Steve McQueens racecar, duurste Porsche ooit geveild!

1503485294-917front-1498224617

De bekende ‘Gulf’ Porsche 917 Gulf die als testauto werd gebruikt tijdens de 24 Uur van Le Mans, voordat hij werd gebruikt als de superbolide in Steve McQueens racefilm ‘Le Mans’, is geveild. Niet minder dan 52 miljoen Amerikaanse quarters waren nodig om dit unieke exemplaar van eigenaar te laten wisselen.

De auto heeft dan ook al een geschiedenis. Dit was de allereerste Porsche die de 24 Uur van Le Mans won en dat deed hij dankzij een waanzinnig mooi design en de fantastisch brullende flat-12 motor. Dankzij de film en de beroemde oranje met blauwe Gulf stickers is dit by far de meest iconische 917 ooit. Nadat deze 917 na afloop van de film werd verkocht, verdween hij een dikke twintig jaar achter slot en grendel. Tot 2001, wanneer het terug van stal werd gehaald. Inmiddels is de Porsche volledig gerestaureerd door het Zwiterse Graber Sportgarage met enkel originele onderdelen.

14 miljoen dollar dus…niet enkel de meest mooie en iconische, nu ook gewoon de duurste.

 

Tags:

Joy of Matcha

Sponsored by

Joy of Matcha

Dit vind je misschien ook leuk

Actua: Is het (fiscale) rijk van hybride wagens uit?

Het kon niet uitblijven. Onze ministers hebben geld nodig en dat gaan ze zoeken ...

Range Rover Reborn…10 exclusieve peperdure vintage modellen!

Nadat ze bij Land Rover in hun ‘Reborn Program’ 25 stoere Defenders van de ...

Jaguar zet wereldrecord neer met waanzinnige 'Bond'-stunt

Hoe zet je een nieuw model in de kijker? Bij Jaguar denken ze ineens ...