Eten in de nieuwe VERANDA

logo-rebrand
En dan bedoelen we deze keer niet de glazen tuinkamer maar het net heropende restaurant Veranda. Nadat chef Davy Schellemans heel wat potten had gebroken (letterlijk en figuurlijk waarschijnlijk) en een uitstekende reputatie bij elkaar had gekookt in Berchem, besloot hij midden 2014 de deuren te sluiten.
Verhuizen bleek niet zo evident als verwacht en pas nu, heel wat later dan voorzien strijkt Davy met de VERANDA neer in de Lange Lobroekstraat, de slachthuiswijk van Antwerpen.
ucDeze wijk voornamelijk bekend om zijn vleesrestaurants en het Sportpaleis kon culinair wel een nieuwe wind gebruiken. Een oud vleesverwerkend bedrijf werd omgetoverd tot een industrieel maar toch warm nest. Davy heeft alvast niet de intentie enkel vlees te gaan serveren. Hij houdt vast aan zijn eerder succesrecept van seizoensgebonden gerechten.
Hoewel het restaurant pas sinds 16 februari terug open is loopt het alvast storm. De reservaties zijn niet bij te houden en succes lijkt dan ook gegarandeerd. Aangezien 1 lid van de Whatmatters-redactie alvast op kruipafstand woont, lijkt een vast redactieadresje geboren. Als je dan ook nog weet dat er een walk-in wijnbar wordt voorzien met natuurwijnen, speciaalbieren en comfort food, dan dopen we deze locatie alvast om tot hoofdkantoor van Whatmatters! Welkom allemaal!
Net zoals “vroeger” kan je in de VERANDA terecht voor een verfijnde en seizoensgebonden keuken. Je krijgt er een vast menu aan 55 euro om duimen en vingers bij af te likken.
De Michelin-inspecteurs worden vriendelijk verzocht buiten te blijven, dus sterren zitten niet gewenst. Het is maar dat je het weet.
Restaurant Veranda – Lange Lobroekstraat 34 – 2060 Antwerpen – www.restaurantveranda.be – 03 218 55 95

You May Also Like

Voor ons een plaatsje aan het RAAM

Letten we bij Whatmatters op onze gezondheid? Veel te weinig dierbare lezers, maar we ...

Baobab Beach Club, een POP-UP oase in De Kempen

Onder het motto: “Veel plezier hebben ze dit jaar niet gekregen in ’t Kuipje, ...

Hola SUPERMERCADO (telebancos por aqui)

Wisten de kerels van de jeugd van tegenwoordig enkele jaren geleden al meer? DAT ...

Hosting door Fraai