McLaren 570S laat ons (on)opgemerkt knallen

Een Ferrari op uw oprit spreekt tot de verbeelding. Een rode (ja, want een Ferrari MOET rood zijn) knappe krachtbron die pure emotie uitschreeuwt en die iedere man even doet opkijken als je voor de zevende keer ‘Place m’as tu vu’  in Knokke oprijdt op zoek naar een parkeerplaats waarvan je hoopt dat ze er niet is zodat je een achtste keer kunt genieten van de jaloerse blikken die in de richting van u en uw klein pietje vliegen.
Daar wij bij Whatmatters op de Place m’as tu vu liever jaloerse blikken krijgen omwille van onze ravissante lieven en we een auto kiezen waar we in België onder elke weersomstandigheden echt willen en kunnen rijden, kiezen we liever voor een iets onopvallender model. Wel eentje die de Ferrari op circuit enkel en alleen in zijn achteruitkijkspiegel tegenkomt. De McLaren 570S…570, het vermogen of anders gesteld, het aantal paardjes dat er uit de krachtbron geperst wordt en de S van, jawel Sport.
thumb_04_McLaren 570S_NYlaunch 3 para_1024
De 570S heeft een typische McLaren-look. Spectaculaire vleugeldeuren, die nog verder open gaan als nooit tevoren zodat je geradbraakt met een slechte heup, knie en enkels na een matchke voetbal op zondag zonder uitgelachen te worden in je supercar in- of uit kan heisen. Niet enkel is het in- en uitstappen comfortabel, hij rijdt ook zeer comfortabel. Als een mes door zachte boter de bocht is die Ferrari voor zijn raspaardjes omschrijft gaan we hier bij McLaren een stap verder. Elke bocht wordt net zo strak en precies ingestuurd als een hersenchirurg die door de frontale hersenkwab snijdt.
thumb_02_McLaren 570S_NYlaunch 3 para_1024
Wat houdt ons nog tegen om dit pareltje op onze oprit te parkeren? In ieder geval niet de inhoud van de tankinhoud want met slechts 10,7 liter/100 km hoeven we met deze zuinige jongen niet in elk dorpje te zoeken naar een tankstation als we eens een tripje naar het verre zuiden plannen. Wat dan wel? Juist, het prijskaartje. Met een instapprijs van 180 000€ inclusief handschoenkastje en make-up spiegeltje aan de passagierskant (waarover ons lief nog het meest enthousiast over was) heeft deze McLaren een hele dure optielijst waardoor ons samengesteld model, uiteraard met veel carbon en een surround sound system dat past in de Carré neerkomt op een 260 000 Eurokes. Zelfs voor een Whatmattersredactie dat ondertussen geld als slijk verdient (cynisch beste lezers) buiten categorie. Maar hé, we mogen dromen!
thumb_08_McLaren 570S_NYlaunch 3 para_1024
Bron foto’s: Mclaren.com

 

You May Also Like

EDC bouwt elektrische Land Rover Defender

Powered by Tesla… Groene fans van het ‘oude’ Land Rover Defender model hebben iets ...

Unieke Lamborghini kan van u zijn!

Nummer 1/1 Om maar te zeggen, een pièce unique, deze Lamborghini Concept S. Hij ...

Eindelijk! De nieuwe Porsche Turbo S

En nu centjes tellen… Wij zijn nog niet bekomen van onze longdrive met de ...

Hosting door Fraai