar zoals geweten, de Whatmatters redactie verzot op is. Het thema après-ski in stijl, die de zaak typeert proef je ook door in de gin.

De heerlijk houterige smaak van dennenbloesem laat zich uitstekend combineren met de stroperige naaldbomenschors. Nee je klokt met deze gin geen halve dennenboom naar binnen, maar een smaak van dennenappel (wie heeft er ooit al een dennenappel in de keel gepropt? Nvdr.) valt niet te ontkennen.
Nu de eerste zonnestralen niet lang meer kunnen uitblijven zal de Whatmatters redactie weer veelvuldig de puntige ellebogen gaan gebruikematterhorn-gin-online-kopen-vetsn om een plaatsje te bemachtigen op het terras. Daarbij bewonderend kijkend naar de mensen die de oesters binnenzuigen, maar zelf opteren voor een garnaalkroketje met een gin. Het leven is aan de durvers.

Perfect serve
5 cl Matterhorn gin
Een brandend dennentakje blus je in de gin (kijk uit, steek je woonkamer niet in de fik, dit is op eigen risico, nvdr.)
Fever-Tree Elderflower tonic  

De gin is verkrijgbaar bij Matterhorn zelf of valt te bestellen op www.gintonicshop.be

Regelmatig zijn er ook geschenkverpakkingen verkrijgbaar.

Aangezien de Matterhorn (de berg) 4.478 meter hoog is, kost deze gin ook € 44,78.

Matterhorn zelf vind je in de Huidevetterstraat 48 – 2000 Antwerpen.
Meer info op www.matterhornantwerp.be of op Facebook.

You May Also Like

Dit waren de heetste mokkels op Rock Werchter

Letterlijk en figuurlijk een broeiend warme editie… De laatste 30.000 kampeerders zijn deze ochtend ...

Hangover bar, een creatieve pop-up

Op een zondag zou het wel eens van pas kunnen komen: een hangover bar. ...

Antwerp Fashion Festival

Dit weekend is het weer zover! De hoogmis voor fashionable Vlaanderen! Op 2, 3 ...

Hosting door Fraai