Een bitter bijouke!

Van feest naar feest, van invitatie naar invitatie. Toen we amper 2 maanden geleden besloten een eigen blog/magazine te starten waren we al wel wat gewend, maar nu … hectisch!
IMG_1660Eerder deze week werd de Whatmatters redactie vriendelijk uitgenodigd op de lancering van een nieuwe “bitter” van La distillerie de Biercée. En dat mocht in stijl zijn! De distilleerderij die ons  eerder al 2 overheerlijke gins als “Thesis & Antithesis” en “Less is more” schonk, komt na 70 jaar nu ook met een nieuwe bitter. Welkom Biercée Bitter.
IMG_1662Een zeer uitgebreide proeverij in de net geopende bar Bijou, waarover later meer, volgde. De bitter met Belgische roots kan ons bij Whatmatters alvast bekoren. We proefden pomerans, geroosterde cacao, smaken van koffiebonen en engelwortel, en dat was voor Ben Belmans aan het mixen sloeg. De bitter laat zich immers ook uitstekend mixen, maar ook puur degusteren is zeker een optie.
Aangezien we bij Whatmatters eerder thuis zijn in gins dan in bitters, werd het voor ons een aangename verrassing. De bitterheid komt in verschillende lagen binnen en proeft afhankelijk van de mix, totaal anders.
IMG_1678In de geweldige setting van Bijou kwam bovendien de speciale fles helemaal tot zijn recht. Bijzonder feit is dat, hoe meer je drinkt, hoe meer je van de tekening ziet die in de fles verborgen zit. Wat er juist te zien is moet je zelf maar ontdekken.
De Biercée Bitter zal in gespecialiseerde zaken verkrijgbaar zijn en ook in een heel aantal horecazaken op de kaart verschijnen. Reken op € 19,60 voor een fles. We willen toch ook even de uitstekende gins aanprijzen die La distillerie de Biercée in de aanbieding heeft. Met een verkoopprijs van 35 euro voor 70 cl prijs/kwaliteit, top!
Verder willen we toch nog even terugkomen op Bijou, een pareltje van een zaak gevestigd in de Graaf van Egmontstraat te Antwerpen. De mixologen Ben Belmans en Dieter Van Roy, liepen meer dan 2 jaar vertraging op, maar het concept klinkt en oogt nog altijd even vooruitstrevend.
Ze pakken uit met een concept dat ze omschrijven als “vloeibare tapas”, kleine proeverijen dus. Kleinere hoeveelheden zetten aan tot meer proeven en duurdere pure spirits kunnen per centiliter verkregen worden.
IMG_1681Een aantal cocktails worden ook op voorhand klaargemaakt, om een “stoofpotje” te maken. De smaken krijgen de tijd om op elkaar in te werken en samen te smelten. Hoe langer ze staan, hoe rijker de smaak! Heerlijk!
Trek zeker wat tijd uit om deze bar te ontdekken. De cocktails worden aan tafel geserveerd en ook gegarneerd, een bijzondere beleving.
Alles over La distillerie de Biercée lees je op www.ladistilleriedebiercee.be of volg ze op facebook.
Meer weten over Bijou? Volg deze mixologen hier
.

You May Also Like

Deze Tag Heuer Monaco 1999-2009 LE is wat jij rond de pols wilt

Graag één van de 169 stuks aub… Tag Heuer, een naam in de Zwitserse ...

Calcio Storico, voetbal maar dan anders

Bij Whatmatters zijn we thuis in het voetbal. Alle betaalde en (officieel) onbetaalde reeksen ...

Bellofresco, Lambrusco in the picture!

Ambachtelijke Italiaanse wijn, een zwaar onderschat fenomeen. En wij, als kenners bij Whatmatters, kunnen ...

Hosting door Fraai