Ontbijten met Rens: Açaí Bowl

Omdat ook mannen tegenwoordig best wel op hun voeding letten, brengen we ook vandaag een ‘Foodtip’. Ben je echter een man die geen bal geeft om ‘Healthy Food’ weet dan dat de dames het best wel kunnen appreciëren om ze te verrassen met een stevig maar gezond ontbijt. Leg het facet ‘te dik’ er niet te hard op want dan zouden je intenties misschien wel eens een averechts effect kunnen hebben. Soit, doe ermee wat je wilt maar pak het vooral ‘slim’ (woordspeling voor de Anglofielen onder ons) aan. Ons heeft het in ieder geval stevige punten opgeleverd.
Het is maandag en dan bekomen we meestal nog van het weekend. Een beetje detox kan dus geen kwaad na alweer een culinair hevig weekendje. Op vrijdag hebben we onze voetjes onder tafel geschoven bij Cuichine, een in de Michelingids met een couvert vermeld heerlijk Oosters restaurant in de hippe Antwerpse wijk Zurenborg. Zaterdag hebben we ons dan weer helemaal laten gaan in een plaatselijke brasserie te Ekeren en hebben we zowaar een zesrib van 350 gram achter de kiezen gestoken. Tel hierbij de nodige gin-tonics (onder het motto, “we moeten de aangeleverde gins toch testen?”) en sloten wijn die we nog zijn gaan proeven in Stereo Bar en we moeten jullie niet vertellen dat 50% van de redactie tijdens zijn zondagse voetbalmatch geen meter vooruit kon. 0-1 in het verlies en de laatste minuut een dot van een kans op de paal gemikt. Boontje komt om zijn loontje voor uw onfortuinlijke redacteur. Tijd voor verandering dus en hiervoor bellen we onze Amsterdamse hulplijn, Rens Kroes…jaja, zus van wereldberoemde en strakke ravissante (ex-)Victoria’s Secret Angel, Doutzen.
thumb_Rens-vlag-1_1024
Rens schotelt ons een Açaí Bowl voor. Deze heerlijke èn supergezonde bowl is in New York al op elke hoek van de straat te koop en tegenwoordig kom je dit recept ook steeds vaker tegen in hippe lunchtentjes in Amsterdam. Tijd om het dus ook in Vlaanderen te introduceren. Voordeel? Je kan het ook heel gemakkelijk thuis maken. Veel leuker, goedkoper en heerlijk met wat homemade granola als topping.
thumb_Unknown_1024
We beginnen met een weetje. De açaí-bes (uitspraak Assa-ie) is het basisingrediënt van dit recept. Het is een ca. 2,5 cm donkerblauw/paarse vrucht die groeit in het Amazonegebied van Zuid-Amerika (Brazilie, Suriname en Peru). Het groeit aan de Acai palm. And it’s very healthy! De bijzondere smaak van de açaíbes doet denken aan bosbes, noten en chocolade. Kan nooit slecht zijn!
 
thumb_unnamed_1024
Wat heb je nodig en hoe bereiden we deze bowl?
INGREDIËNTEN:
2 bevroren banaan
200 g bevroren açaí
300 ml haver- of amandelmelk
3 medjool dadels
6 handjes (homemade) cruesli – zonder suiker
2 handjes blauwe bessen
2 el kokosrasp
Doe de banaan, açaí, plantaardige melk en ontpitte dadels in de blender en mix totdat het dik en romig is. Als het te dik is, kun je er nog een scheutje melk bij doen. Schenk het geheel in een kom en doe de toppings erover heen. Enjoy!
We bedanken Rens voor de ‘Healthy’ start van deze week.
Fotos en Credits: Rens Kroes
thumb_20150213-07-about-page_45_1024
 

You May Also Like

Zachtere mannen zijn beter in bed

Boys, stop maar met dat overdreven stoer gedoe en het dagelijkse tripje naar de ...

Virtueel plezier voor de singles!

Dat de technologie een razende vaart neemt, dat hoeven we jullie waarschijnlijk niet te ...

Met deze 4 tips spot je de tijgers in bed!

Je zal je maar vergissen, verliefd worden en er voor de rest van je ...

Hosting door Fraai