Eten in de nieuwe VERANDA

logo-rebrand

En dan bedoelen we deze keer niet de glazen tuinkamer maar het net heropende restaurant Veranda. Nadat chef Davy Schellemans heel wat potten had gebroken (letterlijk en figuurlijk waarschijnlijk) en een uitstekende reputatie bij elkaar had gekookt in Berchem, besloot hij midden 2014 de deuren te sluiten.

Verhuizen bleek niet zo evident als verwacht en pas nu, heel wat later dan voorzien strijkt Davy met de VERANDA neer in de Lange Lobroekstraat, de slachthuiswijk van Antwerpen.

ucDeze wijk voornamelijk bekend om zijn vleesrestaurants en het Sportpaleis kon culinair wel een nieuwe wind gebruiken. Een oud vleesverwerkend bedrijf werd omgetoverd tot een industrieel maar toch warm nest. Davy heeft alvast niet de intentie enkel vlees te gaan serveren. Hij houdt vast aan zijn eerder succesrecept van seizoensgebonden gerechten.

Hoewel het restaurant pas sinds 16 februari terug open is loopt het alvast storm. De reservaties zijn niet bij te houden en succes lijkt dan ook gegarandeerd. Aangezien 1 lid van de Whatmatters-redactie alvast op kruipafstand woont, lijkt een vast redactieadresje geboren. Als je dan ook nog weet dat er een walk-in wijnbar wordt voorzien met natuurwijnen, speciaalbieren en comfort food, dan dopen we deze locatie alvast om tot hoofdkantoor van Whatmatters! Welkom allemaal!

Net zoals “vroeger” kan je in de VERANDA terecht voor een verfijnde en seizoensgebonden keuken. Je krijgt er een vast menu aan 55 euro om duimen en vingers bij af te likken.

De Michelin-inspecteurs worden vriendelijk verzocht buiten te blijven, dus sterren zitten niet gewenst. Het is maar dat je het weet.

Restaurant Veranda – Lange Lobroekstraat 34 – 2060 Antwerpen – www.restaurantveranda.be – 03 218 55 95

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Bye Bye Zillion, welkom THE LOBBY

Leeftijdgenoten kennen de Zillion nog wel, beroemd en berucht tot ver buiten de landsgrenzen. ...

Een bitter bijouke!

Van feest naar feest, van invitatie naar invitatie. Toen we amper 2 maanden geleden ...

Our cup of party

Memorabele verhalen, dat betekent CAFEÍNA voor de Whatmatters redactie. Geregeld ging er het licht ...

Hosting door Fraai