Ga volledig vintage

 
Borgerhout, het ene lid van de Whatmatters redactie schurkt er qua woonplaats tegenaan, bij het ander redactielid loopt de bagger al bijna door de broek, bij het horen van de naam. Om maar te zeggen: Borgerhout roept nog steeds gemengde gevoelens op.
Bar Bakeliet 6Hoewel Borgerhout, niet bij iedereen een positieve reputatie geniet, beweegt er tegenwoordig wel wat. Niet alleen krijgt de gemeente een heleboel media-aandacht, ook toffe zaken openen er al een tijdje de deuren. De tijd dat je 27 keer moest checken of de deurknopjes wel naar beneden waren en je GPS sneller uit je wagen weg was dan je het woord kon uitspreken, ligt ook al weer een hele tijd achter ons. Deze intro maar om BAR BAKELIET welkom te heten.
Vintageliefhebber Tim Mouling runt er sinds eind vorig jaar het vintagecafé Bar Bakeliet. Eerder opende deze ondernemer overigens ook al de B&B Bakeliet op het Laar.
Bar Bakeliet 5Gelegen net naast de kringwinkel, richt de bar zich vooral op locals, die er van dinsdag tot en met zaterdag in een prachtig vintage interieur terecht kunnen. ’s Ochtends ontspint hier zich de gezellige sfeer van een koffiebar, ’s middags kan je hier beperkt lunchen en om 18u sluiten onherroepelijk de deuren. Behalve op vrijdag! Een leuk afterworkconcept met optredens, muziek uit de jukebox en speciale biertjes laten je tot 23u destressen van een al dan niet zware werkweek.
Bar Bakeliet 2Probeer zeker eens de Cabardouche, een biertje gebrouwen in Borgerhout zelf, al was het alleen al voor de naam. Ze hebben trouwens ook een Escort Deluxe, niet dat we daar bij Whatmatters in thuis zijn, maar toch …
Vers gemalen koffie, een vintage interieur dat je helemaal meesleept in de tijd en een mooi assortiment wijnen en bieren, voor elk wat wils dus bij Bar Bakeliet. Zoveel ondernemerschap moet gewoon ondersteund worden.
 
Bar Bakeliet – Kroonstraat 172 – 2140 Borgerhout
Facebook
Bar Bakeliet 4 Bar Bakeliet 1
Wist je trouwens dat Tim ook de bezieler is van de facebookgroep Vintage Market. Op zoek naar vintage spulletjes, check dan zeker deze pagina.

You May Also Like

Ja, ook wij zijn CONTRAIR

Waarom we zo van onze ‘hometown’ Antwerpen houden? Niet omdat we geen meter vooruit ...

Walhalla voor de smaakpapillen

Smulpapen, dat zijn we bij Whatmatters. Eten en drinken, we kunnen er niet genoeg ...

Hosting door Fraai