• OPINIE
  • %s
  • Column Sexperte Mandy Ronda: Waarom jouw vriendin huilt tijdens de seks…

Column Sexperte Mandy Ronda: Waarom jouw vriendin huilt tijdens de seks…

Als zij tranen in haar ogen krijgt tijdens of na een vrijpartij dan kan het twee kanten op...

Q: “Beste Mandy. Ik heb sinds kort een nieuwe vriendin. Alles zit goed tussen ons, alleen, ze huilt de laatste tijd soms tijdens de seks. Ik denk dan dat ik iets fout doe maar als ik stop en vraag of alles wel ok is, zegt ze dat ik gewoon door moet gaan. Waarom huilt ze dan?”

Lieve lezer. Goed dat je checkt en dat ze zegt dat je door moet gaan met wat je doet. Dat is een indicator dat wat je doet, welkom is.

Huilen overkomt veel vrouwen. Recent onderzoek onder 235 seksueel actieve vrouwen tussen de 18 en 55 jaar oud laat zien dat 46% weleens heeft gehuild na de seks. Dat is dus bijna de helft van de ondervraagden. Maar in dit onderzoek gaat het specifiek om ‘post-sex blues’; depressieve en angstige gevoelens na de daad. De tranen met bijbehorende negatieve emoties vinden bij deze vrouwen binnen vier uur na de seks plaats.

Deze ‘post-sex blues’ kan worden veroorzaakt door een hevige hormoonschommeling die bij veel vrouwen plaatsvindt op zo’n moment. Het kan bijvoorbeeld zijn dat vrouwen die de neiging hebben gevoelsmatig samen te smelten tijdens seks, ná de seks een pijnlijk overweldigend gevoel van separatie ervaren.

Dat brengt me op waarom vrouwen soms huilen tíjdens de seks. Seks kan altijd allerlei gevoelens oproepen en zeker (hoog-)sensitieve vrouwen kunnen sterk ervaren samen te smelten en één te worden tijdens de daad. Jij penetreert haar en zij wordt letterlijk gevuld. Dat kan letterlijk en figuurlijk een gevoel van heel-zijn geven. Wanneer een man écht aanwezig is – in zijn lijf, in het moment en met haar – en zij ook, dan kun je figuurlijk haart hart ‘openneuken’. Ze ervaart dan een gevoel van helemaal aanwezig zijn, volledig in haar lijf en in verbinding met zichzelf en met jou. Een fijner gevoel dan dat bestaat niet. En dat kan emotioneel zijn. Dat ligt aan haar sensitiviteit en mate waarin ze zich kan overgeven.

Dus, goed dat je checkt of ze ok is en bij groen licht inderdaad doorgaan met het magische waar je mee bezig was.

En volgende keer i.p.v. de sexpert gewoon aan je eigen vriendin vragen he 😉 Communication = key!

xxx Mandy

Bron: Daily Mail

Heb je een vraag voor onze sexpert? Stuur ze ons dan door op info@whatmatters.be of plof ze onder de column. Wij garanderen discretie.

Neem een kijkje op haar website en schrijf je in voor de gratis 21-daagse Orgasme Challenge.

FacebookInstagram

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Vrijgezel met Kerst? Zo overleef je het!

Wij kunnen er op onze redactie niet meer van meespreken maar laten we eerlijk ...

Review: Veranda

Bourgondiërs niet meer, maar zeker niet minder, dat zijn we bij Whatmatters! Aangezien onze ...

Opinie: Het sterke staaltje marketing van Darline Devos

Kan jij ons de laatste vijf missen opnoemen die het kroontje van Miss België ...

Hosting door Fraai