Het mag iets ruiger zijn met model Laura Theys

Whatmatters gaat de stoerdere toer op vandaag. Een model met rosse haren én ballen maar ook eentje waarvan we alvast ook een zachte, nuchtere, eerlijke kant hebben mogen leren kennen. Vanuit Zolder, en dan bedoelen we niet het bovenste kamertje in huis maar een pittoresk dorpje in Limburg, verovert ze stilaan de wereld via haar shoots en gedeelde foto’s op sociale media. Maar wie is die toffe jongedame waarmee we aan de babbel zijn geraakt? Whatmatters deelt het u graag mee.
9 1
Dag Laura, omschrijf jezelf eens?
Altijd een moeilijke vraag om mezelf in het kort te omschrijven. Ik ben Laura Theys, afkomstig uit Zolder, een rustig dorpje in Limburg. Ik werk als redactiesecretaresse op Het Belang van Limburg in Hasselt. De meeste mensen kennen me vanwege mij rosse haren en mijn modellenwerk. Ik doe al enkele jaren modellenwerk en ik zou er doodgraag mijn job van maken maar jammer genoeg ben ik niet gezegend met een lengte boven 1m75. Te klein dus. Maar niettemin hou ik ervan om te shooten en ben ik blij met al de leuke mensen die ik hiermee heb leren kennen. In mijn vrije tijd ga ik fitnessen, uiteraard veel shoppen (met een extreme liefde voor schoenen!) en spendeer ik tijd met mijn allerliefste schatten van de wereld, my dogs.

Hoe lang ben je er al mee bezig?
Goh, ik denk toch al zo’n 5 jaren. In het begin was het vooral voor de fun, maar de laatste jaren heb ik toch al een heleboel ‘professionelere’ fotografen en visagisten leren kennen. Ik ben zelfs al een aantal keer op tv verschenen en heb al enkele publicaties gescoord.
2

Hoe ben je eraan begonnen?
Eigenlijk heel toevallig. Ik was vroeger erg ‘dik’, heb nooit in mijn  jeugd veel tijd besteed aan uiterlijk of had ook niet echt iets wat ik graag deed of een hobby. Sporten was al helemaal niet mijn ding doordat ik veel zwaarder was. Ik ben mijn kilo’s op eigen kracht en doorzetting verloren en ik wou laten zien dat ik wel iets kon, dat ik wel mooi kon zijn. Ik heb toen ooit 1 shoot gedaan, die zelfs erg tegenviel de eerste keer. Het was nooit mijn bedoeling om echt ‘model’ te worden. Zo noem ik me trouwens nooit. Ik ben dan wel in aanraking gekomen met mensen die zeiden dat ik een speciaal gezicht heb, een karakterkop en een sterke expressie. Ik doe het ook heel erg graag, poseren is echt totaal geen opgave voor mij. Het is precies of ik dan pas echt mezelf ben. In het ‘normale’ leven ben ik geen lawaaimaker en ook niet iemand die meteen zal praten voor een groep. Ik ben eerder een stil en afwachtend persoon, wat niet wil zeggen dat ik mijne mond niet durf opendoen als ik niet akkoord ben. Maar voor de camera bloei ik altijd open, dan voel ik me supergoed, al heb ik een ‘shitty mood’.
3

Je liet zonet al een paar persoonlijke eigenschappen vallen, maar waar onderscheid je je van anderen?
Ik vind mezelf persoonlijk wel een vrij complex en speciaal persoon. Ik ben helemaal niet ‘the typical girl next door’, en daar streef ik ook niet naar. Ik heb een ijzersterk karakter en als ik iets wil bereiken dan zal ik ervoor knokken. Een alles of niets mentaliteit. Ik heb een moeilijke periode gehad, vooral met mijn zelfbeeld. Ik ben nu nog steeds niet zo zelfzeker, terwijl sommige mensen vaak het omgekeerde denken. Ik ben een perfectionistisch persoon met principes. Ik hou van uniek zijn, van je eigen stijl hebben, je eigen mening. Ik trek me nu ook minder aan van wat ‘de rest’ denkt. Ik heb geleerd dat je gewoon moet doorzetten, je eigen ding doen en ooit wordt dat wel beloond. Mijn gezicht heeft ook een heel specifieke uitstraling,  ben ik best wel blij om. Past bij mijn karakter.
13
© Robbert Poel
Dan komen we dicht bij uw levensmotto, vertel daar eens iets over?
Dat staat op mijn arm getatoeëerd. ‘If you don’t live for something, you’ll die for nothing’. In het leven heb je een doel nodig, iets waarvoor je leeft, een passie. Bij mij is dat vanalles. Ik hou bijvoorbeeld zielsveel van mijn honden, ik ben een grote dierenvriend. Ik ben ook al een vegetariër sinds mijn 12 jaar, dus dat is toch al zeker 14 jaar. Uiteraard heb ik nog dromen, wil ik meer bereiken met modellenwerk. Maar ik vind het ook leuk dat ik mensen kan inspireren met  mijn foto’s.
Voor modellen is sociale media tegenwoordig superbelangrijk. Waarom moeten we u hierop volgen?
Omdat ik nog veel leuke shoots wil doen, mezelf blijven uitvinden, tips wil geven, wil inspireren. Ik hoop dat mensen me blijven steunen en dat ik ooit de kans krijg waarvoor ik blijf knokken ook al ben ik maar 1.71m. 

Heb je een vriend? Wat moet een man hebben en kunnen om u te mogen verleiden? 
Ik heb al meer dan 8 jaar een vriend. Wij zijn een beetje zoals water en vuur, maar ik hou wel van een beetje pit. Ik en Jochen zijn 2 uitersten en 2 personen met een eigen karakter en koppigheid. Maar ik hou niet van mannen die zichzelf teveel uitsloven qua uiterlijk, die langer voor de spiegel staan dan ikzelf. Ik hou wel een beetje van een ‘rockattitude’, wil niet zeggen dat ik val op ruige mannen. Ik val eerder op creatieve types en ik heb ook wel een zwak voor blauwe ogen. Ik heb mijn vriend leren kennen toen hij speelde in een muziekgroep. Ik was vroeger nogal een rockchick, en eigenlijk nog steeds. Ik hou van mannen met tattoo’s, van gescheurde broeken en een attitude. Ik heb mijn eigen mening dus een man zal me nooit kunnen zeggen wat ik mag en wat niet. Ik ben niet het type dat valt op de macho man, dat gladde en smooth gedoe, totaal niet mijn ding. Sorry guys! En mij verleiden, ik heb een weakness voor Porsche. Just saying.
jochenlaura

Je hoeft je niet te excuseren daar wij waarschijnlijk iets te ‘smooth’ voor je zijn. Geef ons anders wat tips die essentieel zijn voor mannen?
Tip 1, behandel een vrouw met respect. Het is niet van de oude stempel om de deur voor een dame open te houden. Vertrouwen en respect zijn essentieel in een relatie wat mij betreft. Je moet elkaar ook kunnen loslaten en je eigen dromen achterna gaan, dus vertrouwen is essentieel.


 
Houden we rekening mee…Waar mogen wij voor u de deur openhouden? Uw favoriete dans- en/of drinkplekjes?
Eerlijk, daarin ben ik vrij saai. Ik ben niet echt een ‘partygirl’. Ik ga liever gezellig een terrasje doen in Hasselt of iets drinken met een vriendin. Een avond uit kan best tof zijn, maar ik kan niet veel geld geven aan uitgaan. Ik drink liever een martini of een Aperol Spritz in een rustige bar dan mezelf te pletter te drinken in een veel te drukke discotheek. Ik ga ook wel graag naar optredens, liever dan uitgaan.
Nu we toch bezig zijn met de ‘favorietenronde’…Graag uw favoriete zonde?
Favoriete zonde? Justin Bieber of Adam Levine? Telt dat ook? (Lacht).

Euh…laatste vraag…Wat is je verdere ambitie? Heb je nog nieuwe doelstellingen?

Rijk worden en een Porsche kopen? Haha neen, just kidding. Hopelijk nog veel leuke shoots doen, misschien eens naar het buitenland gaan als model. En ik zou ook graag nog wat doen voor tv. A girl can dream right? And being happy, that’s WHAT MATTERS most…
Bedankt Laura, wij denken dat je niet aan het dromen bent, maar al leeft in een droomwereld. In ieder geval wenst Whatmatters u nog heel veel succes en als je ooit je Porsche bij elkaar geshoot hebt, nodig ons dan zeker eens uit voor een testritje.
En tijdens een testrit mag er gezongen worden! 
 

 

Volg haar alvast op Instagram
 

 

You May Also Like

Kendall Jenner zet het nieuwe jaar goed in!

Dat het een geweldig jaar voor Kendall Jenner was dat hoeft geen betoog. Haar ...

Baywatch-ster droomt van 90-jarige miljardair

En trok hem gelijk af in een privé-jet… Zij die Baywatch gezien hebben herinneren ...

Double Trouble ?!? Wij spraken met de dames van totallytwo!

Nog nooit van totallytwo gehoord? Doen de namen Céline Schraepen en Talisa Loup dan ...

Hosting door Fraai