Groene jongen: Porsche Panamera S E-Hybrid

Net als Whatmatters volgt Porsche de mode en jagen ze trends na. Maar hoe creëer je iets wat niet alleen nu in de smaak valt, maar ook in de toekomst nog voor opwinding zorgt? En wat toekomst betreft, hoe zorg je ervoor dat de wereld klaar is voor snelle, blitse en comfortabele sportwagens die minder en minder nood hebben aan brandstoffen waarmee sjeiks geld als slijk verdienen om hun goedgevulde harem te kunnen voorzien van op zijn minst een paar edele steentjes rond de vinger, wat Hermès handtassen en een twintigtal Louboutins?
thumb_IMG_5810_1024thumb_IMG_5816_1024
Porsche heeft zijn antwoord klaar. De Porsche Panamera S E-Hybrid. Een vernieuwd model op basis van de eerder gelanceerde hybride uit 2011.  Een klassevolle sportwagen met een sexy lijn die toch de mogelijk heeft om een typisch gezin van vader, nieuwe doch veel jongere plusmama, zoon en dochter te vervoeren.
thumb_IMG_5825_1024thumb_IMG_5819_1024
De vormtaal en het lijnenspel van de Panamera modellen zijn typisch Porsche. De voorspatschermen steken boven de voorklep uit. De achterspatschermen maken een extra gespierde indruk. De daklijn loopt naar achteren toe af. Eveneens typisch Porsche is de evolutie van het design. Doelgerichter, scherper, gespierder.
thumb_IMG_5813_1024 thumb_IMG_5823_1024
 
 
 
 
 
 
Deze groene jongen wordt vooruit gestuwd met een dubbele krachtbron. De 3,0-liter V6 motor met compressor levert 245 kW (333 pk), de elektromotor 70 kW (95 pk), beide motoren leveren samen bij 5.500 1/min een vermogen van 306 kW (416 pk). Samen zorgen de motoren van de Panamera S E-Hybrid voor een acceleratietijd van slechts 5,5 s voor de sprint van 0 naar 100 km/h. Het verbruik volgens de NETC is met gemiddeld 3,1 l/100 km bijzonder laag, net als de CO2-emissie van 71 g/km.
De Sjeik zal het niet graag horen want met 3,1l/100km zal zijn bankrekening evenals zijn harem afslanken. Groene milieubewuste jongens worden hier dan weer supergelukkig van. Uit goede bron hebben we al vernomen dat de CEO van Greenpeace er al eentje besteld heeft. Hierbij weten we tenminste waar 108 000€ (zonder opties) van ons gestorte geld naartoe is gevloeid.
thumb_IMG_5807_1024 thumb_IMG_5809_1024
Bron foto’s: Porsche Benelux
 

You May Also Like

Baden in extreme luxe…Bentley Flying Spur

Die mag in de garage… Een Bentley een wagen voor de oude misschien wel ...

Nieuw! BMW 2 Gran Coupé

Yes! Ondanks het feit we nog maar een viertal maanden onze X5 hebben ingeruild ...

De wagen van de gentleman? De Effeffe Berlinetta

We horen oude rakkers wel een opperen: Vroeger was alles beter. Nu moeten we ...

Hosting door Fraai