Op zijn Grieks

Gin, we weten het, we geraken er niet over uitgepraat bij Whatmatters. Er wordt dan ook heel wat kwalitatief alcoholhoudend vocht gebrouwen in België en we geven het toe: we krijgen er echt niet genoeg van. Vaak tot grote ergernis van onze vriendinnen overigens.

12819165_206447166381849_4421638449773921697_oZo ontdekten we recent VALLINA’S GIN. Gin uit Limburg, dus uiteraard gemaakt om redelijk langzaam te degusteren, we geven het maar even mee.

Vallina al een aantal jaar de zaakvoerster en mixologist van het Genkse restaurant O GEROS. Al jaren verrast ze daar haar gasten met brouwsels uit de eigen koker en met succes! Eigenzinnige drankjes die perfect samengaan met de mediterrane keuken met Griekse accenten die er geserveerd wordt.

Zeker het proberen waard! 12654312_193991130960786_3647575036043958643_n

12768396_206448099715089_8984135853628806_oSinds kort brengt ze ook haar eigen gin op de markt: VALLINA’S GIN. 140 flessen lekkers met een infusie van “de tranen van de Griekse mastiekboom”, de Masticha. De afgescheiden hars van de stam en takken van de mastiekboom is exclusief te verkrijgen op het Griekse eiland Chios en vormt een essentieel deel van “Vallina’s Gin”. Voor ons alvast een goede reden om dit vocht in huis te halen.

Wil je eens een proeverij meemaken? Op donderdag 17 maart wordt deze gin geserveerd, uiteraard met de juiste gerechten bij. Alle info kan je op de site vinden.

Meer info over dit minder bekende flesje gin vind je op www.vallinasgin.be of volg alles op facebook

Tags:

Joy of Matcha
  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Een blik op het hotel van de toekomst

Dat reizen er de komende jaren er steeds futuristischer gaat uitzien, dat is logisch, maar ...

De 2 pittige dames van de Winelovers

Ook al kennen we er amper wat van: we lusten wel een wijntje bij ...

Gastblogger Lynn eet gezond met stokjes: Wok A Way

Lynn Mikolajczak weet van aanpakken. Als eerste reageerde deze studente Rechten uit Berlare op ...