Als het wat mag kosten

Omdat we bij Whatmatters wel van wat exclusiviteit houden, hoppen we voor onze nieuwe gin even de grens over naar Nederland. De tijd dat je enkel voor een ‘broodje kroket’ bij onze noorderburen terecht kon, ligt al een tijdje achter ons en gedreven door hun ondernemingszin brengen ze ook heel wat fijne merken gin op de markt.
Eentje daarvan is Nolet’s en dan hebben we het het liefst over de exclusieve Nolet’s Reserve.
Nolets-ReserveMet een jaarlijkse productie van slechts een flesje of 100, ben je best geen stevige drinker, of je tuttert op je eentje de hele jaarproductie op. De distilleerderij ligt in het Nederlandse Schiedam en Carolus Nolet Senior houdt zich persoonlijk met de productie bezig, er zijn slechter jobs natuurlijk.
Met een winkelprijs van om en bij de 775 euro, raden we je aan deze niet in teug achterover te gooien, maar rustig te degusteren in het juiste gezelschap. Wij kunnen! Deze gin is wereldwijd in de fijnste bars verkrijgbaar, bij Café Het lekkend vat, zal je vruchteloos zoeken.
En de smaak?
Bloemen en aardbeien in de neus (niet letterlijk uiteraard) en smaken van perzik, saffraan, framboos, citrus en jeneverbes.
De flesjes worden netjes genummerd en gesigneerd door Carolus in hoogst eigen persoon. Bijna zonde om te drinken.
Heren, deze gin drink je overigens puur!
p17sdo917r17fupn24jv1j5b1li0cVoor de minder vermogende medemens of als je smaakpapillen toch bitter weinig voorstellen: er is ook een Nolet’s Silver Dry Gin, heel wat betaalbaarder.  Deze valt te bestellen bij www.gintonicshop.be voor € 56,99.
Ga je toch voor het duurdere exemplaar? De Nolet’s reserve bestel je bij www.vuurtoren.nl. Let wel, elk jaar hebben ze 1 fles en op is op. Met deze fles kan je dus flink uitpakken, probeer er echter niet mee te spuiten, dat lukt niet

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Met zijn allen naar het park!

Nee we zijn geen groene rakkers, noch vegetariërs en als we gaan eten is ...

Xapron: leder voor de keukenprins

De keuken? Vrijwel onbekend termijn voor de Whatmatters redactie. Maar stel dat we ons ...

Hosting door Fraai