VERKOCHT: Rolls Royce Phantom Drophead Coupé

Een dikke 500 000 Euromuntstukjes  telde een sterveling neer voor dit stuk pure luxe in het laatste weekend van het afgelopen autosalon.
Te vergelijken met?
Britten beweren dat er geen enkel vergelijk opgaat met een Rolls Royce. Daar wij geen Britten zijn, doen wij het uiteraard toch. Wat dacht je van een leuk optrekje in het buitenland, een deftige zeilboot, een Ferrari voor je vrouw én voor je aanhoudster? Ik denk dat we er zijn…Veel geld voor een luxepaard die de afmetingen heeft van een dubbele parkeerplaats.
Wat heb je dan in de plaats?
Een krachtbron van 12 cilinders met een inhoud van 6749cc dat zo maar eventjes 460 paardjes en een koppel van 720NM dat het dorstig 2,6 ton vlagschip doet spurten naar 100km/h in minder dan 6 seconden.
Verder nog de tegengesteld opende portieren, een folieke waarvoor Rolls van de EU een uitzondering op de wetgeving kreeg en een volledig gepersonaliseerde super de luxe afwerking, tot zelfs een afdekplaat in teak.
Kan je er ook mee rijden?
Wie er van uitgaat dat een mastodont met stuurwiel zo groot als dat van een zeilschip niet te besturen valt, zit er dik naast. De Rolls is tot veel meer in staat dan de meesten voor mogelijk houden én biedt bovenal rijplezier met hopen. Maar rijplezier staat blijkbaar niet in de woordenboek van de Britten want hierover reppen ze geen woord. Aangezien zij zich tot zulke wereldse uitspraken niet laten verleiden doen wij het. Moesten wij het budget van ene über Brit David Beckham hebben, hadden wij van Whatmatters niet gewacht tot het laatste weekend van het autosalon om Paleis 1 uit te knallen.
thumb_IMG_4699_1024

 

You May Also Like

Zondagtip: Antwerp Classic Car Event te Brasschaat

Het tweedaagse ANTWERP CLASSIC CAR EVENT (ACCE) trapte zich gisteren met een vliegende start ...

Mercedes-AMG GT 4…een Porsche Panamera killer?

Oorlog maken in Duitsland… Wie denkt dat Mercedes-Benz in eerste instantie altijd even kijkt ...

Hosting door Fraai