Vergeet California, Ferrari komt onverwacht met Portofino

Ze zitten niet stil in Maranello, Modena Italië oftewel de headquarters van Ferrari. Rustig wonen kan je er alvast vergeten met al die brullende motoren die het fabrieksterrein verlaten. Zo ook afgelopen week toen er geheel onverwacht een nieuw model van de band rolde, de Ferrari Portofino, de opvolger van de California. Hoewel hij er veel trekjes van weg heeft, is dit wel een volledig nieuw ontwikkeld model.

Ferrari Portofino

De Portofino is net als de California (T)  een cabrio met een hard klapdak. Onderhuids vind je een dikke V8 terug die voor een vermogen van 600 paardjes zorgt. De Italianen laten zo deze mooie snelheidsduivel binnen 3,5 seconden van 0 naar 100 blazen en het monster tikt af op een topsnelheid van meer dan 320 km/u af. Niet slecht voor een comfortabele Ferrari!

Comfortabel

Comfort, het word is eruit! Ondanks je in een Ferrari stapt, staat dit centraal bij deze auto? Het climate control-systeem dat bij zowel open als gesloten dak voor betere prestaties moet leveren, draagt hier zeker zijn steentje bij. Ook is er veel aandacht gegeven aan het reduceren van de rijwind tijdens het rijden. Petjes of toupetjes zullen niet meer zo vlug gaan vliegen bij de eerste de beste rechtervoetafdruk.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6da0

De Portofino is vernoemd naar een bekend en ondertussen mondaine vissersdorp dat ligt aan de Italiaanse Rivièra. Lekker chauvinistisch en Italiaans, en zo hoort het voor een Ferrari!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6d9d

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

19 Porsches 918 Spyder brullen op 25 Alpencols!

Een roaddtrip van St. Moritz naar Nice…een lust voor het oog en een zegen voor ...

Wauw, een Audi R8 Spyder, SQ7, RS6 en een Ducati voor 36K per jaar!

Less is more? Vergeet het! Een briljante ingeving van de het leasing departement van ...

Met deze Mansory Jetski ben jij de baas van de oceaan!

Of het Albertkanaal… Een jetski…laat het duidelijk een hebbedingetje zijn waarmee we graag mee ...

Hosting door Fraai