Een speaker vermomt als zwevende wolk

Op zoek naar een en mag het eens wat meer zijn dan het standaardmodel van bij één of ander groot merk? Dan zit je met de Floating Cloud goed. Bovendien tover er je er bij jezelf en bij je gasten ongetwijfeld mee een glimlach op het gelaat en dat is toch heel wat waard niet?

Bijzonder design

img_1774_1280_0001

Designer Richard Clarkson pakt uit met een wel heel bijzondere speaker. Door het gebruik van magnetische levitatie laat hij een wolk zweven. Het project werd dan ook Making Weather gedoopt. Richard is met deze speaker niet aan zijn proefstuk toe, maar een zichtbare draad maakte zijn vorige project, een lamp overigens, een stuk minder realistisch dan deze zwevende wolk.

De wolk die je bovenop de kast zet, speelt niet alleen muziek, ze zorgt ook voor onweer in de kamer. Een klank en lichtspel dus. De speaker zweef door de gebruikte techniek effectief een paar centimeter boven je tafel, wat toch wel verbluffend is. Het onderstel steek je in het stopcontact en in het geheel zijn ook enkele ledlichtjes voorzien.

Momenteel gaan het nog om een prototype, maar de designer hoopt het snel in productie te kunnen nemen. Reken wel op ongeveer 3.500 euro voor je speaker. Beslis zelf maar of je het waard vindt!

Tags:

  • Als creatieve copywriter, levensgenieter en papa van 3 rekels, kan ik me uitleven op Whatmatters. Gelukkig maar, anders stond ik niet in voor de gevolgen voor de mensheid.

Dit vind je misschien ook leuk

Hosting door Fraai