Het einde van de hipster

Bij whatmatters staan we voor heel veel open en ook ‘hipsters’ waren altijd welkom in onze kleine community. Meer en meer stemmen gaan echter op dat de hipster uit het straatbeeld gaat verdwijnen.
Gedaan dus met het speels aan de baardhaartjes trekken van onze vrienden en ze stiekem uit te lachen met hun wufte flat white koffie van de betere barista. Barbershops gaan alvast barre tijden tegemoet …
 
CN32A3 Portrait of young man with tattoos smoking cigarette
Voor whatmatters even het moment om terug te blikken wat hipsters ons hebben bijgebracht en wat we ervoor in de plaats gaan krijgen.
De grootste verwezenlijkingen van de hipster:

  • De koffieboeren mogen de hipster dankbaar zijn. De voorbije jaren boomde de omzet en dat was enkel en alleen aan de hipster te danken. Zoekend naar de perfecte selfie overspoelden ze koffiezaken en werden de beste plekjes ingepalmd.
  • De racefiets kon vanonder het stof gehaald worden zonder blozende kaken. Hoe minder comfort, hoe beter en oude rommel werd ‘vintage’.
  • In de badkamer werd heel wat tijd uitgespaard. Scheren was niet meer nodig en voor het bijwerken was er de ‘Barbershop’. Was de baard uit model, dat was dat een kenmerk voor een ‘slechte’ dag en werd de hipster met rust gelaten. Bovendien kon het douchen beperkt worden tot één wekelijkse sessie, de ‘out of bed’ look weet je wel.

9428306062_ff22aeb5f2_z

  • Tattoo’s en juwelen konden nu ook voor de man en hoe opzichtiger hoe beter. Zonder sleeve telde je niet mee! En laten we vooral het zwaar onderschatte ‘knotje’ niet vergeten.
  • Naast het Nederlands en het Engels brachten de hipsters ons een eigen taal. Zelf verzonnen woorden en woorden waarvan de hipsters zelf de betekenis in de verste verte niet konden vatten werden gemeengoed.

 
Waarvoor de oprechte dank van whatmatters. Maar nu de hipsters een bedreigde soort zijn en weldra zullen uitsterven, wat krijgen we er in godsnaam voor in de plaats? Welkom YUKKIE!
De YUKKIE staat voor New Urban Creative en zij gaan de controle over nemen. Bij whatmatters hebben we even uitgevogeld hoe je de YUKKIE kan herkennen:

  • Yukkie is een samentrekking van Young Urban Creative en yucky, wat vies betekend. Geen verdere woorden meer bij nodig.
  • Waar de hipster geen fluit ambitie had en liever cultureel hing te wezen dan iets te verwezenlijken wil de Yukkie roebesl zien en nog leven ook. Een combinatie van de ambitieuze yup en de hipster.
  • Yukkie is creatief en arty farty.
  • Yukkie is een egoïstische cynicus! Wij doen wat we willen, er is overvloed en alles kan maar niks moet.

En last but not least, de Yukkie staat vol tattoo’s maar niemand ziet het, dat is niet goed voor de carrière.
Daar drinken we bij whatmatters wat op!
16567244619_e5b5c9527b_z
 
 
 
 

You May Also Like

Vraag het Nikita: Bedoelen vrouwen nee, als ze nee zeggen of bedoelen ze ja?

Wij mannen zijn jagers, zien we een prooi dan willen we steken of schieten, ...

Opinie: Het sterke staaltje marketing van Darline Devos

Kan jij ons de laatste vijf missen opnoemen die het kroontje van Miss België ...

Waarom diesel een comeback maakt?

Omdat alles draait om geld! Wie dacht dat dieselwagens aan de hemelpoort staan of ...

Hosting door Fraai