Powerfood Tip van Rens Kroes, meer dan 'zus-van'

De tijd dat wij leefden op alle dagen lunchen, dineren, fastfood en een kebab om drie uur ’s nachts na alweer een stapje in ‘The Resort of The last Hope’ ligt gelukkig net als ons hoog vetpercentage ver achter ons.
Wij van Whatmatters zijn er ons echt van bewust van het feit als je wilt uitpakken met een kathedraal van een lichaam, je buiten een strak trainingsprogramma van huiscoach Roy ook uw voedingspatroon dient aan te passen. En aanpassen is geen synoniem voor minder lekker.
thumb_me_1024
In deze optiek contacteerden we Rens Kroes. Doet de naam je al een belletje rinkelen? Jawel hoor, de zus van het Nederlands Topmodel en (ex-) Victoria’s Sectret Angel, Doutzen Kroes. Rens haalt niet zoals haar zus 3,5 miljoen volgers maar met haar 350 duizend doet ze het ook niet onaardig. Rens is all about health. Je vindt op haar blog alles over eten en beweging, de lekkerste powerfood-recepten en veel meer tips voor een happy & healthy lifestyle. Haar boeken vliegen dan ook als zoete, gezonde, broodjes over de toonbank.
 
thumb_IMG_6499_1024 thumb_IMG_6503_1024
Omdat wij mannen van Whatmatters nog net een ei kunnen bakken en dus best nog wat hulp kunnen gebruiken, vroegen we een makkelijk gezond recept om mee te beginnen. Rens gaf als tip alvast met een soepje te beginnen. Gezien we vanmorgen bij -3° de ijslaag van onze Duitser konden krabben, mocht het voor Whatmatters iets winters zijn. Bij deze, een winterse knolselderijsoep.
thumb_Knolselderijsoep-Rens-Kroes1_1024
Deze winterse knolselderij soep is klaar in een handomdraai en perfect voor als je je friends over de vloer hebt. Heerlijk romig en vullend, en natuurlijk ook healthy! Knolselderij is een goede bron van vitamine C wat belangrijk is voor de weerstand en om je energie op peil te houden. En door de grote hoeveelheid vitamine K is het ook heel goed voor onze botten. Daarnaast stimuleert het de werking van de nieren zodat er meer gifstoffen (Of zijn het ‘Gin’-stoffen) uit het lichaam worden verwijderd. Een echte Powerfood dus en vooral een makkelijke en snelle, maar toch gezonde maaltijd voor de lunch, diner of in een pot mee in je tas voor een lekkere maaltijd on the go. Ook koud best te pruimen, dus je hoeft geen microgolfoven mee te sleuren.
Hoe maak je dit lekker soepje? Zorg in ieder geval dat je de juiste ingrediënten in huis hebt. Hierbij de link naar het lijstje voor het bezoek aan uw favoriete supermarkt of groenteboer.
thumb_Knolselderij-Rens-Kroes_1024 thumb_Knolselderij-Rens-Kroes-2_1024
Smelt de kokosolie (of waar je het liefste in wilt bakken) in een grote pan. Snijd de ui, knoflook, knolselderij, champignons en de zoete aardappelen in kleine stukjes. Bak de ui glazig en doe na een minuut de knoflook en de knolselderij erbij. Bak het mengsel 10 minuten. Voeg hierna het water met de bouillon, kokosmelk, zoete aardappel en de kruiden toe en roer alles door elkaar. Kook het ongeveer 15 min en bak ondertussen de champignons in een kleine koekenpan. Mix de soep in de blender samen met de gedroogde tomaatjes en schenk het in kommen. Doe als laatste de champignons erover heen en bestrooi het met wat bieslook.
Voilà…zelfs wij zijn erin geslaagd om dit tot een goed eind te brengen. En hoewel we tot voor kort sceptisch waren over Power- en Healthy Food, kunnen we alleen maar concluderen dat wij dit overheerlijk vonden en dat wij fan zijn van Rens, een straffe madam! Meer van dat! Smakelijk!
ps: Tip van de redactie, koop het boek voor uw vrouw, lief, minnares of indien nog ‘hotel mama’, moeder en zij kookt uw lichaam tot een kathedraal!
Credits en foto’s: Rens Kroes / Instagram Doutzen Kroes
thumb_powerfood2_1024

You May Also Like

Met DE SCHEERKIST heb je alles bij de hand!

’s Morgen sta je vaak met de kwast in de hand, althans dat mogen ...

Friends with benefits? Zo maak je er een succes van!

Friends with benefits het klinkt aanlokkelijk. Wel de lusten maar niet de nadelen die ...

Ontspanning troef! Lidl komt met goedkope jacuzzi!

Eerlijke jongens we zijn, moeten we bekennen tot op de dag van vandaag nog ...

Hosting door Fraai