Asielzoekers

Omdat zwemmen in de genen zit

Omdat de whatmatters redactie onder het motto: “Syrië dat is erg”, heel wat relativeert blijven we niet onbewogen bij de zwembadrel die deze dagen België boeit. Uit de bovenstaande zin blijkt immers al dat we heel wat mededogen hebben met onze Syrische rekels.
Nu bleek de asielzoeker die in Koksijde bad pootje wou baden geen Syriër maar een Irakees, laat dat slechts een detail zijn in heel deze historie. Omdat we bij de whatmatters redactie op eieren lopen en niet tot het linkse of rechtse kamp willen gerekend worden maar liever centraal penetreren is enige voorzichtheid geboden.
1 groot misverstand
Toch denken we bij whatmatters dat dit feit wel eens op een misverstand gebaseerd zou kunnen zijn. Meer nog misschien is het een en ander wel in scene gezet, want één feit lijkt ons op zijn minst bizar.
Wat bezielde deze vluchteling om een zwembad te bezoeken kortelings nadat hij naar alle waarschijnlijkheid 3 wereldzeeën is overgestoken, minstens 3 keer quasi is verzopen en heel wat ‘vrienden’ heeft zien sneuvelen. Dat moet echt wel een waterratje zijn lijkt ons. En dan heeft de jongen nog minstens 3,25 euro gelost om te MOGEN zwemmen.
Tweede punt, heeft hij zich niet miskeken? De tieners van tegenwoordig zien er immers redelijk volwassen uit en naar alle waarschijnlijkheid had de Irakese jongeman ook nog niet zo heel veel vrouwen gezien in zijn leven. Voornamelijk omdat deze in Irak redelijk gehuld gaan en de leeftijd inschatten al helemaal een onmogelijke zaak is.
Van onze dochters blijft men af
Klopt dit allemaal wel? En we horen de believers natuurlijk opwerpen, “Wacht tot het jouw dochter is”, en dan kunnen uiteraard alleen maar beamen dat we de lieve jongen dan ook lynchen en aan zijn haar door de stad trekken en spiesen op de stadswallen. Maar zijn wat ons betreft toch wat teveel ‘toevaligheden’.
Zelfs wij bij de whatmatters redactie hebben ons al wel eens een paar jaar vergist hebben in de leeftijd van deernes,in de gloriedagen van weleer. “Ok, 3, misschien 4 jaar kan je je vergissen, maar toch geen 8 jaar”, horen we jullie alweer roepen. Toch wel, toch wel, maar ze waren wel steeds meerderjarig werpen we dan tegen.
50 tinten grijs
Zo willen we maar aangeven dat in het leven niet alles zwart of wit is, maar de grijstinten die onze haardos veroveren ook gelden in het dagelijkse leven. Wij nemen alvast geen enkel risico en gaan met onze dochters de komende weken/jaren niet zwemmen. Nee hoor, wij gaan vrijwilligerswerk doen in Het Klein Kasteeltje in Brussel. Zo doen we nog iets voor een wereld die om zeep is.
Bron foto: NOS
 

You May Also Like

7 tips om dit weekend een vrouw te verleiden

Niet dat we superhelden waren in onze jonge tijd, maar toch … Ergens zullen ...

Niet knap? Niet binnen!

Een club waar enkel de allerknapsten binnen mogen, is dat geen geniaal idee? We ...

Gastblogger Mister C. jaagt op spoken!

Afgelopen week brachten we het verhaal achter Mister C., een man met ballen die ...

Hosting door Fraai