De Mercedes-Maybach 6 Cabrio Conceptcar is om van te smullen

Om van te watertanden, veel meer kunnen we niet uitgekraamd krijgen bij het bekijken van de nieuwe Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. Daar zal het in mijn geval ook bij blijven, wegens te weinig roebels, maar wie weet schiet Jens wel in zijn zak, on verra…

Retro

In deze conceptcar combineert Mercedes het verleden en de toekomst. Het model knipoogt duidelijk naar de wagens uit de jaren ‘20 en ‘30 en valt door zijn lengte van 5,7 meter, imposant te noemen. De eyecatcher? Dat moet het monsterlijk grote radiatorrooster zijn, dat overigens volgens de designers op een krijtstreeppak gebaseerd is. Verder is er ook een zweem van luxejachten aanwezig.

00-mercedes-benz-design-vision-mercedes-maybach-6-cabriolet-3400x1440

De marineblauwe lak glanst als nooit tevoren en je associeert dit model onmiddellijk met pure luxe. Chroomaccenten, nappaleder en accenten in roségoud, deze wagen is gewoon smullen voor de autofiel. 

00-mercedes-benz-vehicles-vision-mercedes-maybach-6-cabriolet-3400x1440

Technologisch mag je rekenen op een digitaal dashboard gecombineerd met analoge wijzers, twee head-up displays met spraaksturing en zelfs een functie die het humeur van de bestuurder monitort. Kan je niet happy zijn achter het stuur van dit schatje? Zeker als we ook nog even de zwevende middenconsole in de spotlights plaatsen. 

05-mercedes-benz-design-vision-mercedes-maybach-6-cabriolet-2560x1440-1280x720

Deze wagen is overigens volledig elektrisch, ondanks de kolossale motorkap. De vier elektromotoren leveren 750 pk en stuwen de wagen in minder dan 4 seconden naar de 100 km/uur. In principe kan je met deze wagen 500 km bollen en hoef je maar 5 minuten te laden om 100 km aan de batterij toe te voegen.

Vision-Mercedes-Maybach-6-Cabriolet-cockpit

Aangezien het hier nog maar een concept gaat is het prijskaartje nog niet bekend, maar zelfs beginnen sparen lijkt me in mijn geval geen nut te hebben. Gelukkig mag dromen altijd.

merc-maybach-vision-6-cabrio-10024

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Sponser

Dit vind je misschien ook leuk

Mercedes-Maybach G650 Landaulet, De ultieme patserbak!

De eerste Mercedes G-Wagen bolde al dik 40 jaar geleden over onze kasseien, plattelandswegen ...

Heeft F1-rijder Max Verstappen een dikke nek?

Binnen een goede twee weken is het zover. De start van een een nieuw ...

Max Verstappen gaat op vakantie als een echte Hollander!

En hoe gaat een echte Hollander op vakantie? Juist! Met de sleurhut, ‘kemper’, caravan! ...