Hier drink je maar beter geen biertje!

België is nog altijd een land van brouwers. In craft beers mogen we de boot dan een beetje aan het missen zijn, qua traditioneel brouwen zijn er weinig landen die tot aan onze knieën komen. Is dat misschien de reden waarom bier hier nog betaalbaar is? Op dat vlak mogen we in elk geval onze 2 handjes kussen, want in heel wat landen betaal je een pak meer voor je biertje.

47f8e6d014187507b69eef10807f199f

Wisselkantoor Travelex maakte de vergelijking en kwam alvast met het volgende lijstje op de proppen:

Met stip op 1 de Verenigde Arabische Emiraten, logisch want bier is haram en dat moet bestraft worden met 9,6 euro. Bovendien valt het naar ons aanvoelen daar ook niet overal even makkelijk te verkrijgen. Op een verdienstelijke tweede plaats met 8,3 euro volgt Noorwegen en Zwitersland krijgt de twijfelachtige eer om brons weg te kapen.

Nog in het lijstje een rits aan Scandinavische landen, Ierland, Frankrijk dat natuurlijk zijn eigen wijn moet promoten. Australië en Canada sluiten de top 10 af. Onze noorderburen komen op een 12de plaats met 4 euro, want natuurlijk nog belachelijk veel geld is voor het buur dat ze daar schenken.

Credits: https://www.gwktravelex.nl/omrekenen-valuta

light-beer-1200x800_c

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Blanco bike

Stijlvolle wieltjes

  Hipsters weten het al langer, een goede fiets moet naadloos bij je imago ...

The Royal Snail Hotel of all places…

De Walen, het klinkt als een exotische soort en dat is het ook, meer ...

5 interieur missers als de vrouw van de dromen op bezoek komt!

Uiteraard is een mancave heel cool, maar een vrouw, nee die strik je er ...

Hosting door Fraai