Hotspots: Bar Louis in Leuven

Wie denkt dat Leuven alleen bestaat uit fakbars waar studenten zich met de codex in de hand tijdens een cantus de longen uit hun lijf zingen om later hun volledige maaginhoud naast de bronzen kotmadam op de Oude Markt achter te laten, zit er dik naast.
thumb_598668_468624656531267_1592477913_n_1024
Leuven injecteert met Bar Louis alvast een stevige dosis ‘Knokke’-gehalte op de Grote Markt van de gerenommeerde studentenstad. In het anderhalf uur dat wij in deze cosy bar zaten, zagen we de ene na andere ravissante verschijning, waaronder ook enkele BV’s, binnenwandelen om er een hapje binnen te steken of van een cocktail of glas champagne te komen nippen.
 
thumb_img_3099_1024 thumb_img_4758_1024
 
Vanwaar de naam? Heel simpel. Louis is het petekind van de eigenaar. En die eigenaar heet Nicolas Viaene. Een kerel die gestudeerd heeft aan de bekendste hotelschool van België, ‘Ter Duinen’ in Koksijde. Na zijn studies is hij begonnen als deejay op de Oude Markt te Leuven. Hierna is hij zijn eerste restaurant begonnen in Leuven, Le Fil. In 2006 werd dan Bar Louis geopend, een cosmopolitan brasserie annex wijn-, cocktailbar met een rustige pols en een cosy interieur.
thumb_10885266_819755384751524_705482907999266663_n_1024
De insteek van Bar Louis is het koken van gerechten die ons gelukkig maken, zoals de wekelijkse suggesties: Chef’s Pasta, Catch of the Day, Louis Meatpacking of tapas geserveerd met een perfecte Gin & Tonic. Onze tip? Bestel een ‘Tuna Tataki’ en geniet van het uitzicht op het stadhuis terwijl u lekker geniet van een heerlijk glaasje rosé.
 
 
Meer info over deze Hotspot kan je vinden op www.barlouis.be, of met een bezoekje aan hun Facebookpagina. Thumbs up en liken die handel!
thumb_149324_463254940401572_275371782_n_1024
 
 

You May Also Like

De meesterlijke keuken van SAN

Vandaag trekken we weer eens naar onze hoofdstad Brussel, we kunnen niet altijd in ...

De Serre geeft een openingsfeest!

Als het goed is dan ken je de gloednieuwe creatieve hotspot DE SERRE in ...

Sliced – Handcut pizza uit Rome!

Tegen een pizza zeggen we zelden tot nooit nee op de Whatmatters redactie. Vooral ...

Hosting door Fraai