Wijntips van de redactie

Bij whatmatters drinken graag een glaasje en wel meer dan 1 ook. Van een goedgekozen en geschonken wijntje kunnen we dan ook helemaal lyrisch worden. Rood, wit of rosé, bij de juiste gelegenheid laten we elke kleur in onze keelholte glijden. Aangezien we beducht zijn voor barstende hoofdpijn, meestal opgelopen tijdens een nachtje stappen van de “Chateau Migraine”, geven we jullie graag 3 wijntips waar weinig mee kan mislopen. Van elke kleur eentje, voor ieder wat wils. Bij voorkeur te degusteren in de juiste setting en met het juiste gezelschap. Hierbij alvast 3 toppers geproefd en goedgekeurd door de whatmatters redactie.

 1. Onze Argentijnse furie
  ALTOS LAS HORMIGAS ‘MALBEC RESERVA VINEYARD SELECTION’ 

Van deze rode wijn zouden we spontaan de tango dansen, ware het niet dat we alles behalve dansbenen hebben bij whatmatters. De Malbec druif uit Argentinië brengt onze neus rood en zwart fruit, lavendel en cederhout. De tong proeft een zachte, geconcentreerde smaak met een eindeloze afdronk. Een topwijn! Je kan deze wijn nog jaren bewaren, maar nog belangrijker, ook onmiddellijk nuttigen. Een lekker stukje vlees erbij (letterlijk of figuurlijk) en genieten maar.
 
download

Verkrijgbaar bij : Magnus Wijnen – www.magnuswijnen.be
 

 1. Spaans & wit
  PERLA DEL MAR BLANCODan kwaliteit niet duur hoeft te zijn, bevestigd dit wijntje. Deze parel heeft zijn naam dan ook niet gestolen. Zuiver en strogeel met een boeket van citrus, lychee en tropische vruchten. Exotisch is nog een understatement. Makkelijk te combineren met het diner maar ook perfect drinkbaar op een luie zetelavond.download (1)
   
  Verkrijgbaar bij : Ad Bibendum – www.adbibendum.be 
 1. Wegdromen in Italië
  CASTELLO DI AMA ROSATO Rosé, het doet ons in deze donkere periode hunkeren naar de zomer. Rosé sippen in de betere beachbar, de jongens van whatmatters kunnen er wat van. De rosé van Di Ama moet je echter degusteren. Een perfect chiantiwijntje! Sla nu al een voorraadje in voor de bloedhete zomer die eraan zit te komen.download (2)

Verkrijgbaar bij : Licata – www.licata.be

You May Also Like

Voor 170€ p.p. huur je met 12 makkers deze patserige villa in Ibiza!

Ibiza, wij zijn verkocht! Trouwe lezers konden onze avonturen op het magische eiland al ...

Black Insomnia: de sterkste koffie ter wereld!

Dat we bij Whatmatter wel van wat pit houden merk je waarschijnlijk aan de ...

Poseren voor een smeulende vulkaan op Bali: het heeft wel iets.

De vulkaan Agung op Bali mag dan hevige rookwolken uitspuwen en heel wat Balinezen ...

Hosting door Fraai