• WHEELS
  • %s
  • 15 minuten puur genot met de ARIEL P40

15 minuten puur genot met de ARIEL P40

Lust je wel een super sportwagen, maar ben je een beetje uitgekeken op de bekende merken? Dan moet je maar eens een blik worden op de ARIEL P40 en nee, we hebben het hier niet over waspoeder.

Elektrisch monster op wielen

Met maar liefst 1.200 pk, mag je hier gerust van een bom op wielen spreken. Het gaat hier om een elektrische supercar, aangedreven door een Honda-viercilinder. Het wordt alvast de snelste wagen uit de korte geschiedenis van dit vrij onbekende merk.

De auto is quasi volledig opgetrokken uit aluminium en zou leeg om en bij de 1.600 kg wegen. De koetswerkpanelen bestaan uit kunststof, versterkt met koolfstofvezel. Momenteel staat het definitieve design nog niet vast, dus wijzigingen zijn nog mogelijk.

15 minuten genot

Verwacht voorlopig geen grote autonomie van dit elektrisch monster op wielen. De Ariel P40 houdt het volgens goed ingelichte bronnen maximaal 15 minuten uit op het circuit. Waarna er 50 minuten dient opgeladen te worden om weer verder te kunnen. Ongeveer zolang als vogelen dus, maar dan net even anders. In sprint naar 100 per uur zou in 2,4 seconden lukken, terwijl de topsnelheid op 260 km/uur zou liggen.

Wij laten deze kelk gezien de beperkte batterij aan ons voorbijgaan, maar hou de ontwikkelingen rondom dit schatje zeker in de gaten!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Deze productieauto (?) gaat voor het eerst door de barrière van 500km/u

Missile…de naam zegt het zelf…(allez, ons Italiaans is niet goed maar we denken het ...

Twee belgen vestigen record…900 kilometer met één oplaadbeurt in Tesla.

Elektrisch rijden…het is voorlopig nog niet aan ons besteed. In tegendeel. Met een Duitser ...

Koop jezelf een monsterlijke Ford Mustang

Muscle Cars…wij zijn alvast fan op de redactie. Als we onze Duitser voor iets ...

Hosting door Fraai